Hradecké modrá antuka nevadila. V Praze hrát možná nebude

12. 5. 2012, 16:51
Aktuality 1
Skoro o padesát míst vzhůru vyletí tenistka Lucie Hradecká žebříčkem dvouhry WTA. Díky postupu do semifinále velkého turnaje v Madridu se posune ze 105. až k 55. místu světa. Ve Španělsku prý neviděla velký rozdíl mezi červenou a kontroverzní modrou antukou. Kvůli zranění by ale příští týden mohla chybět na domácím turnaji ITF v Praze.
Profily hráčů
Lucie Hradecká

"Během turnaje turnaje jsem se nedívala, kam se posunu. Ale nebudu nadávat, když v pondělí vylezu k padesátému místu," řekla Hradecká ČTK. Kdyby prošla až do finále, byla by dokonce čtyřicátá, čímž by si o místo vylepšila životní maximum. 

Hranice padesátky je pro Hradeckou návratem mezi elitu i do hry o dvouhru na olympijských hrách v Londýně. "Jsem především ráda, že jsem zase tam, kde bych měla být, kde už jsem byla. Hlavně doufám, že si teď budu věřit," řekla.

Na turnaji kategorie Premier Mandatory, nejvyšším na okruhu WTA, nejdříve Hradecká prošla kvalifikací a v hlavní soutěži mimo jiné zdolala světovou čtyřku Petru Kvitovou a pětku Samanthu Stosurovou z Austrálie. Pražskou rodačku vyřadila až v semifinále bývalá světová jednička Serena Williamsová z USA, která je opět ve formě. 

"Určitě beru tenhle turnaj moc pozitivně. Předvedla jsem tady výkon, s kterým jsem nadmíru spokojená," řekla šestadvacetiletá tenistka, která se v Madridu opírala o výborný servis. Zaznamenala celkem 55 es, proti Stosurové jich dala 19.

Start ve Stromovce v ohrožení
A právě o podání se Hradecká nemohla pořádně opřít proti Sereně Williamsové. Na začátku utkání si lehce natáhla břišní sval a její zbraň zvadla. Proto není jisté, zda se Hradecká od úterý objeví v Praze na turnaji ITF Sparta Prague Open. "Bude záležet na těle, jak se s tím popere. Nepůjdu přes bolest," řekla tenistka.

V Madridu se nově hrálo na modré antuce, kterou mnozí v čele se Španělem Rafaelem Nadalem kritizovali. Hradecká však velký rozdíl mezi červenou a modrou antukou neviděla. "Možná je to jiné na pohled při prvním utkání, ale určitě to neovlivňuje, jak to lítá a skáče. Hrála jsem na daleko horší antuce, která byla červená. Tady byly kurty rovné a rychlé, což je ale dáno nadmořskou výškou," řekla Hradecká.

Po návratu domů ze Španělska plánovala Hradecká malou oslavu s rodinou. Možná dostane tradiční zmrzlinový pohár, který jí už od dorostu připravuje sestra Petra za turnajové vavříny. "Tady to bylo semifinále na velkém turnaji, takže si myslím, že i když to nebylo vítězství, že ji přesvědčím," smála se Hradecká.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist