Hradecká vyhrála turnaj ITF v Nantes. Hlaváčková ve finále prohrála

8. 11. 2010, 12:15
Aktuality 1
ITF NANTES & ISMANING - Lucie Hradecká si částečně zvedla náladu z nepříliš vydařené sezony, když vyhrála turnaj ITF v Nantes. Ve francouzské hale ji žádná ze soupeřek porazit nedokázala, ve finále si česká tenistka poradila s Ruskou Savinykovou.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká v této sezoně na okruhu WTA odehrála 17 turnajů a jen na antuce v Bad Gasteinu si zahrála v semifinále. Dvakrát se se ještě dostala do druhého kola, na ostatních čtrnácti turnajích ale nezvládla hned svůj úvodní zápas.

Pětadvacetiletá Češka se letos prodrala třikrát do finále alespoň na okruhu ITF, přičemž v Praze dokázala triumfovat. Chuť před přípravou na novou sezonu by jí mohl dodat čerstvý titul z Nantes, kde minulý týden nenašla přemožitelku.

Největší problémy měla Hradecká v prvním kole proti Ivanovové, pak už ale neztratila ani set a ve finále porazila 6-3 6-1 další Rusku Savinykovou.

Pražská rodačka si tak připsala 17. titul z okruhu ITF a v žebříčku se ze současné 122. příčky posune o jedenáct míst výše.

Finále nedokázala ve čtvrtý letošní titul přetavit Andrea Hlaváčková, jež v německém Ismaningu prohrála s Polkou s Urszulou Radwaňskou 5-7 4-6. Turnaj tak pro ní skončil stejně jako o týden dříve v Istanbulu.

I přesto čtyřiadvacetiletá rodačka z Plzně vylepší své žebříčkové maximum a ze 106. místa bude jen pouhých pár bodů od elitní světové stovky.

- ITF NANTES (Francie, tv. povrch / hala, 50.000 dolarů) -
nedělní výsledky (08. 11. 2010)

Dvouhra - finále:
Hradecká (8-ČR) - Savinyková (Rus.) 6-3 6-1

- ITF ISMANING (Německo, tv. povrch / hala, 50.000 dolarů) -
nedělní výsledky (08. 11. 2010)

Dvouhra - finále:
U. Radwaňská (Pol.) - Hlaváčková (5-ČR) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Obávám se, že do roka budeme číst něco podobného o Tomáškovi :) . tomáš zvítězil na challengeru :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist