Hradecká se těší na další vzrušující finále, zažije už čtvrté

8. 11. 2016, 11:43
Aktuality 37
České tenistky hrají popáté za uplynulých šest let finále Fed Cupu a počtvrté v nominaci nechybí Lucie Hradecká. Solidní singlistka a elitní deblistka zasáhla do hry o titul dvakrát a podíl měla na triumfu v roce 2011.
Profily hráčů
Lucie Hradecká (© Česká sportovní)

"Každé finále je vzrušující. Na kurtu se dostanu do euforie, atmosféra v hale a fanoušci mě dostanou do stavu, kdy moc nevnímám," řekla jednatřicetiletá Hradecká, která už se s týmem připravuje na víkendové finále ve Francii.

Poprvé se představila v boji o titul před pěti lety v Moskvě. Za nerozhodného stavu 2:2 nastoupila do rozhodující čtyřhry s Květou Peschkeovou. Svými důraznými údery přispěla k dvousetové výhře a k prvnímu českému titulu po 23 letech.

"Když se hrálo v Moskvě, tak jsme nevěděly, co bude. Bylo to takové první nadšení," vzpomínala Hradecká. Od roku 2011 byla ve finálovém kvartetu také o rok později a v roce 2014, kdy nastoupily s Andreou Hlaváčkovou už za rozhodnutého stavu.

I nyní by nejspíše zasála případně do čtyřhry, pokud by ji kapitán poslal na kurt. "Ta nervozita tam asi bude, ale budou převládat zkušenosti," řekla.

Ať nastoupí, nebo ne, fedcupovou atmosféru má ráda. "Užívám si to. Nehraju sama za sebe, ale i za tým, za Českou republiku. Hodně kamarádů a přátel má pak radost," řekla.

Tentokrát má pro Hradeckou zvláštní nádech i dějiště utkání. Ve Štrasburku se dostala v letech 2009 a 2013 do finále dvouhry na turnaji okruhu WTA. "Když se řekne Štrasburk, tak mám jenom pozitivní a pěkné vzpomínky," podotkla s úsměvem.

Ve čtyřhře by případně hrála proti současným deblovým světovým dvojkám Caroline Garciaové s Kristinou Mladenovicovou.

"Když je člověk dostane pod tlak, a my ty zbraně a rychlou hru na to máme, tak docela chybují. Ale bude to těžký, ony si určitě věří. Ale máme na to dostat je do jejich nekomfortní zóny," řekla Hradecká.

Pokud ale české tenistky naplní papírové předpoklady, čtyřhra by se ani nemusela hrát. "Když to bude hotový dřív a pro nás, tak se bude aspoň dřív slavit," řekla hráčka pražského klubu I. ČLTK.

"Péťa (Kvitová) je neskutečně rozjetá od olympiády a hraje výborně. Kája (Plíšková) hrála na Masters výborně. Budeme bojovat o každý bod, i když ony jsou také dobré singlistky a jednoduché to nebude," uvedla Hradecká.

Před cestou na finále se rozhodlo, že v příští sezoně nebude hrát čtyřhru s Andreou Hlaváčkovou. Rozešly se, jelikož má každá jiné priority.

"Andy se chce soustředit na debla, já pořád myslím hlavně na dvouhru a bohužel nám nevyšel ten kalendář dohromady. Deblové páry se schází a rozchází," konstatovala Hradecká.

Nově se domluvila s Kateřinou Siniakovou, i když zvažovala i zahraniční partnerku. "Ale pak jsem se rozhodla, že zůstanu věrná Češkám. Ten rodný jazyk je vždycky lepší. I povahově jsme podobné, tak je pak lepší domluva," řekla Hradecká.

Sama neuvažuje, že by se věnovala pouze čtyřhře. "Já nikdy netrénovala vyloženě na debla, když je člověk schopen obstarat celý kurt, tak si s půlkou poradí," vysvětlila svůj postoj.

Ráda by se ze současného 170. místa ve dvouhře vrátila do stovky. "Ještě líp do padesátky," řekla tenistka, jejímž maximem je 41. místo v žebříčku z roku 2011.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

37
Přidat komentář
FulnekUltras
Lucka má zřejmě v plánu být i nadále neoficiální nehrající trenérkou Petry - dokud se Lvice definitivně nerozmyslí... ;)
Reagovat
FulnekUltras
hrající ;)))
Reagovat
Frick
Se divim, že tenhle tejden někde hraje. Ale jestli tedy už vyhrála šestej zápas v řadě, tak je dobrá.
Reagovat
bIbec
zkopčeno z tennisforum.com :

Hey guys I am back

I have got some info from her mom and her cousin:

Maky got injured before RG, however, she insisted on playing this tournament which made her injury in elbow (and maybe wrist) even more severe. After long time consideration, she made the desicion (with the doctor) that she was not going to have a surgery.

She is trying to practice more time each day now. She plans to play some "extra league" matches in December, and will be back on tour with SR in January.
Reagovat
misa
V jednom z čísel Tennis Areny jsem četl, že Markéta měla jít v létě na operaci s loktem. Třeba měla, nehraje už dlouho a není jisté, jestli se problémy zase při zápasové zátěži nevrátí.
Reagovat
bIbec
jj.. je to ošemetné.. těžko říct, jestli to bylo správné rozhodnutí na tu operaci nejít.
Reagovat
EllNino
Dost mi chybí, byla hodně rozjetá, má skvělý údery na svůj věk, naprosto učebnicový ... škoda, kdyby ji trápila zranění, snad se dá dopořádku, je to takový chrastítko :/
Reagovat
aligo
Jako Petera Cetkovsla
Reagovat
tommr
tak snad to Markétě s tím návratem vyjde. Byla by škoda kdyby se náš největší talent od dob Petry Kvitový musel rozloučit s kariérou ještě dřív než vlastně pořádně začala ... :)
Reagovat
bIbec
mmm, to, jestli je to největší talent od dob Petry Kvitový.. s tím bych byl teda opatrný :-) Ona ta Plíšková taky není zrovna žádný kopyto :-) Nebo Siniaková..

Ale jako jasný, byla by to škoda. Českých holek v té stovce nějak ubývá v poslední době. A ona na stovku určitě má.
Reagovat
aligo
Tohle finále si nezaslouží :D
Reagovat
aligo
Její aktuální forma je hrůza
Reagovat
tommr
po Denise Allertový (1) vstoupila do turnaje v Bratislavě vítězně i Tereza Smitková (6), která si dneska snadno poradila s polskou kvalifikantkou ... :)
Zítra by se v Bratislavě měly představit ještě Jesika Malečková (8), která tam obhajuje lonskej titul a Gábina Pantůčková ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, jestli budou na čt sport fedcupové ozvěny, jak tomu bývalo ?
Díval jsem se zběžně na program a nic tam není...
Díky...
Reagovat
misa
Ne, tento pořad je pouze při domácích finále.
Reagovat
jirkaS
sestřihy ze všech možných FEDú dávají denně na ČTsport , sleduj program ;-)
Reagovat
misa
Do padesátky se vrátí jen zázrakem. Servis už dávno není postrachem soupeřek, od základní čáry dělá spoustu chyb a psychickou labilitou je vyhlášená.
Reagovat
tommr
taky si myslím, že do padesátky se už nikdy nepodívá. S její současnou hrou bude ještě ráda když se udrží ve druhý stovce. Je ale hezký, že to nevzdává a pořád bojuje ... :)
Reagovat
turista
To je hezký. Ale s forhendem obouruč toho musí Hráďa daleko víc naběhat než její soupeřky. Leckdy to pak musí dohánět pro diváky efektními, ale z hlediska možného vzniku kýly nebezpečnými rozštěpy. I samotný Novak Djokovič této akrobacie využívá minimálně a pouze v nejvyšší nouzi a s rozmyslem v situaci, kdy se hraje bigpoint a míček je pro Djokera už prakticky ztracený. Na antuce Novak obtížné míčky radši klasicky doklouzává.
Reagovat
tommr
někde jsem myslím čet, že Lucka dělala jako malá i gymnastiku. Takže ty rozštěpy má určitě zvládnutý natolik, aby si nic neudělala ... :)
Reagovat
turista
Tak tím je to vysvětlený.
Reagovat
janek_da
S tou labilitou bych byl opatrný. Právě teď by z ní mohl spadnout tlak a začít si tenisu užívat.
Reagovat
EllNino
padesátka je pasé ... ale stovku by dám ještě mohla, pokud bude zdravá a jezdit i menší turnaje ... myslím, že je po Fed Cupu psaná ještě do Dubaje, tak jestli tam zabojuje, mohla by se posunout v žebříčku trochu výš
Reagovat
VlS
Na padesátku stačí cca 1100 bodů, vhodnou volbou turnajů ( za předpokladu trochu formy) to není nemožné dosáhnout. Slabší to bude s mixem turnajů pro Kačku a pro Lucku. Ale taky si myslím, že to pravda nebude. Pokud začne objimždět malý turnaje ( ITF a špatně obsazené internationaly) tak první, co začne chybět budou prachy.
Reagovat
smazaný uživatel
body snad taky zadělávají na prachy
Reagovat
VlS
Tam jde o to, že prize money z ITF ani nepokryjí náklady na účast ( pokud to není na dojetí autem).
Reagovat
PetaM
Stačí jeden vydařený turnaj. Viz Madrid 2012. Bodová nálož a žila z toho celý rok ... Takže vůbec nemusí být konzistentní. Stačí se jen zbláznit. A to Lucinka umí :D
Reagovat
misa
Příští rok jsem hlavně zvědavý na druhou Lucinku :) Ani ta není v padesátce.
Reagovat
Frick
Já bych to neviděl tak zle. Něco mi říká, že nejpozději 4. února bude ve třicítce.
Reagovat
misa
Nevím, jestli z toho bude mít Lucka radost.
Reagovat
Frick
Ví, že to přijde od té chvíle, co umí počítat :-D
Reagovat
Frick
Nakonec, Leichtová, Štíbrová - ty si tim už taky prošly a furt jsou to mladý holky.
Reagovat
misa
Až na to, že tebou jmenované nejsou sportovkyně, pro které je třicítka už pomalu loučením s kariérou...
Reagovat
Frick
Upřesnil bych to na tenistky - singlistky.

Taková Sáblíková bude možná drandit na ovále do 40....
Reagovat
rusedski
Tobě se to ale taky blíží, že? :(
Reagovat
Frick
Nevim. Snažím se věci jako rok narození vytěsňovat z hlavy.
Reagovat
PetaM
Já jsem zvědavý na všechny své oblíbenkyně :) Takže Petru, Lucku, Lucku, Báru, Káju, Katku a Denču :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist