Hradecká s Cetkovskou se utkají ve čtvrtfinále. Postoupila i Záhlavová

13. 5. 2010, 20:49
Aktuality 0
ITF PRAHA - Jistou českou semifinalistku má tenisový turnaj okruhu ITF v pražské Stromovce. Ve čtvrtfinále Sparta Prague Open 2010 se v pátek střetne nejvýše nasazená Lucie Hradecká a Petra Cetkovská. Mezi osmičkou nejlepších je i Sandra Záhlavová.
Sandra Záhlavová

Lucie Hradecká si v dnešním druhém kole poradila hladce s Nizozemkou Daniellou Harmsenovou, které v žebříčku patří až 453. příčka.

I Petra Cetkovská ve srovnání s bitvou z prvního kola hrála lépe a Němku Monu Barthelovou zdolala bez ztráty sady.

Na mezinárodních turnajích se Hradecká s Cetkovskou střetly jen třikrát. Dvakrát vyhrála Cetkovská, oba zápasy se ovšem hrály v kvalifikacích velkých turnajů, tak jako loni v Indian Wells.

Jejich zápas na Sparta Prague Open začne již v 11 hodin. "Moje bilance s ní není kladná, ale na zápas se těším. Taktiku mám, ale neprozradím. Obě se známe, jsme stejný ročník, je to čtvrtfinále, takže si myslím, že to bude dobrý zápas," řekla Hradecká ČTK. "České derby pro obě není příjemné, ale soupeřky si vybírat nelze."

Nejvíce musela o postup do čtvrtfinále na Spartě bojovat druhá nasazená Sandra Záhlavová. Juniorskou světovou jedničku Kristinu Mladenovicovou z Francie porazila po boji 6-1 4-6 6-4. Další soupeřkou Záhlavové bude pětka Xenia Pervaková z Ruska.

- ITF PRAHA (Česko, antuka, 50.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (13. 05. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (1-ČR) - Harmsenová (Niz.) 6-4 6-3
Záhlavová (2-ČR) - Mladenovicová (Fr.) 6-1 4-6 6-4
Cetkovská (ČR) - Barthelová (Něm.) 6-4 6-2
Dokičová (3-Austr.) - Laineová (Fin.) 4-6 7-6(5) 7-6(5)
Zecová-Peškiričová (4-Slovin.) - Babosová (Maď.) 6-1 6-7(6) 7-5
Pervaková (5-Rus.) - Sekulicová (Něm.) 6-1 6-2
Dentoniová (It.) - Kustová (6-Běl.) 7-6(5) 6-4
Tomljanovičová (Chorv.) - Juríková (SR) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist