Hradecká prohrála ve Štrasburku s Cornetovou, titul jí opět unikl

25. 5. 2013, 17:04
Aktuality 9
Lucie Hradecká se premiérového titulu ve dvouhře na okruhu WTA opět nedočkala. Dvojnásobná fedcupová vítězka prohrála v dnešním finále ve Štrasburku s domácí Alizé Cornetovou 6-7 0-6.
Profily hráčů
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká titul ve dvouhře na WTA nezískala ani na šestý pokus. V předchozích pěti finále uhrála pražská rodačka pouze set, ve Štrasburku neuspěla už podruhé. V roce 2009 zde nestačila na jinou Francouzku Aravane Rezaiovou.

"Na Štrasburk mám jen krásné vzpomínky. Za rok se vrátím a doufám, že mi to do třetice už vyjde," řekla Hradecká na slavnostním vyhlášení.

Přes prohru ve finále prožila nejlepší týden sezony a dala si dodatečný dárek k osmadvacátým narozeninám, které oslavila v úterý. I vinou zdravotních problémů letos vyhrála před cestou do Štrasburku na okruhu WTA ve dvouhře jediný zápas. Po postupu do finále se v žebříčku vrátí ze 112. místa do první stovky.

V prvním setu finále Hradecká odvrátila za stavu 4-5 dva setboly suverénně vítěznými míči a pak poprvé vzala 31. hráčce světa Cornetové podání. Vzápětí ale sama přišla o servis a v tie-breaku nezvládla závěr. Od stavu 4-4 udělala tři chyby v řadě - zkazila úder, dala dvojchybu a o set přišla po lehkém voleji do sítě.

Ze ztráty zkrácené hry a prvního setu už se Hradecká nevzpamatovala. Ve druhé sadě příliš chybovala a s turnajem se loučila "kanárem". Ve druhém setu dokázala svěřenkyně trenéra Jiřího Fencla vyhrát pouze sedm výměn.

Hradecká se mohla stát třetí českou vítězkou turnaje v historii. V minulosti vyhrály ve Štrasburku Jana Novotná v roce 1989 a Nicole Vadišová před sedmi lety.

V letošní sezoně na titul ve dvouhře zatím dosáhly dvě české tenistky. Petra Kvitová ovládla turnaj v Dubaji a Karolína Plíšková v Kuala Lumpuru.

- WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK -
(Francie, antuka, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (25. 05. 2013)

Dvouhra - finále:
Cornetová (3-Fr.) - Hradecká (ČR) 7-6(4) 6-0

Čtyřhra - finále:

Dateová-Krummová, Scheepersová (4-Jap./JAR) - Blacková, Erakovicová (3-Zimb./N. Zél.) 6-4 3-6 14-12

ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucko,jsi moje nejoblíbenější hráčka a to že jsi spadla na žebříčku neznamená,že jsi špatná.Tento týden jsi to dokázala.Fandím a držím palce,pár kol v Paříži dáš.....ať se daří...,fandím...
Reagovat
Fandina
škoda. Finále také úspěch, ale věřím, že to sedmé již proměníš. Tak příště, držím palce a přeji mooooooooooooooooc úspěchů. Luci ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
No, není nad to, když to dopadne, jak člověk čeká... Já zase četla něco o divácích, kteří rušili při výměně... Stejně se ráda podívám a zhodnotím sama.
Reagovat
patriks
a musím říct, že přesně takto jsem předem čekal, že to dopadne. Lucka dokonce servírovala na vítězství v 1. setu, ale jako obvykle nedoservírovala. V tiebreaku se rozčilovala na lajnového, ohlásil jí dlouhý míč, ale byl v kurtu a výměna se opakovala. Opakovanou výměnu ukočila dlouhým backhandem do outu a pak dala ještě další 2 chyby a bylo po tiebreaku. Mlátila tam raketou a neustále se rozčilovala. Dá se říct bídná úroveň. 2. set - to už byla totálně rozložená.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem také neviděla, ale doufám, že bude k vidění, ráda ho uvidím. Škoda toho prvního setu, tam byly šance, pak by jistě ten druhý vypadal jinak. Pro Lucku i tak velký úspěch a já doufám, že zdraví bude držet a Lucka zase zazáří...
Reagovat
tommr
dnešní zápas jsem bohužel neviděl, ale podle všeho jsem o nic nepřišel. Lucka je prostě nervák a důležitý zápasy nezvládá ...
Už sám postup do finále a návrat do první stovky je ale velkej úspěch. Snad si Lucka ve Strasbourgu aspon trochu zvedla sebevědomí a v druhý polovině sezóny si povede líp než v tý první a to jak v singlu tak v deblu ... :)
Reagovat
VlS
proč za Luckou nepřišel trenér, když tam byl.
Reagovat
tommr
asi jí dobře zná a věděl, že je to marný ...
Reagovat
freeteepek
Asi ho Lucka nepotřebovala:-) Trenér nemůže chodit za hráčkou, jak se mu zlíbí...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist