Hradecká prohrála na okruhu WTA i své páté finále

16. 9. 2012, 22:21
Aktuality 6
Lucie Hradecká nezískala ani na pátý pokus první titul ve dvouhře na okruhu WTA. Stříbrná olympijská medailista ze čtyřhry dnes v Québeku prohrála ve finále s Kirsten Flipkensovou z Belgie 1-6 5-7.
Lucie Hradecká

"Jsem hodně smutná," řekla v telefonickém rozhovoru s ČTK Hradecká, která ještě na kurtu otírala slzy. "Za hodinu to uvidím pozitivněji, ale určitě můžu být s finále ve dvouhře spokojená a můžu říci, že to byl úspěšný turnaj," řekla Hradecká.

Sedmadvacetiletá Hradecká hrála singlové finále po téměř roce a půl. Naposledy si o titul ve dvouhře na WTA zahrála loni v dubnu v Barceloně, předtím v roce 2009 neuspěla v Istanbulu a Štrasburku a o rok dříve v Bad Gasteinu. "Doufám, že to vyjde při šestém finále," řekla Hradecká. Další turnaj bude hrát v říjnu v Linci.  

Hradecká vstoupila do finále nervózně, rychle prohrávala 0:4, ani jednou si neudržela podání a první set ztratila za dvaadvacet minut.   "Zmatkovala jsem z čopů, které hrála, což mi uškodilo. Než jsem si zvykla na její hru - ona hraje pomaleji a člověka rozebírá - a přestala plašit, tak byl set pryč," řekla česká tenistka.

Ve druhé sadě byla osmá nasazená Hradecká dlouho lepší, ale nevyužila ani jeden z pěti brejkbolů. V šestém gamu dokonce vedla 40-0 při podání soupeřky. "Jedna šance tam byla, pak dala dobrý servis a otočila to. Bohužel," řekla Hradecká. 

V jedenácté hře druhé sady si počtvrté v utkání prohrála servis. Při prvním mečbolu pak udělala Flipkensová dvojchybu, Hradecká odvrátila i druhý, ale při třetím poslala pražská rodačka bekhendový return do autu. Za účast ve finále si svěřenkyně trenéra Jiřího Fencla připsala na konto 19 tisíc dolarů a 200 bodů do žebříčku.

V Québeku se Češkám v posledních letech daří; loni turnaj vyhrála Barbora Záhlavová-Strýcová, Lucie Šafářová zde prohrála v roce 2009 ve finále.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
nedělní výsledky (16. 09. 2012)

Dvouhra - finále:
Flipkensová (Belg.) - Hradecká (8-ČR) 6:1, 7:5.

Čtyřhra - finále:

Maleková, Mladenovicová (3-Něm./Fr.) - Rosolská, Watsonová (1-Pol./Brit.) 7:6 (7:5), 6:7 (6:8), 10:1.

ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
dessperadoss
Čau nevíte někdo co je s Mardym Fishem? Kdy bude ready?
Reagovat
dadaft
v pozápasovém rozhovoru Lucka popisuje, jak zmatkovala a plašila. líp se to říct nedá. a jak byla hrou Flipkensové zaskočena. nic ve zlém, ale nemá na tohle lidi?
Reagovat
freeteepek
Sledoval jsem předzápasový rozhovor obou hráček a hned jsem si vsadil na Flipkensovou. Lucka se opět nevypořádala s nervozitou, což bylo patrné již ze zmiňovaného rozhovoru. Pro obě to byl velký okamžik, přesto bylo již před zápasem zřejmé, kdo se s tím jak vypořádá:-(
P.S. mám na mysli rozhovory po postupu do finále.
Reagovat
rubens
Tak stát se to může, to je normální, i tak je to úspěch.
Ale vypadá to, že máš pravdu, obzvlášť když neexistuje zřejmý důvod,
proč by se to mělo stávat pravidelně. Lucka se zřejmě nedobře vyrovnává
s vypjatými okamžiky.
Jen z tohoto jediného zápasu lze vyvodit:
nedostatečnou nebo špatnou předzápasovou přípravu, velmi špatnou psychickou přípravu. To se navzájem ovlivňuje.
Možná by jí pomohla silná psychická osobnost, o kterou by se mohla opřít. No ale co s tím naděláš, to je jako nutit p. Tommra, aby řekl
nějaký vtip. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kotyzu na ni!
Reagovat
freeteepek
Tak když Murray mohl najmout Lendla, aby mu pomohl s psychikou, Lucka by mohla najmout Sukovou, která coby jedna z nejlepších deblistek nedávné minulosti, se sportovní psychologii přímo věnuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist