Hradecká: Před velkými zápasy špatně spím, energie mi ale chybět nebude

2. 11. 2012, 19:47
Aktuality 2
Před rokem napřáhla, ranou mezi soupeřky proměnila mečbol a Češky mohly slavit triumf ve Fed Cupu. Rok se sešel s rokem a Lucie Hradecká může na vítězný úder z finále v Moskvě navázat. I o nadcházejícím víkendu může v Praze v duelu o titul proti Srbkám rozhodovat čtyřhra.
Profily hráčů
Lucie Hradecká

Loni hrála Hradecká ve finále Fed Cupu s Květou Peschkeovou. Zápas Hradecké vyšel báječně, hrála tvrdě a přesně a při mečbolu nedala Ruskám šanci. "Pár lidí se mě ptalo, jestli vím, jak jsem to zahrála, ale nebyl to míč, kterých bych během roku hrála výjimečně, ale podobných míčů využívám docela často. Tento byl díky bohu na mečbol, který si všichni dobře pamatují," usmívala se Hradecká. 

Chystala se, že si debl z duelu s Ruskami v Moskvě někdy prohlédne, ale dosud se k tomu nedostala. Připomněla si pouze pár výměn. "Taťka mi to ukazoval a ségra se ptala, viděla jsi to? Ano. mečbol jsem viděla asi tak osmkrát," řekla. 

Letos prožila Hradecká spolu s Andreou Hlaváčkovou skvělou sezonu ve čtyřhře. Vyhrály čtyři turnaje, dostaly se do dvou grandslamových finále, z olympiády si přivezly stříbrné medaile a těsně pod vrcholem zůstaly i ve finále Turnaje mistryň. 

Pokud opět dojde na čtyřhru za nerozhodného stavu 2:2, bude Hradecká moci využít svých zkušeností. "Doufám, že mi loňský rok pomůže hodně, protože už to nebude nováčkovství, ale budu vědět, co čekat," řekla a věděla, že by měla být i oporou pro Hlaváčkovou. "Bude to jiná zodpovědnost, ale myslím, že na kurtu na to obě zapomeneme a že to případně zvládneme," věřila Hradecká. 

V Moskvě fandila celou dobu na lavičce při dvouhrách. Seděla, vstávala, tleskala i pokřikovala, což stojí energii. "Trochu jsem se bála, abych byla připravena na důležitý třetí bod, ale dostala jsem se fanděním do nálady a moc mi to pomohlo, že jsem to prožívala s holkami. V šatně bych tedy sedět nemohla," řekla. 

Existuje i určitá možnost, že by Hradecká zasáhla v neděli do dvouher. Jednička Petra Kvitová nastoupí v sobotu poprvé po nemoci a teprve se uvidí, zda zvládne nastoupit také v neděli. Hradecká je jako 48. hráčka dvouhry případnou první volbou. "Myslím si, že snad Péťa bude na oba dva dny," řekla Hradecká. Možností hrát i singl se nezabývala. "To je na rozhodnutí kapitána," doplnila. 

Jedno věděla Hradecká jistě. Ze soboty na neděli bude nejspíše hůře usínat. Vždycky to tak má před důležitými zápasy. "Čekám, že budu koukat do zdi a budu počítat kolik je tam škrábanců. Před zápasem mi hlava jede a člověk přemýšlí, co a jak bude, ale unavená druhý den nejsem. Energii mít určitě budu," ujistila. 

Navíc věděla, že bude zaplněná hala, což miluje. "Když máte za sebou tolik lidí a člověk není sám, tak to je skvělé. Kdybych se měla vžít do té druhé situace a mít proti sobě takovou halu, tak to není nic moc příjemného," dodala Hradecká.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
freeteepek
Na ten povedený mečbol je potřeba stále myslet. A připomínat si povedenou hru a úspěchy. Lucka nemá důvod být nepřiměřeně nervozní. Letos s Andreou vyhrály spostu těžkých zápasů, všechno se dá otočit a jí v podstatě stačí hrát svůj standad:-) Stejně si myslím, že ta prohra s Ruskama ve finále TM byla hodně o tom jejich posledním vzájemném zápase, který se našim holkám nepovedl. Za všechno může psychika.
Reagovat
pepin
Jistěže je to na této úrovni hodně o psychice, tenis dovedou hrát všechny, rozdíl je v danou chvíli o hlavě. Jinak by nebylo možné, aby jeden den smetla hráčku např. z top 10 a druhý den dostala kanára s tčicítkou. Proto já jsem přesvědčený, že pro Petru je v současné době nejdůležitější Kotyza a myslím si, že ani ne tak jako přísný trenér, nakonec to bylo ted k vidění, ale jako velice blízký člověk, ke kterému Petra prostě vzhlíží, to bylo ted také vidět. Myslím, že je na něho hodně fixovaná, což dokládá i to, že se vrátil do fed cupu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist