Hradecká neobhájí finále, vzdala zápas s Medinaovou

19. 5. 2010, 13:08
Aktuality 1
Česká tenistka Lucie Hradecká neobhájí svou loňskou účast ve finále turnaje ve Štrasburku. Ve druhém kole dnes vzdala favorizované Anabel Medinaové-Garriguesové za stavu 4-6 a 0-3 pro španělskou soupeřku.
Lucie Hradecká

Český fedcupová reprezentantka, která v minulém týdnu vyhrála turnaj ITF Sparta Prague Open, se ve Štrasburku dočkala vůbec první výhry na okruhu WTA, když v úvodním kole zdolala domácí Julii Coinovou.

S turnajem se Lucie Hradecká ale rozloučila hned v dalším kole, v němž poprvé v kariéře nastoupila proti o tři roky starší Anabel Medinaové-Garriguesové. Pátá nasazená Španělka měla od začátku navrch nad čtyřiadvacetiletou Češkou, kterou navíc brzdily zdravotní problémy. Kvůli nim pak za stavu 0-3 ve druhém setu vzdala.

"Mám problém se zápěstím, ale doufám, že Paříž ohrožena není. Pár dní klid a bude to dobrý," napsala ČTK Hradecká, aktuálně 71. hráčka žebříčku dvouhry WTA. Grandslamové antukové Roland Garros začne již v neděli a Hradecká obhajuje body za postup do druhého kola.

Pro Medinaovou je to už druhá výhra na turnaji nad českou soupeřkou. V předešlém kole vyřadila hráčku Sandru Záhlavovou.

Výsledky - Štrasburk (antuka, 220.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Medinaová (5-Šp.) - Hradecká (ČR) 6:4, 3:0 skreč, Šarapovová (1-Rus.) - Jevtimovová (Bulh.) 6:3, 6:0, Görgesová (Něm.) - Bammerová (6-Rak.) 6:1, 7:6 (8:6), Arvidssonová (Švéd.) - Razzanová (3-Fr.) 3:6, 6:3, 6:2, Sevastovová (7-Lot.) - Mladenovicová (Fr.) 6:1, 6:2, Rodionovová (Austr.) - Baltachová (8-Brit.) 1:2, skreč, Kingová (USA) - Cornetová (Fr.) 6:3, 6:2, Barroisová (Něm.) - Meusburgerová (Rak.) 7:5, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Cornetová, Kingová (Fr./USA) - Hradecká, Chuang Chia-jung (1-ČR/Tchaj-wan) bez boje

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobře Maruš.. :-) Georgesovou by si měla dát! Titul doufám, že bude tvůj! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist