Hráčkou roku 2013 byla zvolena Serena Williamsová

22. 11. 2013, 11:14
Aktuality 102
Suverénka letošní sezony Serena Williamsová podle očekávání získala cenu pro Hráčku roku 2013. Dvaatřicetiletá Američanka letos vyhrála jedenáct turnajů, z toho dva grandslamy, a sezonu zakončila s bilancí 78 výher a čtyř porážek. Ocenění získala podruhé za sebou a popáté v kariéře.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Dvaatřicetiletá Williamsová mimo jiné vyhrála French Open a US Open a ovládla i Turnaj mistryň. Celkem zvítězila v 78 zápasech, prohrála jen čtyři a jako první tenista si za rok na odměnách vydělala přes deset milionů dolarů (12,385.572).

"Triumfu na French Open si letos vážím nejvíc, protože jsem po něm toužila mnoho let. A vůbec výsledky na antuce mi udělaly velkou radost," řekla Williamsová. "Pamatuji si vítězství, ale zároveň i chyby, které nechci opakovat. Pořád je prostor je zlepšení," uvedla sedmnáctinásobná grandslamová šampionka, která má postu světové jedničky náskok více než pěti tisíc bodů na Bělorusku Azarenkovou.

Anketu WTA pro nejlepší hráčku roku ovládla mladší ze sester Williamsových rovněž v letech 2002, 2008, 2009 a 2012. Více triumfů mají pouze Němka Steffi Grafová (8) a česká rodačka Martina Navrátilová (7).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

102
Přidat komentář
VlS
tak teda váhám, jestli je to ještě psina, nebo už stav zralej na diagnózu.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky už si nejsem jistej. V každém případě už je to dost přehnaný. Pozoruju, že začínám mít "Ernestka" plný zuby. :(
Reagovat
gigin
Aha, tak to jo...
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co máš na srdci, gigine?
Reagovat
gigin
Reagovat
gigin
No, asi bychom měli zajít k psýčkovi, Ernie, oba.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už jsem to udělal gigine... Jsem na dobré cestě.
A zabačim s tebou rád, o tom žádná
Reagovat
tito
Tak tohle už je vážné.........
Reagovat
gigin
:DD mne by jenom zajímalo, kdo to je :-D:-D
Reagovat
rod_laver
:-D
Reagovat
gigin
Okamžitě mi prozraďte kdo to je!! :DDD Já tipuju tita nebo magerku jako :DDD Anebo!! Je to sám génius!!??? Možné je všechno...
Reagovat
a.magerova
http://www.youtube.com/watch?v=ffJFp3ALCTo

Na mě TO nehodíte, pánové či pane!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič a Nadal v Argentině

http://www.youtube.com/watch?v=zcjc_P5EGBM
Reagovat
gigin
http://2i.cz/658a6b4192
Reagovat
tito
Nole :-)
Reagovat
gigin
Rafa :DDDDDD
Reagovat
gigin
Přitom sa nám směje RF :((((
Reagovat
tito
Dobré. Rozesmál jsi mě :-)
Reagovat
tito
To je pravda. Ale stejně. Krátké fórky jsou ty nejlepší :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, pousmali jsme se a ted zas trochu vazne - co udelame s nasima klukama??? :-( :-)
Reagovat
gigin
Podle mne to tito s B.R.R. nebo B.H.R. už dávno zabalil. Žádný progres, nic.. víš jak ;)
Reagovat
tito
Několikrát jsem to přepisoval. Ne. Nic. Budeme je tlačit dále! Jen musíš trochu zapracovat na Harryho forhandu. Buď to bude točit více, nebo naopak ať to hraje víc přímo, razantněji. Momentálně to není ani ryba ani rak.
Chris má moře času. Jen mne překvapilo, že od USO nikde nehrál. Asi utáhnout dva hráče není žádný med.... :-(
Ale přibrali jsme do širšího týmu Václava a ten nám radost dělá, ne?
Tak jedeme dále. Haj hou. :-)))
Reagovat
tito
!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
zatim bych byla pro nekompromisni placku.. :-) Chris je bez tlaku, jasne, z Vendy mam opravdu radost, ale prvorozenec je prvorozenec, neslevime! :-))

uz zas, gigaci!? ;-)
Reagovat
tito
gigin má co povídat, když jsme u té progrese a konkrétně forhandu. Ernest se ho přeučil až ve 23 a co z toho vzniklo, víme všichni. Tak na letadlovou loď. Pcha :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) mezi nas klin nevrazi! :-) Trochu jsem se na genia podivala a napadlo me i, jestli on nevychazi z nejake katy.. ;-)))
Reagovat
tito
http://condor178.altervista.org/kata_jpeg.html
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) genius proste.. ;-)
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
dadaft
když už jsme u těch legend - tenisoví fans teď mají jistě čas na nějaké okénko do historie - - -

semifinále US Open 2003

Justine HENIN - Jennifer CAPRIATI

http://www.youtube.com/watch?v=Xfi7Ht1vhpk&list=TL6JERcHgWTnAtoa6Ab9QV_gfy8Jnx756J

fantastický mač.
Reagovat
dadaft
jako ochutnávku doporučuji třeba výměnu v čase 12:48.
(tam měla být Jennifer důraznější)
Reagovat
gigin
http://2i.cz/049b7a5083
Reagovat
smazaný uživatel
:-) nojo, no, musim to rict, jsem prinucena: MODRA JE DOBRA! ;-)))
Reagovat
gigin
:DDD Jo no!! Hlavně na východě a tak :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
jsi bourak!!! :-) Bourak nejlesklejsi, ktery jako jediny v tenisove historii dokazal predjet sam sebe! :-)
Reagovat
dadaft
prosím o vysvětlení toho předjetí sama sebe. ))
Reagovat
smazaný uživatel
po tricitce a vicecitce top hrac(ka) "minulosti", za kterou uz Serenu povazuju, :-)) sice samozrejme muze znovu zazarit a hrat naprosto skvele, ale uz nehraje konstantne lepe. Serena ano, dnesni Serena by vypraskala jakoukoliv minulou Serenu a to me fascinuje.. :-)
Reagovat
dadaft
vícecítka??? - moc hezké. ))
taky už mě potkala...
Reagovat
petrulinka
Českému tenistovi Tomáši Berdychovi nechybí smysl pro humor a schopnost na malém prostoru vtipně okomentovat situaci. To neuniklo ani americkému odbornému serveru tennis.com, jenž Berdychovi udělil titul Tweeter roku. Na konci tenisové sezóny je čas na bilancování a ocenění. Tomáš Berdych sice podruhé za sebou dobyl Davisův pohár, ale žádné významnější individuální ceny se na mezinárodní scéně nedočkal. Tennis.com však na českého ranaře nezapomněl."Své celkově stoické a chladné chování během zápasu napravuje velmi poutavými a výtečně formulovanými tweety," pochvaluje server Berdychovy glosy na sociální síti Twitter. Do kontrastu s aktuálně sedmým hráčem světa dává na tomto poli jiné hvězdy jako Djokoviče, Nadala či Šarapovovou. ?Šarapovová je sice výstřední, ale její tweety se spíše stáčí k tomu, co si vzít na sebe. Nadal a Djokovič? Ti produkují jen PR sdělení. Vtipný je Andy Murray, ale na Twitteru prostě nikdo na Berdycha nemá," pokračuje tennis.com.
Reagovat
smazaný uživatel
necekane perlicky ze dna jsou nejlepsi.. :-)
Reagovat
gigin
Ernestek nemá nic. Ani fb a ani twitter. No, nicméně se ho na to ptali a génius říkal, že až bude v top 10, tak si to zřídí. No a pak je jasný petrulinko, kam tenhle titul poputuje... ;)
Reagovat
tito
Ještě že nemá. To by tedy bylo NĚCO! Minimálně by před vstupem na stránky musel uživatel potvrdit věk nad 18 (21)....... A těch žalob.... Možná, že to byla podmínka otce či manažera, něco podobného nezakládat :-)
Reagovat
gigin
Jsem rád, že tušíš tu vyjímečnost, která tam bude :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
"Šarapovová je sice výstřední, ale její tweety se spíše stáčí k tomu, co si vzít na sebe."

No co, tak Maruška chce, aby jí to slušelo. :) Je docela zvláštní, že ji tam porovnávají se samými chlapy, kteří tohle samozřejmě tolik neřeší. :D Mně se tweety od Mashy líbí a hlavně jsem rád, že si ten Twitter letos udělala. :) Je ale fakt, že Tomáš je na Twitteru hodně vtipný a spoustu lidí tím příjemně překvapil.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že nikdo tady asi nemá chuť psát o dnešním zápase Katky, tak to holt udělám sám... Ten výsledek mě mrzí, ale není holt vždycky posvícení. Katka hrála poslední dobou skvěle, některé zápasy doslova vydřela (např. ten poslední s Kučovou) a dneska se možná trochu projevila únava. Ale určitě to nebylo jenom tím. Katka napsala na FB, že soupeřka byla dneska lepší a prostě jí nedala šanci. Sice jsem Victorii Kan ještě před pár dny neznal, ale teď už si budu její jméno dobře pamatovat...

Tak aspoň Katka spolu s Annou Morginou postoupily do finále debla. :) Dnešní dramatické semifinále proti ruskému páru Diatchenko/Rodina vyhrály 10:8 v super tie-breaku.
Reagovat
tommr
dnešní výsledek to byla taková studená sprcha. Sice jsem čekal nějaký potíže, ale takovej debakl ne. To mě dost nepříjemně zaskočilo. Katka se holt má ještě hodně co učit ...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak jí to dneska nesedlo, vždyť se nic neděje. Vyhrála v Zawadě, tady udělala čtvrtfinále dvouhry a je ve finále debla... Katka není kapela, aby pořád vyhrávala. Musí si taky trochu odpočinout, nesmíme ji tolik honit. Jak tady nedávno psal Lukáš, tobě prostě chybí víc empatie... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Katka byla hodně unavená - minulý týden vyhrála v Polsku a hned letěla hrát do Egypta, a to jak dvouhru, tak čtyřhru. Ten výsledek vyznívá hrozivě, ale já bych z toho vědu nedělal. On ten poměr gamů coby ukazatel vyrovnanosti či nevyrovnanosti soupeřek je dost ošidný.

Monty: že Tommr je hodně neempatický člověk, to není žádná novinka :-)
Reagovat
tommr
kdyby takhle prohrála s nějakou lepší a zkušenější hráčkou tak neřeknu ani slovo, ale ta Kanová je taky ještě juniorka a má letos za sebou stejný zatížení jako Katka. Prostě od ní dostala pořádnej výprask a to by se jí s takovejma hráčkama stávat nemělo ...
Reagovat
ptpc
Mám len takú technickú otázku - fungoval vám dnes stream z Katkinho zápasu?
Reagovat
ptpc
A teraz k samotnej Katke. Podľa mňa by takéto hráčky mala porážať a dúfam, že aj bude. Na druhej strane veľmi záleží na tom akým spôsobom prehrala. To že získala v celom zápase tri gemy, nie je dostatočne výpovedné. Kedže som ten zápas nevidel buď bola herne slabšia - čo sa mi nezdá ale je to možné alebo priebeh gemov bol vyrovnaný a v tom prípade je to len otázka času, kedy ju porazí.
Reagovat
tommr
monty už tady zminoval, že Katka sama napsala na FB, že soupeřka byla dneska lepší a prostě jí nedala šanci. Takže ten zápas byl asi dost jednostrannej nejen výsledkově ale i herně ...
Jak na tom Katka opravdu je uvidíme už brzy na AO kde bude hrát poprvé mezi dospělými. Za velkej úspěch bych považoval kdyby se dokázala probít z kvalifikace do hlavní soutěže ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu, Katka píše prakticky po každém prohraném zápase, že soupeřka byla lepší, nebo že soupeřka hrála dobře. To se mi na Katce právě líbí. :)

ptpc: Vím, že nějaké streamy z Egypta dneska byly, ale zápas Katky jsem neviděl, protože jsem byl pryč.
Reagovat
gigin
http://www.wtatennis.com/news/article/3540245/title/vote-now-the-fan-favorite-awards
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem volil dvakrát, pokaždé trochu jinak... :)

Fan Favorite Singles Player: 1x Masha, 1x Vika
Fan Favorite Doubles Team of the Year: 1x Káťa a Elena, 1x Kiki a Flavia (vlastní výběr)
Favorite Player on Twitter: 1x Masha, 1x Caro
Favorite Player on Facebook: 1x Vika, 1x Ana
Favorite WTA Video of the Year: 2x Caro v Dubaji :)
Favorite WTA Live Show of the Year: 2x Southern California Open (to mě bavilo nejvíc)
WTA Shot of the Year: 1x Vika, 1x Masha
Favorite Match of the Year: Vika - Na Li (finále AO)... Co jiného? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne nezaujate :-D :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A od čeho jsou to asi ceny fanoušků? :) Jen se přiznej, kolik jsi tam loni nasázel hlasů Agnieszce, že to skoro všechno vyhrála... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já už volila víc než 2x :D a pokaždé stejně:Fan Favorite Singles Player: Sabine
Fan Favorite Doubles Team of the Year: Sabine a Mona
Favorite Player on Twitter: Sabine
Favorite Player on Facebook: Sabine
WTA Shot of the Year: pozor změna- Aga
Favorite Match of the Year: Sabine vs Serena
Reagovat
smazaný uživatel
loni ani jeden :-D To jsem nehlasoval. Letos 2 hlasy a co si budeme povidat, jeji hot shot je proste nejlepsi :-)

Jinak, ikdyz nechodim na twitter a na fb, tak Anicka s Caroline tam maji ode me 2 hlasy kazda :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vsadím se, že kdybys v tom nejlepším úderu mohla dát svůj vlastní výběr, tak bys tam taky hodila Sabine. :D Vlastně proč ne, třeba z Wimbledonu by se tam toho dalo vybrat určitě spoustu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, máš pravdu..:D jo a s tím wimbledonem taky, minimálně jeden proti Sereně by se tam rozhodně zařadit dal..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si zase vzpomínám na jednu hodně povedenou výměnu v semifinále s Agou...
Reagovat
gigin
http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/sports/2013/11/20/spc-open-court-marion-bartoli-retirement.cnn.html
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom bych chtěla dodat, že Serenu letos dokázaly porazit jenom 3 hráčky, což je opravdu něco!!! :) O to víc jsem pyšná na Sabinku, která je jednou z nich...:))
Reagovat
smazaný uživatel
Vika dokonce dvakrát (Dauhá, Cincinnati - v obou případech ve finále)... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, i díky tomu je 2. na světě :))
Reagovat
smazaný uživatel
je opravdu neskutečná, jak na sobě zapracovala...
Reagovat
tommr
k čemuž přispěly vedle jejích skvělejch výkonů i zdravotní potíže Azarenkový a Sharapovový a nevyrovnaná forma ostatních hráček ze špičky ...
V každým případě je pozoruhodný, že Serena odehrála ve 32 létech svojí jasně nejlepší sezónu v kariéře. Nikdy předtím nezískala Serena tolik bodů, tolik peněz a tolik turnajovejch titulů jako letos. Letos odehrála i nejvíc zápasů v kariéře (82) a získala přitom nejvíc vítězství (78). Zajímavý je i to, že předchozí nejlepší výsledek měla loni což jasně dokládá těžko uvěřitelnej fakt, že se i po třicítce neustále zlepšuje. Ukazuje to ovšem nejen na její výjímečnost, ale bohužel i na smutnej fakt, že současná konkurence v ženským tenisu je o něco slabší než byla dřív ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je ohromný dříč a má pořád neskutečnou motivaci se neustále zlepšovat, navíc má ohromný respekt a 99% hráček na okruhu s ní prohraje už v šatně.

Sám jsi správně podotknul, že letos odehrála vůbec nejvíc zápasů v kariéře, což je taky důvod proč letos získala nejvíc vítězství. Ale vyvozovat z toho, že současná konkurence je slabší než dřív je pitomost, imho je to spíš naopak..
Reagovat
tommr
pro tebe je jak koukám jinej názor automaticky pitomost. Dost to o tobě vypovídá ... :(
Pokud je v ženským tenisu větší konkurence než dřív tak jak je možný že dvaatřicetiletá hráčka ostatní válcuje jako Serena? Proč se to nedaří stejně starýmu Federerovi mezi muži? Jak je možný, že se v nejužší špičce drží průměrná hráčka jako je Erraniová nebo že Wimbledon dokázala vyhrát fyzická troska jako je Bartoliová?
Reagovat
smazaný uživatel
A zase jsi v mém příspěvku našel něco, co jsem tam nenapsal :-)
Proč Serena ostatní válcuje - viz můj předchozí příspěvek, proč Federer ne - měl problémy se zády. Ad průměrná hráčka jako je Sara - podle mě nazvat jednu z nejlepších antukářek současnosti průměrnou hráčkou tak trochu hraničí s urážkou.. Fyzická troska jako je Bartoliová - zřejmě ti uniklo, že Marion se dlouhou dobu pohybovala v top 10 a na trávě vždycky uměla zahrát. Navíc jí pomohl nečekaný kolaps favoritek.

Ale když se tak nad tím zamyslím, možná máš částečně pravdu. Zdá se mi, že tu trochu chybí silná generace hráček okolo 26-28 let (vlastně bych řekl, že ze špičky do ní patří akorát Máša), která by Sereně nejspíš dokázala konkurovat. Nicméně o něco mladší hráčky, jako je Vika nebo Petra, jsou příslibem, že se blýská na lepší časy. :-)
Reagovat
tommr
Erraniová je sice výborná antukářka, ale je to jen průměrná hráčka ve srovnání se špičkou. Je limitovaná svým malým vzrůstem a z toho plynoucí nedůraznou hrou. Její dlouhodobá přítomnost v první desítce svědčí spíš o špatný formě ostatních top-hráček než o jejích kvalitách ...
Totéž v podstatě platí i o Bartoliový. Ta má dlouhodobě nadváhu a jak sama přiznala letos na kurtu sotva lezla. Přesto se letos dlouho držela v top-10 a dokonce získala titul ve Wimbledonu. To nedává moc dobrý vysvědčení ostatním top hráčkám ...
Reagovat
smazaný uživatel
Sara nejen že je vynikající antukářka, ale už nesčetněkrát předvedla, že umí zahrát i na betonu. Jasně - Mášu, Viku, Petru nebo Serenu nepřestřílí, ale pokud se jedná o hráčky, které jsou v žebříčku výrazněji pod ní, většinou si s nimi poradila. Čili podle mě je to velice kvalitní hráčka.
Že má Marion dlouhodobě nadváhu je tvůj výmysl nebo to něčím doložíš? A že má zdravotní problémy? To má i Nadal a přesto by o něm sotvakdo řekl, že je světovou jedničkou jenom proto, že ostatní hráli blbě.
Ve vedlejším vláknu tvrdíš, že umíš ocenit i ostatní hráčky - proč se tedy v tomto nesmyslně navážíš do Sary a Marion?
Reagovat
tommr
ty zjevně vůbec nechápeš nebo nechceš pochopit o čem mluvím. Já se do Erraniový a Bartoliový nenavážím, ale právě naopak je považuju za typický příklady overachieverů tj. hráček, který dokázaly víc než by měly vzhledem k jejich fyzickejm dispozicím. Kritizuju naopak ty ostatní ze špičky, který svůj potenciál z nějakejch důvodů nedokážou realizovat a Serena s nima vytírá kurt kdy si vzpomene. Mezi ně počítám bohužel i Petru, která je jedna z těch hráček kdo měly Sereně už dávno zle zatápět a místo toho poslední dva roky pod Kotyzou stagnuje ...
Reagovat
Dennis
Zasáhnu do vaší debaty a podpořím tommra. Má totiž pravdu. Že Marion trpí nadváhou vidí snad každý, kdo není slepý. Pro mě je nepochopitelné, že vyhrála Wimbledon a je to docela ostuda pro celý ženský tenis. Představ si podobnou situaci v mužích, jak nějaký cvalda porazí Nadala či Djokoviče... To, že Bartoliová nebo Erraniová bez větších potíží poráží níže postavené hráčky v žebříčku ještě neznamená, že je jejich hra na vysoké úrovni. Naopak je to myslím opět špatná vizitka současného ženského tenisu, kde je konkurence opravdu bídná.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo určuje, která hráčka je overachiever? Ty?

Když jsme u té Petry, i když Serenu ještě neporazila, tak jak v zápasech ve Wimbledonu 2010 a 2012, tak v letošním v Dubaji jí dost zatápěla.. Tvojí iracionální kritiku Kotyzy nebudu komentovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi byste si oba s Tommrem měli ujasnit, co je to nadváha.
Reagovat
Dennis
Ne, naopak. Tady vůbec nejde o slovíčkaření typu nadváha, obezita apod. Jde čistě o to, že Marion vyhrála Wimbledon ač byla oproti svým soupeřkám pohybově očividně (!) handicapována. A v tenise je pohyb celkem důležitá věc, pokud se podíváš na čelo mužského žebříčku, tak pochopíš proč... V ženském tenise je úroveň hry někde jinde a tak fyzické předpoklady nehrají takovou roli. Je to ve prospěch hráček jako je Marion, ale nevím, jestli je to dobře. V mužském tenise je fyzická připravenost jednou z nezbytných podmínek úspěchu. Podle mě je to tak v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byla oproti soupeřkám očividně pohybově handicapovaná, tak ten Wimbledon nevyhraje..
Reagovat
smazaný uživatel
Mně Marion přijde taky oplácaná, ale pokud jí to nevadí a umí s tím hrát.... nicméně je pravda, že určovat kdo má a nemá nádvahu je dost taková ošemetná věc.
Reagovat
Dennis
Vyhrála ho, protože žádná z top hráček se letos ve Wimbledonu na nic nezmohla a její finálová soupeřka Lisická se na kurtu totálně sesypala... Bylo utrpení se na to dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
Problém je, že si tu někteří zkrátka myslí, že hráčka nutně musí vypadat jako Máša, aby měla povoleno vyhrávat..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. A?
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale Marion nemám ráda a nelíbí se mi. Jenže to mě neopravňuje k tomu, abych psala, že je tlustá apod., víš sám, co se tady o Petře psala ohledně nadváhy, nechci to tu zase rozebírat. A neříkám, že jsem nadšená, že Marion Wimblík vyhrála, ale prostě stalo se co se stalo a ona je vítězka. A že bylo ženské finále tragické je pravda, Sabiny mi bylo až líto. Ale mužské finále taky stálo za starou belu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze Marion vyhrala Wimbledon neni zadne prekvapeni pro lidi, kteri tenisu na trave rozumi. Marion byla jednou z nejlepsich travarek poslednich 10 let. Pokud tobe to prijde divne tak zrejme si hodne Wimbledonu nesledoval a nebo vidis pouze ty TOPky, o kterych si myslis, ze by mely vyhrat kazde turnaje...

to o jejim pohybu a vaze nebudu uz vubec komentovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on obsah mého předchozího příspěvku směřoval spíš k těm, co tady mluví o tom, že má nadváhu, všiml jsem si, že ses jí tu zastala. O to cennější, když, jak sama píšeš, ji nemáš ráda. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám ráda celkově, když se kritizuje vzhled, i když se člověk tomu nevyhne, já taky ne. Ale když už píšu negativní názor, snažím se, aby nebyl urážlivý, protože pak se dá o tom s ostatními, kteří ho nemají jako já, líp diskutovat. :)
Reagovat
jackiec
ženský tenis je na tom fakt bídně, abbsolutně se to nedá srovnat s konkurencí před deseti lety kdy nebylo pro williams tak lehké vyhrát grandslam (henin, clijsters, davenport, hingis, capriati)vyhrávali pravidelně slamy, dnes je to o ničem pro serenu snadné vyhrát, takhle může pinkat do čtyřicítky když ji nikdo nezatápí
Reagovat
smazaný uživatel
Tehdy ale bylo ale i Venus byla lepsi nez Serena, nemluve o tech, co jsi vyjmenoval. To Serena byla v pozici Agy, Petry, Any, Viky atd.. Od te doby samozrejme nasbirala nesrovnatelne zkusenosti a vylepsila vsechny udery...
Reagovat
LukasH
Možná lepší hráčky, možná Serena hraje o tolik líp. Od každýho trochu, ale přiklánim se k tomu druhýmu. Potvrdil to zápas s Li Na v Istanbulu. Na hrála moc dobře, ale Serena to prostě nějak ukočíruje a i když se nedaří, postupně si na kurtu vybuduje dominanci. Dřív to až takhle neměla. Vždyť sama přiznala, že hodně věcí svojí hry změnila. Ví, kdy má co udělat. Myslím, že jak to mají všechno připravený s tím Francouzem, si jen těžko dokážeme představit....
Reagovat
Dennis
Jedna z nejlepších travařek za poslední roky vyhrála kromě letošního Wimbledonu jen jedn turnaj v Eastbourne za celou kariéru, a to jezdila pravidelně do Birminghamu i Eastbourne. Krom finále v roce 2007 s Venus neměla nijak zvlášť oslnivé výsledky ani ve Wimbledonu, nějaké to čtvrtfinále nebo osmifinále... Takže mě to překvapilo, preferuji jiný herní styl a nemusí každá tenistka vypadat jako Masha, stačí když se na její hru dá dívat. Btw sleduju mnohem více mužský tenis, je to jiná liga.
Reagovat
smazaný uživatel
"Btw sleduju mnohem více mužský tenis, je to jiná liga."

Tak to ani nebudu pdytvat slovama, protoze tezko se to da vysvetlovat nekomu, kdo nesleduje delsi dobu zensky tenis...
Reagovat
jackiec
myslím to i tak že hráčky co jsem jmenoval podávali vyrovnanější výkony(pravidelně)a dostávali se daleko na grandslamech, vyhrávali hodně turnajů, dnešní hráčky za serenou mají větší výkyvy a prohrávají s kým by neměli(hlavně na grandslamech), dřív bylo pro serenu těžší vyhrát grand slam než dneska
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Serana byla ve formě co je teď, tak by jí hráčky, které byly jmenovány, těžko porážely. Nevidím to ve slabě konkurenci, ale ve výjímečné Sereně, která dokázala dokonale využít všeho, co jí bylo dáno a co sama svojí pílí dokázala vypilovat téměř k dokonalosti.
Reagovat
dadaft
ale no tak přátelé, než odsoudíme současný ženský tenis jako trapný souboj obezních neumětelek, vzpomeňme na pár letošních zápasů............
................. ............ vzpomeňme třeba na zápas
Šafářové s Petkovičovou v Pekingu, což jsou hráčky No.29 a No.44 - fantastický zápas s vynikající kvalitou gradující ve třetím setu ke hvězdám,
semifinálovou bitvu RG Vika - Masha
finále AO
a tak dále
a tak podobně
et cetera...
nevidím současnou úroveň ženského tenisu nijak černě.

kvalitní regenerace a nové metody prodlužují "živoitnost" hráčů a Serena na sobě maká jako ďas.
třeba o servisu, jako má teď, se jí před léty nezdálo.
je to prostě Bourák.
Reagovat
smazaný uživatel
máš pravdu, i podceňovaný ženský tenis dokáže vyprodukovat krásné zápasy. :)) leckdy hezčí než mužský :))
Reagovat
tommr
s tou Serenou máš samozřejmě pravdu. Otázka je proč se Serena dokáže i po třicítce stále zlepšovat a proč to nedokáže Petra, která je v nejlepším tenisovým věku. Já vidím chybu ve špatný práci Petřina trenéra ...
Reagovat
Dennis
Freedom, tvoje reakce na moje komentáře ve stylu "nebudu vůbec komentovat" či "nebudu plýtvat slovy" skutečně svědčí o tvých výjimečných argumentačních schopnostech... Jinak abych to celé uvedl na pravou míru, žádnou hráčku jsem tady neurážel, uvedl jsem svůj subjektivní názor, nemám vcelku nic proti Marion ani jiné hráčce, jen jsem si dovolil vyjádřit svoji nespokojenost se současnou úrovní ženského tenisu. Pokud se ti moje názory nelíbí, tak ti to neberu, ale zkus alespoň zapřemýšlet, když na ně reaguješ a neschovávej se za alibistické "tohle vůbec nebudu komentovat". Vypadáš pak trochu hloupě... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já tvrdím, že je hlavní problém v tom, že máš zkreslenou představu, kdy je hráčka v nejlepším tenisovém věku. 23 let to určitě není, zvlášť v dnešním tenise. Nejlepší tenisový věk ji teprve čeká. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Myslim, ze v ocich co znaji Marioniny travarske schopnosti tak ne. Je to jedna z mala hracek, ktera dokazala porazit na trave Serenu v dobre forme a ma skalpy dalsich hodne dobrych travarek. Take porazila Petru na trave v jejim roce 2011. Pojem travarka, hlavne neznamena to, ze by mela vyhrat vsechny turnaje na trave ale to, ze je to jeji (vetsinou) nejlepsi povrch. Proto jsem ti nechtel nic psat pokud sledujes jenom chlapsky tenis a zeny pouze jako dodatek...

O urovni zenskeho tenisu si samozrejme muzes myslet co chces, ale ja se radsi kouknu na hezkej zenskej tenis nez atletiku a stereotipni vymeny v podani TOP4 chlapskeho tenisu.
Reagovat
VlS
srovnávání generací tenistů, fotbalistů, hokejistů, automobilovejch závodníků a tak dál je přinejmenším pochybné. Historicky superveleůspěšná Martina Navrátilová ve své nejlepší formě by možná dneska dostala na frak a možná taky ne, jakýkoliv zasvěcený názor nedisponuje žádným objektivním důkazem a je jen a pouze spekulací. Hrají ti hráči a ty hráčky, které hrají a srovnávají se mezi sebou. Sporty, kde je srovnání do jisté míry možné ( při zanedbání vlivu bot, oblečení, atmosferických podmínek, nadmořské výšky ,metod kontroly dopingu a podobně ) je atletika a ještě víc lze srovnávat plavce. Objektivním kritériem jsou fyzikální jednotky ( čas, dálka, výška), kterými je výkon měřen a je proto přímo srovnatelný s jiným výkonem.
Cokoliv jiného je jen srovnávání pocitů. Se stejnou logikou, se kterou je zpochybňována uroveň současného ženského tenisu bychom mohli zpochybnit uroveň NHL ( co je to za brambory, když jim stačí fotřík Jarda - v mé generaci nebyl prarodič v jeho věku až takovou raritou, a jak ubohá musela být generace Stana Nikity, když v ní Gordie How mohl hrát do padesátky. Myslím, že hokejový fanda by takový názor prohlásil za totální kravinu.
Těším se urovní hry těch, kteří ( které) hrají teďa nedělá mi vůbec těžkou hlavu, která generace byla lepší. Je to možná rok, co zde někteří plakali nad tím, že každý GS vyhrála jiná hráčka a bylo to předkládáno jako důkaz upadku. Teď vadí zdaleka ne absolutní dominance Sereny a je předkládána jako důkaz upadku. Tak se rozmysleme, co je správně, výsledky to sice neovlivní, ale třeba budeme vědět, co vlastně chceme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist