Hopman Cup: České šance klesly, Francie porazila USA

1. 1. 2014, 18:23
Aktuality 12
Tenisté Francie porazili na Hopmanově poháru Spojené státy a připsali si druhé vítězství. V Perthu tak poklesly šance na účast ve finále pro Petra Kvitovu a Radka Štěpánka, kteří s francouzským duem Alizé Cornetová/Jo-Wilfried Tsonga prohráli v pondělí.
Alizé Cornetová a Jo-Wilfried Tsonga

Oba týmy dnes nastoupily ke svým druhým zápasům neporažené a výhra měla jeden z nich posunout výrazně blíž finále týmové soutěže. To má nyní na dosah Francie, která podruhé v řadě rozhodla o svém vítězství ve smíšené čtyřhře.

Duel Francouzů tentokrát rozehrála Alizé Cornetová, která v úvodním zápase nastoupila proti Sloane Stephensové. Favoritkou byla Američanka, kterou podobně jako Petru Kvitovou Cornetová potrápila. Dnes ale jen v úvodním setu, v němž Francouzka za stavu 4-5 ještě zabojovala a při podání Stephensové dokázala srovnat. Od té chvíle už zápas jasně ovládla dvanáctá hráčka světa, která získala osm her v řadě a zvítězila 7-5 6-0.

"Byla jsem připravená hrát, Sloane byla prostě lepší," odmítla Cornetová po utkání spekulace, že do zápasu nastupovala s bolavými zády, který si údajně nechala ošetřovat.

Duel mezi Spojenými státy a Francií tak mohl rozhodnout John Isner, jenže proti němu stál Jo-Wilfried Tsonga, který v Perthu hraje ve výborné formě. A tu prokázal i dnes.

V úvodním setu sice Francouz nevyzrál na obávaný Isnerův servis, sám ale podával stejně suverénně, a tak musela sadu rozhodnout zkrácená hra, v níž Tsonga nechal soupeře uhrát jediný bod. Druhý set pak rozhodla osmá hra, v níž Isner poprvé přišel o podání, a Tsonga poté čistou hrou zápas ukončil.

Stejně jako předevčírem tak souboj Francouzů musela rozhodnout smíšená čtyřhra, v níž Tsonga s Cornetovou znovu uspěli. Poté, co s Američany prohráli v úvodním setu jediný game, sice druhou sadu ztratili, v super tie-breaku si ale jen jednou neudrželi podání a po výhře 6-1 5-7 a 10-5 si připsali druhý bod.

Francouzi nyní mají postup ve svých rukou. V pátečním závěrečném duelu ve skupině B je čeká Španělsko, které na turnaji ještě nevyhrálo ani jeden zápas. Obhájkyni titulu Anabel Medinaovou doplnil na poslední chvíli 194. hráč žebříčku Daniel Muňoz, jenž nahradil zraněného Tommyho Robreda.

Kvitová se Štěpánkem mohou doufat ve finále pouze v případě, že Španělsko porazí Francii a oni sami poté zdolají americký pár Sloane Stephensová/John Isner.

Výsledky - Hopman Cup - skupina B:
Francie - USA 2:1
Cornetová - Stephensová 5:7, 0:6
Tsonga - Isner 7:6 (7:1), 6:3
Cornetová/Tsonga - Stephensová/Isner 6:1, 5:7, 10:5

 

Tabulka skupiny B:
Pořadí Země Zápasy Výhry Porážky Bilance Bilance setů Body
1. Francie 2 2 0 4:2 9:5 2
2. USA 2 1 1 4:2 9:5 1
3. ČR 2 1 1 4:2 8:5 1
4. Španělsko 2 0 2 0:6 1:12 0
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Sonja
to prej Sloane pěkně pokazil:-(:-D A tak jim to slušelo...
http://the-slice.com/wp-content/uploads/2013/12/792061-221ce0c6-7213-11e3-a270-7f94192abf56.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Hezka fotka. Vcera se teda ale ani jednomu znich moc nedarilo :-( Ale mas pravdu, sluselo jim to dost spolu a na tom kurte je spolu vedle sebe videt, vazne stalo za to. Ten zapas byl ale takovy hodne exhibicni, ikdyz se vsichni snazili. Bylo tam spoustu situaci, kdy se tam vsichni na kurtu smali. Treba kdyz asi 5 minut museli poradatele opravovat sit, kdyz vyletel po podani stredni drzici bod ze zeme. A to podavala Sloane :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě zklamání, čekal jsem, že Američané udělají finále.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem primo zdrcena, cekala jsem celkovou vyhru... proboha, dal ten John nejake eso alespon na Alize??? Co jsem videla, tak ho propalovala ona.. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Líbí se mi hra Alize a také obecně přístup Francouzů, kteří si to viditelně užívají.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, nekoukal jsem, ale v tomhle parádním složení jsem čekal postup až do finále teda minimálně.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš už reálně neexistujou, když Francie hraje poslední match proti Španělsku.
Reagovat
vendulkabendulka
Prave jsem chtela napsat neco ve stejnem duchu.
Je fajn ze se Petra s Radkem rozehrali a aklimatizovali, ale tento turnaj uz pro ne bohuzel konci.
Reagovat
PetaM
Zbláznil se Polák, nevidím důvod, proč by se nemohli zbláznit i Španělé .. :D :D
Reagovat
Jan
Že by Španělé porazili Francii, když je Radek s Petrou v pohodě přehráli, je oblast sci-fi.
Reagovat
PetaM
Já sci-fi rád :D Ale nejradši fantasy ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je překvapením fakt, že tak zkušenej deblista, jako je Radek, byl v obou mixech velmi špatne, neřkuli proti Francii dokonce tragickej. Možná ho hrát vedle Petry svazuje malinko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist