Hobart: Aljona Bondarenková ve finále porazila unavenou Peerovou

16. 1. 2010, 09:29
Aktuality 7
WTA HOBART - Aljona Bondarenková si připsala druhý titul. Pětadvacetileté Ukrajince se dařilo v Hobartu, kde v dnešním finále využila únavy soupeřky a Shahar Peerovou porazila ve dvou setech. Ve čtyřhře triumfovala Češka Peschkeová.
Profily hráčů
Aljona Bondarenková

Aljona Bondarenková získala svůj jediný titul v roce 2006 v hale v Lucemburku. Další dva finálové zápasy prohrála.

V Hobartu se však po více než třech letech znovu dočkala převzání trofeje pro vítězku. Nezastavily ji nasazené Jie Zheng, Anabel Medinaová a ve finále ani dvojka Shahar Peerová, kterou porazila 6-2 6-4.

"Jsem moc šťastná, že se mi povedlo získat druhý titul. A doufám, že v tomto roce nebude poslední," vyhlíží optimisticky do nové sezony Bondarenková.

V Melbourne zahájí duelem s Němkou Woerleovou, první těžký test by měla absolvovat ve třetím kole proti Jankovičové. "Na příští týden se těším. Cítím se dobře a doufám, že budu hrát pořád dobře."

Dvaadvacetiletá Peerová si minulý týden zahrála navzdory protestům semifinále v Aucklandu a v Tasmánii potvrdila formu. Nezvládla až boj o titul, ve kterém doplatila na únavu z předchozích duelů.

"Z dnešního zápasu jsem zklamaná, vůbec jsem se nedostala do rytmu. Ale bylo příjemné hrát v Hobartu finále," řekla Izraelka, jež ve svém sedmém finále teprve podruhé neuspěla. "Příští týden jsem připravená hrát ještě lépe," varuje soupeřky před Australian Open, na kterém před třemi lety hrála čtvrtfinále. Letos ji na úvod čeká Češka Lucie Hradecká.

Titul ve čtyřhře si připsala česká deblistka Květa Peschkeová, která se představila na prvním turnaji od loňského French Open. Ve zbytku sezony se pak léčila natržení břišních svalů.

- WTA HOBART (Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (16. 01. 2010)

Dvouhra - finále:
A. Bondarenková (4-Ukr.) - Peerová (2-Izr.) 6-2 6-4

Čtyřhra - finále:
Chuang Chia-jung/Peschkeová (Tchaj-wan/ČR) - Chan Yung-Jan/Niculescuová (Tchaj-wan/Rum.) 3-6 6-3 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
skott
Shahar podle me vubec nepusobila unavenym dojmem a pokud byla, tak to na ni nebylo ani trochu znat.Byl jsem mile prekvapenej, jak vysoky tempo finale melo.Alona i Peer ukazovaly v plne parade, co je jejcih nejvetsi prednsot, coz je fantasticky pohyb a vykryvani celeho kurtu.Mnohokrat hraly dlouhe vymeny, kdy sel micek pres sit aspon 20krat a honily se z kurtu v blaznivych uhlech, dokonce jednou Shahar musela zakoncovat i kolem site.
Nakonec asi rozhodla prece jenom vetsi aktivita Alony, ktera se nebala vic riskovat a krom jednoho momentu ve druhem setu, kdy prohrala cistou hrou i jistejsi servis.
Reagovat
skott
a kdyz se ted divam na Alony los v Melbourne, nebal bych se tvrdit, ze pujde i pres Jankovic a prekvapit treba jako Kata na US Open;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě dost mrzí, že z kvalifikace nepostoupila žádná z mladých nadějí. Čekal bych, že loňská vítězka Pervak dostane divokou kartu. Nic proti Sesil, ale za co dostala WC do hlavní soutěže ona, nějak nechápu (do kvalifikace by šla dokonce jako nasazená).
Taková Mladenovic bude kopie labilní Čakvetadze, aspoň podle toho, jak zmrvila ve finále Wimbledonu dobře rozehraný zápas s tou šikmoočkou. Tyhle naděje se mezi zkušenými čím dál hůř prosazují.
Reagovat
VerdascoForever
S tou Aljonou nevim nevim.Jedna vlastovka jaro nedela.Minuly rok byla hrozna....
Reagovat
skott
Davat ¨wild card¨ juniorskym vitezum/kam rozhodne neni zadnym pravidlem, tim spis do hlavni souteze a jeste pro Australany nezajimave Rusce bez velkeho jmena.Takova Coco Vandeweghe ji nedostala ani na domacim US Open.Je to ciste na uvazeni organizatoru a pripadne domluve, pokud ji hrac/ka chce radeji do kavlifikace, coz byva vhodnejsi.Jinak nepostup Ksenie me hodne mrzi, ale mela smolicek na los, protoze sla v poslednim kole na Reginu Kulikovou, pres kterou postup zkratka nevede.Ta je ve velke forme.
Proc WC dostala zrovna Sesil Karatencheva je jednoduche.AO je neoficialne grandslamem nejen Australie, ale take cele Asie a to hlavne diky sponzorum.Tzn. ze na nem napriklad pusobi i sberaci micku nebo rozhodci z asijskych zemi a prave jedna WC do hlavni souteze je automaticky udelovana nejvyse postavenemu hraci/ce na zebricku z Asie.Snadno se pak stane paradox, ze ji dostane Bulharka s kazaskym obcanstvim nebo treba Rus Andrej Golubev;-)
No a s tim prirovnanim Mladenovic k Chaky si me pekne rozesmal:-) Rozdilnejsi hracky si tezko dovedu predstavit...
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za šokující info. Tihle Kazachstánci naoko za půl dne je šaškárna. Kolik let čekají tenisti na australské občanství? Gajdošce k tomu nestačila ani svatba s Grothem. Tam to trvalo jeden rok, u jiných mnohem dýl (Rodionova).
Nevím čemu se směješ. Vzhledově mi ji připomíná a odejít z utkání umí obě dobře. Čakyna má zase nehoráznou smůlu na los, v 1. kole spolu běžně hrajou tenisti žebříčkově kolem stovky a ona musí chytnout Sabinu nebo teď Flavii.
Reagovat
skott
Mne se taky nelibi, ze Kazachstan pretahuje jednoho tenistu za druhym, ale na druhou stranu hrace chapu, hlavne holky, ktere nemaji sanci kvuli konkurenci reprezentovat.V Rusku se pro ne nic nedela, zatimco v Kazachstanu proziva tenis boom, plus je tu lakadlo olympiady apod.Jenom doufam, ze s tim zacnou neco delat.¨Prestup¨ Koroleva uz pro me byl sokem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist