Hlaváčková s Hradeckou jsou ve finále Wimbledonu! Vyzvou sestry Williamsovy

6. 7. 2012, 20:00
Aktuality 32
Wimbledon může mít po roce opět české vítězky! Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká dnes na londýnské trávě otočily duel s Italkami Pennettaovou a Schiavoneovou a postoupily do finále. O druhý grandslamový titul se utkají se sestrami Williamsovými, které dosud neprohrály ani jedno z 12 grandslamových finále.
Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková

Loni Wimbledon vyhrála ve dvouhře Petra Kvitová, ve čtyřhře se radovala Květa Peschkeová společně se Slovinkou Srebotnikovou, v mixu zvítězila Iveta Benešová po boku rakouského přítele Jürgena Melzera a letos mohou získat trofej z nejslavnějšího tenisového turnaje světa Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

České tenistky v dnešním semifinále otočily vývoj zápasu proti Italkám Flavii Pennettaové a Francesce Schiavoneové. , které už ve 3. kole vyřadily loňské vítězky Peschkeovou a Srebotnikovou. 

V úvodu střetnutí sice Hlaváčková ztratila hned své první dva servisy, pak už ale obě Češky o podání nepřišly. Klíčovým byl čtvrtý game ve třetím setu, kdy o podání bojovala znovu Hlaváčková; hra, ve které se šlo desetkrát přes shodu a Češky odvrátily sedm brejkbolů, po nekonečných 20 minutách připadla na stranu českých deblistek. Ty pak v devátém gamu zaznamenaly rozhodující brejk a zvítězily 2-6 6-3 6-4.

"Lucka začala skvěle, měly jsme 40-0 při jejím podání, a pak se to zvrtlo. Naší špatnou hrou. Je ale úžasné, že jsme se po tak špatném setu daly dohromady a otočily tak těsný zápas. To ještě více ukazuje naše kvality, o to více si vítězství ceníme," řekla Hlaváčková Radiožurnálu. 

Pětadvacetiletá Hlaváčková s o necelé dva roky starší Hradeckou tak postoupily do svého druhého grandslamového finále. Loni vyhrály French Open, letos byly navíc v semifinále Australian Open i Roland Garros. 

Hlaváčková s Hradeckou přitom až dosud ve Wimbleodnu byly maximálně ve 3. kole a letos neměly cestu do finále nikterak jednoduchou. Před zkušenými Italkami vyřadily další duo z apeninského poloostrvu Erraniovou a Vinciovou, které předtím neprohrály 25 zápasů v řadě, otočily souboj se sehraným párem Grandinová/Uhlířová či si poradily se Slovenkami Cibulkovou a Hantuchovou.

"Už jsem dostala několik zpráv ve stylu: Už jsi změnila názor na trávu? Říkám jim, že by to ještě chtělo jeden zápas a pak ji začnu mít ráda," řekla Hradecká. 

Tenistky, které budou za necelý měsíc českými nadějemi na medaile z letní olympiády, jež se shodou okolností hraje právě na trávě v All England Clubu, si o druhý grandslamový titul zahrají s velezkušenými Serenou a Venus Williamsovými. S Američankami prohrály na Australian Open 2010 i French Open 2009 a 2010. 

Sestry Williamsovy dnes rovněž otočily vývoj semifinále, když zdolaly 2-6 6-1 6-2 nejvýše nasazené krajanky Liezel Huberovou a Lisu Raymondovou. Serena s Venus postoupily už do 13. společného grandslamového finále, v těch předchozách ani jednou neprohrály. Jen z Wimbledonu mají už 4 společné tituly. 

"Může to být rychlé, možná ne. Už jsme s nimi hrály, je to o tom, jak k tomu ony přistoupí," řekla k finálovým vyhlídkám Hradecká. "První duel jsme s nimi hrály ve třech setech, podcenily nás, protože nás neznaly. Pak nás dvakrát přejely, i když jsme hrály dobrý tenis. Ale to je dva roky zpátky, minimálně rok," vzpomínala na vzájemné duely s Williamsovými Hlaváčková. 

Připomněla však kvality amerických sester na trávě, kde výborně podávají i returnují. "Zápas bude o prvních dvou úderech," poznamenala Hlaváčková.

Finále čtyřhry je na programu už v sobotu v podvečer. Serenu předtím čeká ještě finále dvouhry, ve které se utká o rovněž 5. singlový titul z Wimbledonu s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

- WIMBLEDON ženy -
(Velká Británie, tráva, 16.060.000 liber)
úterní výsledky (03. 07. 2012)

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková/Hradecká (6-ČR) - Pennettaová/Schiavoneová (It.) 2-6 6-3 6-4
S. Williamsová/V. Williamsová (USA) - Huberová/Raymondová (1-USA) 2-6 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dnes šance rozhodně mají. Viděl jsem nějaké zápasy sester a Venus v nich měla většinou jedny z horších dnů. Dělá hodně dvojchyb a je nepřesná. V těch utkáních je držela jednoznačně Serena. Venus je nemocná a není to to, co dříve. Bude mít určitě velké problémy se servisem Lucky. Holky mají určitě na to, aby je porazily.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně se Serena dočká pořádného servisu.. ale stejně to holky perte všechno na Venuši. DO TOHO !!!
Reagovat
Fandina
moooooooc velká gratulace a ve finále držím palce ... dejte to ... jeďte jeďte jeďte
Reagovat
dadaft
fandíme moc. ))
Reagovat
tommr
občas by to chtělo diskusi trochu pročistit od toho nejhoršího diskusního odpadu jako je třeba přispěvatel timea123. Myslím si, že lidi co nemají co říct k tématu a jen napadají ostatní diskutující nemají na tenisovým portále co pohledávat ...
Reagovat
LubosZabloudil
Reagovat
tommr
díky moc ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
ma neskutecnou fyzicku i po tricitce. popri finale singlu zmakne i finale debla. proc uz takoveto zeny ze soucasny generace v tenisu nenajdem???
Reagovat
tommr
já naopak doufám, že Serena obojí nezvládne a že ve finále debla už nebude hrát úplně naplno. To by totiž mohla bejt pro naše taková malá výhoda ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
ale aspon jedno MUSI zvladnout! radwa pryc od trunu!!! ;)
Reagovat
tommr
pokud by Radwanská dokázala vyhrát i ve finále tak bude světovou jedničkou zaslouženě. Já ve finále nebudu fandit nikomu - at vyhraje ta lepší. Jediný co si budu přát bude to, aby se hrálo co nejdýl, aby byla Serena na čtyřhru co nejvíc utahaná ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Vsadil jsem si 2:1 pro Agu...Myslím, že ji všichni strašně podceňují. S tím jejím tenisem jí úplně stačí, aby Sereně nešel moc dobře servis, pak bude proti ní imho úplně bezradná.
Reagovat
smazaný uživatel
bezradnou Serenu nepredpokladam, tak sofistikovany smerem k "nasim" jako tommr :-) to taky nedokazu mit, ale zavrhnout smahem Agu neumim. Nemuzu nevzpomenout, jak hrala zacatkem roku, co jeji zapas s Petkovic v Sydney, jak hrala v Dubaji, v Miami, Venuse, Marion, Masha.... chapu, ze uz jsme se posunuli do Wim, ale ... ale na to nejvyssi kresilko teda ne. Come on, Sereno! :-)
Reagovat
Fandina
že vyhraje Serena, ale jestli ji Aga porazí tak další důvod, proč být jedničkou, když žebříček zobrazuje součet vítězství a nevím jak jinak by se měly výkony měřit. Ve finále budu držet palce Age, jsem zvědavá co předvede, protože o super výkonu Sereny nepochybuji ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Super výsledek, fandil jsem jim. Snad si formu dokáží přenést i na OH.:)
Reagovat
a.magerova
Hoky jsou naše šikulky !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Poprvé jsem to zapnul ve druhém setu a Flavii zrovna ošetřovali. Tak jsem se na chvíli kouknul na Freddieho... Pak jsem to zase vrátil na třetí set. Byl to vážně vyrovnaný zápas, některé gemy byly strašně dlouhé. Přál jsem českému páru kvůli Andrejce. Na ni se tak krásně kouká a ještě k tomu ty šaty od Mashy, to je další plus. :) Takže jsem spokojen a finále proti sestrám bych si určitě nechtěl nechat ujít...
Reagovat
smazaný uživatel
Na oboje, Mikeši. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mě bavíš. :D Je mi 21 let, pro tvou informaci... Teda, takhle už jsem se dlouho neřezal. :D
Reagovat
BooOoo
Monty, musím s tebou jen souhlasit, Andrejka je fakt kočka, rád se dívám, stejně jako ty na to, jako hraje
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně někdo normální. :)
Reagovat
BooOoo
:D urcite by se jeste nekdo nasel
Reagovat
smazaný uživatel
Ve srovnání s timeou je normální asi každý. :D
Reagovat
BooOoo
Hele když napíše kolik mu je, tak si každý aspoň trochu inteligentní tvor dokáže odvodit rok narození, někteří to tady zjevně nezvládají
Reagovat
tommr
na takový hov.ada jako je timea123 nemá vůbec cenu reagovat - jen mu tím děláš radost ...
Jinak na finále ženský čtyřhry se taky strašně těším. A podle všeho to uvidíme i v televizi, protože Nova Sport má v plánu odvysílat i finále všech tří čtyřher ... :)
Reagovat
Fandina
Já se ráda díván na jejich tenis i na ně :-) hezké holky obě. Andejka kočka a Lucku mám taky ráda, když jsem jí viděla osobně, tak je to moc sympatická holka a hezká ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
tommr: Já vím, toho trolla jsem tady zaregistroval už dřív, jak pořád vyvolával Mikeše. :D Ale fakt jsem se výborně pobavil... Já to v televizi neuvidím, ale určitě zase něco najdu na netu. :)

Fandina: Jo, Lucka na mě taky působí sympaticky. Ale Andrejka je Andrejka. :)
Reagovat
Jan
Sereniny esa a dělové rány, to budou mít těžké. Ale kdyby se jim to povedlo, to by bylo něco.
Reagovat
vendulkabendulka
Bude mit v nohach zapas s Agou tak snad bude trochu utahana :)
Reagovat
patriks
Bohužel čtyřhra není tak náročná na fyzičku, takže zápas s Agou výsledek nijak neovlivní.
Reagovat
dadaft
:))
Reagovat
smazaný uživatel
moc jsem jim to přál,holky jedééém
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist