Hlaváčková s Hradeckou jsou opět v grandslamovém semifinále!

5. 7. 2012, 14:22
Aktuality 7
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká postoupily i na třetím letošním grandslamu do semifinále. Na trávě ve Wimbledonu, kde budou za necelý měsíc bojovat o olympijské medaile, dnes porazily 6-3 6-4 Saru Erraniovou a Robertu Vinciovou. Italkám tak připravily první porážku po 25 vítězných zápasech v řadě.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Andrea Hlaváčková a Lucii Hradecká dnes nastoupily proti rozjetým soupeřkám, které před Wimbledonem vyhrály pět turnajů v řadě, a to včetně French Open. Sara Erraniová a Roberta Vinciová před semifinálovým zápasem nenašly přemožitelky v 25 zápasech po sobě a letošní bilanci měly 44 výher a pouhé 4 porážky. Jednu jim připravily právě české tenitky, které dnes dokázaly zvítězit znovu a už podruhé jim tak vrátily porážku ze semifinále Australian Open.

Mezi nejlepší čtyřku Hlaváčková s Hradeckou postoupily i na třetím letošním grandslamu, dál ale ještě nebyly, byť pokaždé měly do finále nakročeno po prvním vyhraném setu.

Na londýnské trávě se přitom loňským vítězkám Roland Garros až dosud příliš nedařilo. Hradecká, jež ve Wimbledonu ještě nevyhrála ani jeden zápas ve dvouhře, tam byla v deblu nejdál v třetím kole, společným maximem bylo pouze kolo druhé. 

Jejich dnešní soupeřky si po čtvrtfinálové porážce letos poprvé nezahrají na grandslamu finále. Ve Wimbledonu Erraniová s Vinciovou startovaly coby úřadující vítězky Roland Garros, na Australian Open prohrály ve finále.

Ve Wimbledonu se jim do cesty postaví další italské tenistky Flavia Pennettaová a Francesca Schiavoneová. Ty ve čtvrtfinále porazily 6-2 6-7 6-4 španělský pár Nuria Llagosteraová a Maria José Martínezová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
tentokrát Pennetta a Schiavone. Papírově jsou sice slabší než Errani s Vinciovou, ale ve skutečnosti to budou stejně nepříjemný nebo možná i o něco těžší soupeřky. Přesto si myslím, že šance našich na finále je opravdu veliká ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak děvčata, jedeme dál.
Reagovat
a.magerova
Holky naše šikovné !!! :-)))
Reagovat
tommr
a holky se do toho finále GS dostanou. Už na FO k tomu měly slibně nakročeno když přišly o téměř vyhranej zápas proti Kirilenkový s Petrovovou ... :)
Jinak dneska zaslouží absolutorium hlavně Hradecká, která byla jasně nejlepší hráčkou na kurtu a Italky svým servisem doslova ničila ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím největší radost na Wimbledonu, tak holky a teď už jedem až pro titul !!!
Reagovat
dadaft
tak tak. v SF mají Pennetta/Schiavone - 4 moje oblíbené hráčky v jednom zápase. těším se.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist