Hlásil jsem, že začínat budu já, smál se po losu Berdych

11. 9. 2014, 17:48
Aktuality 2
O pořadí zápasů daviscupového semifinále mezi Francií a Českou republikou se rozhodovalo až dnes, ale Tomáš Berdych očekával, že na kurt půjde jako první. To se ani nemuselo losovat, smál se šestý hráč světa, který v týdnu trénoval po ránu, aby se připravil na dřívější začátek zápasu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

Duel Tomáše Berdycha s Richardem Gasquetem začne zítra netradičně brzy, už v půl jedenácté. "Hned to na začátku padlo, že ty zápasy sedmkrát začínal Radek, ale vždy ve dvě odpoledne. Takže jsem hned hlásil, že když se začíná v 10:30, tak bylo jasný, kdo začne. To se ani nemuselo losovat," usmíval se Berdych po dnešním losu v Paříži.

Berdych přiletěl v sobotu z New Yorku a postupně si zvyká na časový posun. Hlavně ale trénoval dřív, aby se nachystal na dopolední začátek. "Člověk se musí snažit přípravný týden dát do denního rytmu. Celý týden je posunutý na dřív, ale není to až tak drasticky brzkej čas. Vstávat se bude kolem sedmý, to není tak hrozný."

Berdychovým prvním soupeřem bude 21. hráč světa Gasquet, jehož nominace českou jedničku nepřekvapila. Třeba kapitán Navrátil i francouzská veřejnost ale čekali spíše rozjetého Gaëla Monfilse, který svého krajana na US Open zničil 3:0 na sety.

Tomáš Berdych (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)"Oni vědí, co je pro ně nejlepší, a proto si sestavu zvolili podle sebe," řekl Berdych. Kapitán Jaroslav Navrátil už překvapený byl. "Viděl jsem Monfilse na US Open a tady na tréninku a bylo fantastické, co hrál. Možná může být i unavený. Ale Gasquet je velice dobrá náhrada a nesmírně kvalitní hráč. Je v týmu zkušenější než Monfils, z toho důvodu se podle mě taky kapitán rozhodl tak, jak se rozhodl," mínil Navrátil.

Monfils vypadl na US Open ve čtvrtfinále s Rogerem Federerem, ve kterém nevyužil dva mečboly. Do Evropy přiletěl v sobotu a po losu řekl, že se na pátek ještě necítil aklimatizován. "Jsme tým a tohle je týmové rozhodnutí, ne jednotlivce. Chápu rozhodnutí a stojím za tím," řekl Francouz jasně.

Domácí kapitán Arnaud Clément čelil spršce otázek svých krajanů, jestli nebude litovat, že Monfilse nepostavil. "Gasquet porazil Berdycha vícekrát než Monfils a hraje taky dobře, není to jen nějaký náhradník," vysvětloval v klidu. "Hodně jsme o tom mluvili a tohle je nejlepší možné rozhodnutí. Bylo to přirozené."

Berdycha rozhodně nečeká snadný soupeř, byť toho Gasquet za poslední dobu moc nenahrál. S Francouzem má bilanci 4:5 a musí si dát pozor na jeho vyhlášený jednoručný bekhend. "To je jeho obrovská zbraň, otvírá si tím dvorec a po lajně hraje taky dobře," věděl Berdych a znal i cestu, jak uspět. "Je třeba držet ho přes forhend. Na antuce je víc šancí to rozehrávat přes jeho servis a tvořit si hru," řekl Berdych.

Tenisty čeká vypjatá atmosféra. Domácí požene za úspěchem 15 tisíc fanoušků. "Už při grandslamu je tady s domácím hráčem hodně bouřlivo. Oni si to užívají, ženou je dopředu, teď to bude násobně větší. Zažili a ustáli jsme to předloni v Argentině, není to určitě jednoduchý, ale dá se zvládnout," řekl Berdych.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Jan
Tak hoši hodně štěstí. Budete ho potřebovat. Vrchovatě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist