Hingisová si znovu zahraje. Na exhibici

5. 3. 2008, 09:54
Aktuality 1
Bývalá světová jednička Martina Hingisová sice po loňské kokainové aféře ukončila kariéru, letos si přesto zahraje na kurtu před diváky. Švýcarka se dva týdny před Wimbledonem objeví po boku dalších vysloužilých tenistů na exhibici v Liverpoolu.
Profily hráčů
Martina Hingisová

Hingisová odehraje v červnu tři exhibiční zápasy během tří dní. Divákům se představí poprvé od okamžiku, kdy si od tenisové organizace ITF vyslechla dvouletý trest za pozitivní dopingový nález na loňském Wimbledonu.

Nalezenou látkou v jejím těle byl kokain. Švýcarka se tehdy odvolala s tím, že je nevinná. To ovšem nezměnilo nic na trestu: Hingisová se nesmí objevit na žádném z oficiálních turnajů do 30. září 2009.

Ještě loni vítězka pěti grandslamových titulů oznámila - už podruhé - svůj odchod ze světa profesionálního tenisu. Ani trest od ITF jí ale nebrání přidat se k dalším bývalým profesionálům, kteří se objevují na exhibicích. V Liverpoolu se tak připojí například k wimbledonským vítězům Goranu Ivaniševičovi a Patu Cashovi.

"Chce tenisu něco vrátit a stát se součástí exhibičního okruhu," řekl na adresu Hingisové turnajový ředitel Anders Borg, který věří v její nevinu. "Ona si je jistá, že nic nebrala. Za svou kariéru absolvovala přes 200 testů a žádný nic neodhalil. Pak najdou drogu, která rozhodně nepomáhá k lepší výkonnosti a kterou měla brát uprostřed Wimbledonu. Tomu prostě nevěřím," tvrdí Borg, podle něhož má Hingisová pořád co nabídnout. "Je neuvěřitelné, že jí je teprve 27 let. Je pořád velmi mladá. Při svém comebacku se dostala na 4. místo, řekl bych, že se může dostat do světové desítky, pokud se znovu rozhodne vrátit. Doufám, že to zváží," dodal Borg.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist