Hingisová s Lisickou budou hrát čtyřhru i v Madridu. Dostaly divokou kartu

30. 4. 2014, 11:42
Aktuality 5
Když už na svém druhém společném turnaji zvedaly nad hlavu trofeje pro vítězky ve čtyřhře, začalo být jasné, že se s nimi musí počítat. A na další šanci nebudou šampionky z Miami Martina Hingisová a Sabine Lisickou čekat dlouho: švýcarsko-německá dvojice oznámila, že se představí i na dalším podniku WTA Premier v Madridu, kde získala od pořadatelů divokou kartu.
Profily hráčů
Sabine Lisická a Martina Hingisová

Bývalá světová jednička Martina Hingisová se na kurty vrátila v minulém roce coby partnerka Daniely Hantuchové. Se Slovenskou se však na pěti turnajích dostaly vždy maximálně do druhého kola.

V letošní sezoně už je bilance švýcarské tenistky mnohem lepší. Hingisová v současnosti nastupuje po boku své svěřenkyně Sabine Lisické. S Němkou odehrály zatím jen dva turnaje - v Indian Wells a v Miami.

Start v Indian Wells se sice švýcarsko-německé dvojici nevyvedl, vypadly hned v úvodním kole, ale účast v Miami proměnily v titul - pro Hingisovou první od roku 2007, kdy vyhrála dvouhru v Tokiu a čtyřhru v Dauhá.

"Chtěla jsem znovu hrát hlavně proto, že si myslím, že na to pořád ještě mám. Vím, že můžu hrát dobrý tenis. Minulý rok jsem si po boku Daniely zvykala na zápasové tempo, hrála jsem po dlouhé době, a možná proto se nám nepovedlo uhrát žádný dobrý výsledek. Teď se vedle Sabine cítím velmi dobře. Na singla už se necítím, ale ve čtyřhře jsem spokojená a mám pocit, že ještě můžeme něco dokázat," komentovala třiatřicetiletá Švýcarka svůj návrat na okruh WTA.

Švýcarská tenistka dnes oznámila, že s Lisickou přijaly divokou kartu na turnaj v Madridu, kde si tak Hingisová zahraje vůbec poprvé v kariéře. Prostředí antukového turnaje ve španělské metropoli však Hingisová velmi dobře zná. Minulý rok do Madridu doprovázela Anastasii Pavljučenkovovou, s kterou v té době spolupracovala. Ruska na antuce v Madridu vyhrála po boku české tenistky Lucie Šafářové čtyřhru.

"Jsem hrozně šťastná, že máme divokou kartu na tento krásný turnaj. Vždy jsem si moc přála si tady zahrát, protože je to tu opravdu okouzlující. Doufám, že se brzy obejdeme i bez divokých karet, ale pro tento turnaj byla stále ještě potřeba. Proto si moc ceníme toho, že jsme ji obdržely. Věřím, že ukážeme dobrou hru, už se na to obě moc těšíme," řekla k přijetí divoké karty na turnaj v Madridu Hingisová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

5
Přidat komentář
Pesek12
Nevíte někdo, proč má Sabine tak tragickou bilanci v letošním singlu? To moc Martina dobrou práci neodvádí jako trenérka (kromě deblu).
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to sympaťačky. Přál bych jim další titul. :)
Reagovat
gigin
Dnes je to přesně 21 let, co došlo k napadení Moniky Selešové.
Proti Bulharce Magdaleně Malejevové si počínala na kurtu 30. dubna 1993 suverénně. Za stavu 6:3 a 4:3 se během pauzy mezi dvěma hrami tehdy devatenáctiletá Selešová posadila na židli. V tu chvíli k ní přistoupil zezadu Günter Parche s nožem v ruce a píchl ji do zad. Čepel pronikla naštěstí jen dva centimetry hluboko.
Podobně brutální útok se nikdy předtím na tenisových kurtech neodehrál. Selešová měla štěstí, Parche jen těsně minul její páteř.
Reagovat
smazaný uživatel
To je hodně smutné výročí. Asi je třeba dodat, že daleko víc to Monicu poznamenalo po psychické stránce... Snad už se na tenisových kurtech nikdy nic podobného nestane.
Reagovat
gigin
Jj, monty...
Dnes už tam většinou stojí (aspoň, co jsem si všiml) chlapíci, otočení do tribun a střeží. Kdyby někdo pobodal Ernieho, tak skočím z okna :DD Né vážněji. Doufám, stejně jako ty, že už se to nikdy nebude opakovat. Chudák cérečka :((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist