Hingisová: Kdybych si měla vsadit, dám na Kvitovou

25. 1. 2012, 17:02
Aktuality 22
Petra Kvitová je v očích bývalé první dámy světového tenisu Martiny Hingisové největší favoritkou na titul z Australian Open. Slavná Švýcarka si zároveň myslí, že se česká hráčka dříve nebo později stane jedničkou.
Martina Hingisová

"Opravdu se mi líbí, jakým stylem (Kvitová) hraje. Má přirozené údery, vynikající servis a ještě více sebevědomí než ve Wimbledonu," řekla Hingisová v Melbourne, kde hraje veteránskou soutěž. "Je šampionkou a jsem přesvědčená, že dříve nebo později ji uvidíme v čele žebříčku. Když ne tady, tak brzy," uvedla. 

Jednadvacetiletá Kvitová už je v Melbourne v semifinále, stejně jako Běloruska Viktoria Azarenková a Ruska Maria Šarapovová, další dvě adeptky na tenisový trůn. Jedna z nich na něm po Australian Open nahradí Dánku Caroline Wozniackou.

Aktuální kursy na vítězku Australian Open:
Petra Kvitová (ČR) ... 2,70
Kim Clijstersová (Belg.) ... 3,50
Maria Šarapovová (Rus.) ... 4,00
Viktoria Azarenková (Běl.) ... 4,30

V semifinále Kvitová ve čtvrtek vyzve Šarapovovou a Azarenková se utká s obhájkyní titulu Kim Clijstersovou z Belgie. "Kdybych musela na některou vsadit, investovala bych do Kvitové," poznamenala Hingisová. Její sázce by do karet nahrával i fakt, že českou tenistku do čela vyhoupne nejen titul, ale i případný triumf Clijstersové. "Ale zapůsobila tady na mě i Šarapovová a Kim taky, těžko vybírat. Uvidíme, jak Kvitová zvládne těžké zápasy," řekla.

Hingisová mluvila o Kvitové s obdivem už minulý rok, v němž Češka vyhrála šest turnajů včetně Wimbledonu a Turnaje mistryň. "Kvitová ví, co dělá. Je vzrušující vidět takhle mladou hráčku, která má takové znalosti o hře. To mi dnes u většiny holek chybí," dodala Hingisová, vítězka pěti grandslamových turnajů ve dvouhře.

Hingisová: Wozniacká se nesmí nechat zatlačit
Hingisová ale také poradila Wozniacké, co by mělo platit proti silově hrajícím soupeřkám, s nimž nemá vůbec dobrou bilanci. S Venus Williamsovou 0-4, Serenou Williamsovou a Kim Clijstersovou 0-3 a s Marií Šarapovovou 2-3. Také s Petrou Kvitovou prohrála tři z posledních čtyř vzájemných duelů. 

"Nesmí se nechat zatlačit. Já když proti takovým soupeřkám hrála, neustupovala jsem o krok dozadu," radí skvělé obranářce Wozniacké Hingisová, jež během kariéry čelila sestrám Williamsovým či Lindsay Davenportové. "Musí se pokusit tlačit vpřed, jinak může jen těžko vyhrát grandslam. Je to skvělá hráčka, ale přála bych si od ní vidět ještě trochu něco navíc."

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vsadila by sis Martino špatně... Semifinále Kvitové a Šarapovové byl oboustranně strašný tenis,vůbec nechápu,čemu diváci tleskli.Takhle hrát hokejisti nebo fotbalisti,tak je lidi vypískaj.Ženský tenis nemá žádnou úroveň a Kvitová v současné době neví, co se sebou. Potřebuje změnit trenéra (a tím nemyslím, že by pan Kotyza byl špatný trenér, ale už jí nemá co dát...) a vrátit se k poctivé hře bez ječení a pěstí... Myslím, že holka ztratila svou tvář a snad ji brzy najde...
Reagovat
ArcusII
Nesouhlasim... tohle musel napsat naštvanej sázkař a né tenista.. muj názor...
Reagovat
VlS
Martina Hingisová není sama, kdo Petře prorokuje skvělou budoucnost. Mimo Martiny Navrátilové to loni ve Wimblu už říkala taky i Lindsay Davenportová pokud si vzpomínám správně.
Tak hlavně hodně štěstí a chlanou hlavu zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne by som si tiež podal na Petru..Má najlepšiu východiskovú pozíciu, čo do kontextu svetovej jednotky...Na celkový triumf mám však inú favoritku.
Reagovat
smazaný uživatel
A já bych vsadil na Martinu ... :-) jako by do toho i kapku viděla.
Reagovat
Heather_Fedex
Sedet na miste a kecat... uznavam, jsou to osobnosti, ale jak hingisova, tak navratilova nemaji resit, jaka je situace ve wta nebo kdo je na cele, nebo kdo ma nejlepsi hru, nebo... a prijde mi to take nefer voci ostatnim holkam, ze si dovoluji takhle na rovinu rict kdo je jejich favoritka.
-mimochodem, hingisova je fakt kocka, to se musi nechat ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s každičkým slovem.
A na té fotce ji to fakt sekne :P :)
Reagovat
smazaný uživatel
S každičkým slovem Heather_Fedex
Reagovat
Jan
Však je Češka a ty jsou nejhezčí na světě :) (tedy, má česko - slovenské rodiče)
Reagovat
Heather_Fedex
sorry peto ;)
ale uspechy samozrejme urcite budou zrovatelne- myslim na kurtech
Reagovat
Heather_Fedex
dik adame!
Reagovat
VlS
Současné hráčky se do kontroverzních prognóz a hodnocení nepustí, když pak třeba prohrají, tak budou vypadat hloupě.
Bývalé hráčky tohle neriskují a mohou si proto dovolit daleko větší otevřenost. Například Dinaru veřejně za to, že nemá GS kritizovala jedině Serena a na tu platí přirovnání Betty Mc donaldové - na jejím jemnocitu by se dala brousit kamna.
Zde je jen úryvek z článku s Martinou, přečti si celý na webu AO. Ke Karolině tam v podstatě říká to samé co Martina a Mats - pokud nezmění svou hru, nemá šanci.
Reagovat
Heather_Fedex
neni to od nich hezke, ze ji takhle kritizuji a deptaji. carol nemuze za to, ze je na cele a oni to moc dobre vedi. je to jeji vec jak bude hrat. ono teorie se lehce rikaji, ale tezsi je prevest je do praxe
Reagovat
smazaný uživatel
Martině to seklo vždycky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
v tom zadnou touhu deptat - nemaji to zapotrebi. Je to vysloveni nazoru, na ktery maji i moralni pravo.
Reagovat
W.G.M.
Dekuji za vzpomenuti Betty :-), vyborna spisovatelka. Jeji Vejce a ja a Co zivot dal a vzal byly vedle Jihu proti Severu M. Mitchellove mymi prvnimi pruvodci do sveta dospele literatury ve 4. tride :-).
Reagovat
VlS
DD:
Reagovat
VlS
A když ti někdo radí z vlastní dlouhé zkušenosti, že nemáš sahat na horký kamna, protože se spálíš, tak to od něj je nebo není hezké?
Reagovat
VlS
Valaši, ti by tě s těmi "českými hnali" :-))
Reagovat
VlS
A já si říkal, adkud máš tu jistou noblesu jižanský výchovy:-))
Reagovat
tito
:-))
Reagovat
freeteepek
Pokud bude všechny válcovat Petra, tak nemá šanci žádná, vč. Wozniacké:-) Jenomže sport bývá někdy záludný. Můžou taky přijít zranění...Když se Karol bude snažit, někdy okolo 27-29 let šanci určitě má. Času má na to dost. Teď navíc nebude sv.1 a bude mít tím pádem daleko větší klid na přípravu. Hlavní pozornost se upne na někoho jiného. Blbý by bylo, kdyby AO vyhrála Clijsters - máma před důchodem:-) Chtělo by to novou STAR. V každým případě je jasný, že nová sv.1 už bude ověnčena GS titulem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist