Hingisová je po 17 letech ve fedcupové nominaci Švýcarska

6. 4. 2015, 22:20
Aktuality 24
Martina Hingisová se po 17 letech vrací do fedcupového týmu Švýcarska. V soutěži družstev se objeví poprvé od prohraného finále se Španělskem v roce 1998, kdy jí bylo necelých osmnáct let. Nyní pomůže Švýcarkám v baráži o Světovou skupinu proti Polsku.
Profily hráčů
Martina Hingisová

Čtyřiatřicetiletá Hingisová se několikrát s tenisem rozloučila a naposledy se na kurty vrátila v létě 2013, byť jen pro čtyřhru. Protože ji láká start na olympijských hrách v Riu, potřebuje Fed Cup hrát. Po dlouhých letech ho okusí 19. dubna v Zieloné Góře. 

"Je úžasné, že Martina po pozoruhodném návratu na deblovou WTA Tour posílí náš tým v Polsku," řekl dnes předseda švýcarského svazu René Stammbach o rodačce z Košic, která ve Fed Cupu odehrála 30 zápasů v singlu i deblu a utrpěla jen čtyři porážky.

Nyní má opět skvělou formu a s indickou spoluhráčkou Sanií Mirzaovou vyhrály čtyřhru na prestižních turnajích v Indian Wells a Miami. Navíc bez ztráty setu.


I přes návrat Hingisové však nebudou Švýcarky v Polsku, které se opírají o kvality Agnieszky Radwaňské, v nejsilnější sestavě. Nominaci odmítla 35. hráčka žebříčku Belinda Bencicová, týmovou jedničkou bude ve formě hrající Timea Bacsinszká.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Pri forme Uly to nevidim dobre pro polky, ikdyby Aga dala 2 body, coz je s jeji nestalou formou take hodne nejisty. Svycarky jsou dost silne nyni, zvlaste s Martinou jako skvelou deblistkou a i pravdepodobne furt dobrou singlistkou.
Reagovat
sprchon
Myslíš, že Martina bude hrát i singla? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hrala singla na te asijske lize. Samozrejme to bylo na kratky set ale od te doby, uz jiste neco natrenovala, takze by me to neprekvapilo. Ale spise stim nepocitam. Belinda a spol. jsou samy o sobe velice silne...
Reagovat
Davor1
Belinda nomináciu odmietla, takže hrať nebude. Jednotkou je Timea...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, ale ta ma posledni dobou taky paradni formu.
Reagovat
Davor1
To má, ale myslím, že Aga by ju mala zvládnuť. A bez Belindy bude hrateľná aj švajčiarska dvojka pre Ulu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
v tadyty forme nevim, nevim. Vcera dostala klepec jako mala dorostenka poprve v zenach...
Reagovat
Davor1
Áno, pozeral som to :/ Prechádzala sa po kurte ako spiaca princezná a ruská juniorka si z nej robila dobrý deň...Ale myslím, že je stále väčšia šanca poraziť Vogele či Oprandi, ako Belindu. Tú by Ula isto nedala...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jiste ne. Kazdopadne s Martinou rozhodne vzrostl svycarsky deblovy par. U polek bych to zase videl na pripadnej rozhodujici Aga/Alicja vs. Martina/?. Ten pripadny rozhodujici by mohl byt tresnicka na dortu.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, indicke lize
Reagovat
A.R.R.
Já bych to viděl tak 50 na 50, s Belindou by byly Švýcarky určitě ve výhodě. Jinak Timea formu letos má, ale teď skoro měsíc nikde nehrála, tak může chybět zápasový rytmus, takže Aga by jí porazit měla. Co se týče Uly, tak letos jsou ty výsledky docela solidní i když ten včerejší zápas byl příšerný, nicméně Stefanii by udolat mohla. Určitě by byl průser kdyby se mělo rozhodovat v deblu.....
Reagovat
smazaný uživatel
to si prave nemyslim. Polky maji dobrej deblovy par at uz Aga bude hrat s Alici ci Ulou. Posledni dobou radsi s Alici jsou i sehranejsi. Kazdopadne Martina je moc dobra v deblu ale to i Aga. Myslim, ze je docela velka pravdepodobnost, ze tim deblem to i skonci...
Reagovat
A.R.R.
Jo pravda, že Aga hraje dobře i debl, ale já se tam přeci jen té Martiny dost bojím, ona dovede podržet i horší partnerku a dotáhnout zápas k vítězství. Já doufám, že bude rozhodnuto už po singlech, ale je fakt, že je to jen moje zbožné přání, věřit tomu moc nevěřím.
Reagovat
slacker
Nemel by ji radeji nominovat Pala na utkani s Francii?
Reagovat
tommr
chceš bejt za každou cenu vtipnej a moc ti to nejde ... :(
Reagovat
slacker
Ale vyprovokat Tommra se mi opet povedlo. Opet musim rict ze slova vtip a jeho odvozeniny laskeve nepouzivej. Nemas ani paru o cem vtipnost vubec je. je to jako slepci vypravet o barvach
Reagovat
tommr
no hlavně že tvoje příspěvky vtipem přímo hýří. Už se jim někdy někdo kromě tebe samotnýho zasmál? Nepočítám ty, který se smějou tomu jak si blbej ...
Reagovat
slacker
Co takhle obracene, cemu ty se dokazes uvolnene od srdce zasmat?
Reagovat
Frick
Kdyby vedle Belindy nejela i Oprandi, a Śvýcarky by měly sestavu Bacsinszky, Vögele, Golubic, Hingis a Vögele/Bacsinszky se zranila. Kdo by šel jako náhrada do singla? :o)
Reagovat
janek_da
Mirka
Reagovat
Frick
Je kojení důvodem k MTO? :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Martina by to jako bývala světová jednička zvládla i poslepu (a její operované kotníky by to tu chvilku snad vydržely) ;-)
Reagovat
Titan
Sice není vyloučeno, že Martina zasáhne i do singlu (vzhledem ke kvalitám polské delegace ;-), ale pro ni by případné zranění mělo dost vysokou cenu...:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist