Hingisová hledá parťáka do Ria. Oslovila Federera i Wawrinku

20. 4. 2015, 09:10
Aktuality 53
Martina Hingisová startem ve Fed Cupu splnila podmínku pro účast na olympijských hrách v Riu de Janeiru a už začala jednat o svém parťákovi pro smíšenou čtyřhru. Na tahu je nyní Roger Federer, který zvažuje plusy a minusy startu ve třech soutěžích. Stan Wawrinka by se zřejmě spolupráci s bývalou světovou jedničkou nebránil.
Martina Hingisová

O vytvoření hvězdného páru Martina Hingisová a Roger Federer se mluvilo už v souvislosti s olmpijskými hrami v Londýně 2012. Tehdy se ale Hingisová rozhodla, že ještě není konkurenceschopná.

Svou kariéru podruhé obnovila až v létě 2013 a soustředí se na čtyřhry. V té nyní vytvořila velmi silnou dvojici s Indkou Saniou Mirzaovou a ve světovém žebříčku je už na čtvrtém místě. O víkendu se navíc poprvé po 17 letech objevila ve Fed Cupu, čímž splnila pravidlo pro start na olympiádě v Riu.

V Brazílii by čtyřiatřicetiletá Švýcarka ráda startovala ve smíšené čtyřhře po boku jednoho ze svých slavných krajanů, s nimž by měla reálnou šanci na medaili. Oba vítěze loňského Davis Cupu už oslovila a nyní čeká na jejich rozhodutí.

První slovo má Roger Federer, který zvažuje, zda se v Riu bude soustředit jen na dvouhru a čtyřhru mužů, nebo nastoupí do všech tří soutěží. "Je to složitější. Myslím, že se musíme setkat a promluvit si o tom," uvedl druhý hráč světa Federer, který má ve sbírce olympijské stříbro z Londýna 2012 a zlato z Pekingu 2008, kde triumfoval se Stanem Wawrinkou.

"Hingisová oslovila Rogera jako prvního. Roger si vzal nějaký čas na rozhodnutí, tak se zeptala i mě," řekl Wawrinka. "Nejdřív chci vědět, jak se rozhodne Roger, protože jeho se zeptala jako první. Nechci teď na nabídku kývnout."

Švýcarsko by v Riu mohlo vytvořit hned dva silné páry. Ve formě hrající světová dvaadvacítka Timea Bacsinszká byla z možné spolupráce s Wawrinkou nadšená a nebránil by se jí ani druhý nejlepší Švýcar. "Hrát s Timeou je další možnost, ale nic teď nemohu říct. Vše teď visí na Rogerovi," uvedl Wawrinka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
Davor1
Zaujímalo by ma, čo sa stalo v priebehu druhého setu. Aziatky vyhrávali jednoznačne 5-1, všetky hry úplne hladko na ich stranu, za stavu 5-1 mali na retune 3 MP, nepremenili, potom mali 40-0 na servise a ďalšie 4 MP, ani to nedali, Halep/Benčič podržali a zase brejkli, za stavu 6-5 sa nehralo vyše 5 minút. Potom ďalší brejk a 7-5 pre Halep/Benčič.

Tento zápas mi príde veľmi podozrivý, na jednej strane deblové špecialistky, na druhej singlistky, ktoré štvorhru vôbec nehrajú, napriek tomu pred zápasom favoritky. Do stavu 6-1, 5-1, 40-15 absolútne hladký priebeh, odvtedy neuveriteľná otočka zo 7 MP. SuperTB najprv jasná záležitosť pre Halep/Benčič (5-1), potom vyrovnanie na 5-5, následne 3 body v rade pre Simonu s Belindou a od stavu 8-5 ďalšia otočka, 5 bodov v rade pre Aziatky a nakoniec 6-1, 5-7, 10-8 pre aziatky.

Niekto sa musel poriadne nabaliť na live stávkach, nebol na ten zápas ani stream a kurz za stavu 6-1, 5-1, 40-15 (a potom 6-1, 5-2, 40-0!) musel byť astronomický. Kto stavil vtedy na Halep/Benčič (druhý set), tak zarobil majland. Potom tam boli ďalšie veľké možnosti v superTB. Naozaj sa mi nechce veriť, že toto bolo čisté. Veľmi by ma sklamalo, keby v tom išla aj Simona :(((
Reagovat
misa
V ženské čtyřhře se můžou dít různé věci.
Reagovat
spaniel
To si nemyslím. Ne při jejim postavení a budoucnosti. Nema to zapotřebí (i kdyz pro podobně veci je ze spravne geografické lokality). Spis proste jen WTA klauniada.
Reagovat
Davor1
Tak to dúfam, len mi je podozrivé to, že ona, ktorá štvorhry prakticky nehráva (podobne Belinda), zrazu v Stuttgarte nastúpi do deblu, ktorý má takýto priebeh.

A ináč, keď spomínaš tú lokalitu, tak dnes v kvalde v Bukurešti, Ungur (ako inak domáci Rumun) proti akémusi Antonescuovi z piatej stovky viedol 6-2, 4-1, 40-15, tam musel byť snáď kurz 500, odvtedy 6-2, 4-6, 2-6. A ten klaun je podobnými priebehmi známy, to je fakt sila :D
Reagovat
janek_da
řekl bych, že na BF byl kurz max. 100-200 a to jenom za pár peněz. Na normální sázkovce bych tipl tak 50. A na tipsportu 10-20. :D
Reagovat
Davor1
Na vtipsporte je to celkom možné :-DD
Reagovat
janek_da
celkem rozumný komentář z diskuze
"dnes je to tamtotalny cirkus a chaos na tych kurtoch..nech si na*eru tam vsetci"
Reagovat
Cico93
;-:)
Reagovat
Davor1
:-D
Reagovat
janek_da
Simona je top, nemá to zapotřebí. Ale ty její rozjezdy na turnajích ... Často první set vypadá spíš jak hráčka někde těsně za stovkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Když budu chtít udělat podvod, tak si nebudu vypracovávat milion MP, tam už je to hodně velké riziko, že např. soupeř dá dvojchybu, praskne mu struna nebo cokoli...na to, nabalit se na megakurzu stačí třeba vedení set a *4-1, není třeba to hnát do krajnosti...
Reagovat
Frick
chodí nakupovat do Lídla?
Reagovat
tommr
tipy experta:
http://www.wtatennis.com/news/article/4653043/title/ubha-stuttgart-draw-predictions
z našich se víc věří Lucce než Petře. Snad jim Petra vytře zrak ... :)
Reagovat
misa
Úspěšné kvalifikantky se do pavouka hlavní soutěže losují? Doufám, že na Lucku nezbude Matteková. Tuhle soupeřku bych jí opravdu nepřál.
Reagovat
tommr
taky mě to už napadlo. Pro Lucku by to nebyla zrovna nejlepší soupeřka na úvod zvlášt když spolu ve Stuttgartu plánujou hrát debla ... :)
Reagovat
Davor1
Simona hrá práve debla s Belindou a strápňuju sa proti nejakým aziatkám, prvý set prehrali 6-1. Nechápem, načo hrá tú štvorhru, keď ju hrať nevie a takmer vôbec ju počas sezóny nehráva. Belinda detto. Na rozohranie do singla by im dal viac obyčajný tréning, ako toto.
Reagovat
blixa
Ony to holky dělají, prej je to lepší jak tréning. O vítězství tu vůbec nejde, zbytečně by vyřadily pár co bere čtyřhru vážně.
Reagovat
kolapse
Fuj...fuj...ta vypadá jak kdyby jela rok na perglu :-)
Reagovat
Cico93
nádherna žena podľa mňa.
Reagovat
George_Renel
Souhlas.
Reagovat
blixa
Co je to "pergl" ? To je to co bereš ?
Reagovat
spaniel
Bud pervitin nebo Pergnerová.
Reagovat
kolapse
Tak normálně je celkem hratelná ale tady vypadá fakt jak jak smažka.
A její kokainové dny známe.
Reagovat
Davor1
Roger + Martina
Stan + Timea

to nevyzerá vôbec zle :-))
Reagovat
Cico93
a Rafa s Garbine, alebo Karlička?
Reagovat
Davor1
Rafu si v mixe absolútne neviem predstaviť :-))
Reagovat
George_Renel
Js taky ne. Asi mu to s holkama nejde.....
Reagovat
tommr
mě by víc zajímalo jestli se dá Petra dohromady s Tomášem - ti by nemuseli být úplně bez šance na medaili ... :)
Reagovat
Cico93
Skorej Karolína s Tomášom. Petra mi do týchto disciplínach daako nepasuje.
Reagovat
Fandina
Petra s Berďou vyhráli Hopman Cup. To má málokdo.
Reagovat
Cico93
Aha, nato som skoro zabudol. Noo i tak by mi tam viac pasovala Karolína.
Reagovat
Kozoroh
No1e + Anička, co ty na to Monty?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem pro. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wawroš se rozvádí a Martina je známá poběhlice...tohle bude zajímavé :)
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11140101_10206735670101452_8819231345035154952_n.jpg?oh=c550b0ba87bdd812eb7c7084b0cd2023&oe=55DF46EA
Reagovat
janek_da
:D
Reagovat
Davor1
:DDD
Reagovat
sprchon
:D
Reagovat
blixa
To potěší :D :D
Reagovat
PH94
Lol
Reagovat
PetaM
Kuznetsova se odhlásila ze Stuttgartu, takže Petřina cesta je zase o trochu lehčí a možná udělá i jedno kolo :D :D

Jinak teda když už píšu sem, tak se vyjádřím i k Martině, moc by se mi po boku Rogera ve čtyřhře líbila :)
Reagovat
tommr
moc velkou výhodu pro Petru v tom nevidím. U Kuznetsovový se dalo počítat s únavou po FC a Petra by proti ní byla favoritka. Odpočatá Brengleová jí může mnohem víc potrápit ... :)
Reagovat
blixa
Je to dobrý, vidíš to černě, ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná by bylo lepší, kdyby prohrála s Kuznetskou než s Brengle. :D

A druhý kolo se hraje jen ve středu nebo i ve čtvrtek?
Reagovat
PH94
Já bych to kdyžtak bral, ale za lobama běhat nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Cico93
Roger ber to!!! Martine nemôžeš povedať nie.
Reagovat
janek_da
Záleží na Mirce. Stan je teď volnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Budou hrát se Stanem čtyřhru, dvouhru a pak smíšenou?

To je blázinec trošku :)
Reagovat
Jan
Však ona ho už Mirka přesvědčí :)
Reagovat
lars
Roger to nevezme, chybi mu gold ze singlu na OH
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslím, že se bude soustředit na dvouhru max čtyřhru se Stanem
Reagovat
darek.vrana
No a když to nevyjde, tak řekne, že pro něj tahle akce moc neznamená.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist