Hewitt vzdal kvůli obnovenému zranění nohy. Stihne Wimbledon?

14. 6. 2011, 21:57
Aktuality 4
ATP EASTBOURNE - Lleyton Hewitt si na trávě v Eastbourne obnovil zranění nohy, kvůli němuž tři měsíce nehrál, a možná se odhlásí z Wimbledonu. Svého příštího soupeře už zná Radek Štěpánek, kterého čeká největší favorit Tsonga.
Lleyton Hewitt

Llyeton Hewitt se v březnu podrobil operaci nohy a tři měsíce byl bez tenisu. Nestihl French Open a nyní hrozí, že přijde i o Wimbledon. Třicetiletý Australan se sice na kurty vrátil už minulý týden v Halle, ve čtvrtfinálovém zápase, v němž podlehl pozdějšímu vítězi turnaje Kohlschreiberovi a přišel o možnost obhájit titul, si ale zranění nohy obnovil.

Navzdory bolestem dnes vstoupil do generálky na Wimbledon v Eastbourne, za stavu 2-6 a 0-3 ale utkání s Belgičanem Olivierem Rochusem vinou bolestí vzdal.

"Je to strašně frustrující, protože jsem se herně cítil velmi dobře, ale bolest mi znemožňuje pohyb a to mě ničí," komentoval zklamaný Australan a dodal, že jeho účast na trávě v All England Clubu je v ohrožení. "Bude se to muset zlepšit výrazně, abych byl schopný hrát."

Turnaje na trávě jsou mým oblíbeným obdobím v roce a proto to jdete zkusit i tehdy, když nejste stoprocentně fit. Ale psychicky je to velmi náročné," uvedla bývalá světová jednička a wimbledonský šampion z roku 2002.

Ještě včera neúspěšně bojoval ve finále v Queensu, dnes už Jo-Wilfried Tsonga dokázal postoupit do 2. kola klání v Eastbourne. Nejvýše nasazený Francouz si poradil ve dvou setech s loňským semifinalistou Denisem Istominem, který prohrál osmý z posledních devíti zápasů.

Tsonga bude hrát o čtvrtfinále s Radkem Štěpánkem, který už včera postoupil přes domácího Fleminga. Český tenista Tsongu dosud neporazil, na trávě se utkají poprvé.

- ATP 250 EASTBOURNE (Velká Británie, tráva, 462.675 eur) -
úterní výsledky (14. 06. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Tsonga (1-Fr.) - Istomin (Uzb.) 6-2 7-5
Devvarman (Ind.) - García-López (4-Šp.) 6-3 6-4
Schüttler (Něm.) - Stachovskij (5-Ukr.) 6-3 6-2
Anderson (6-JAR) - Slabinsky (Brit.) 7-5 6-3
O. Rochus (Belg.) - Hewitt (Austr.) 6-2 3-0 skreč H.
Young (USA) - Cox (Brit.) 6-1 7-5
Marčenko (Ukr.) - Gil (Portug.) 6-1 6-3
Nišikori (Jap.) - Kirillov (Rus.) 7-5 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nechápu, proč když cítil bolest v Halle, tak nevypustil Eastbourne a nesnažil se to doléčit, tohle je děsně nezodpovědný přístup.
Reagovat
VlS
Mě připadá takovej trochu přírodní a nemyslím si, že by to viděl v rovině zodpovědný-nezodpovědný. Je fajn, že ještě hrajou "Hráči", kteří hrajou srdcem a ne kalkulačkou.
To Bautista - si to tady myšlenkově obohatil
Reagovat
smazaný uživatel
to je mi u prdele jestli stihne wimbledon nebo ne , já zato prachy mít nebudu jestli to stihne tak co je mi potom , chuj snim .
Reagovat
smazaný uživatel
Neporazil a ani neporazí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist