Hewitt otočil zápas s Baghdatisem, Karlovič vyřadil Lópeze

14. 2. 2014, 10:20
Aktuality 0
ATP MEMPHIS - Lleyton Hewitt vstoupil do halového turnaje v Memphisu mizerně, zápas s Kypřanem Baghdatisem ale zakončil 'kanárem' a postoupil do čtvrtfinále. V něm je i Chorvat Ivo Karlovič, který svým servisem přestřílel druhého nasazeného Španěla Feliciana Lópeze.
Lleyton Hewitt

Letton Hewitt vstoupil do nové sezony parádně. Na domácí půdě v Brisbane získal po finálovém skalpu Rogera Federera titul a v Kooyongu pak porazil Murrayho. Jenže na Australian Open přišlo zklamání v podobě porážky hned v prvním kole, ve kterém podlehl v pětisetové bitvě Italu Seppimu.

Minulý víkend se neúspěšně pokoušel překvapit ve čtvrtfinále Davisova poháru na antuce ve Francii, kde proti Tsongovi neuhrál ani set a jiskříčku naděje po boku Guccioneho nevykřesali ani ve čtyřhře.

Nyní už ale bojuje na oblíbenějším tvrdém povrchu v halách ve Spojených státech. V Memphisu začal semifinalista z roku 2009 mizerně, když s Marcosem Baghdatisem uhrál v první sadě jen jeden game, do konce zápasu už ale dominoval a Kypřana nakonec dorazil 'kanárem'. Za 91 minut zvítězil 1-6 6-2 6-0.

"Marcos je vždy velmi těžkým protivníkem a myslím, že jeho stylu hry tyto kurty vyhovují. Míčky trefuje tvrdě a přímo, a když mu funguje první servis, není to pak vůbec jednoduché. Musel jsem čekat na své šance. Na začátku druhého setu jsem musel hodně bojovat, abych udržel servis, pak už to bylo lepší," komentoval dvaatřicetiletý Australan, který se vzájemné bilanci s Baghdatisem ujal vedení 3-2. Poprvé zvítězil jinde, než na Australian Open.

O postup do semifinále se utká s domácím pětatřicetiletým veteránem Michaelem Russellem, s nímž vyhrál všechny tři vzájemné duely. Ten první už před 13 lety, poslední pak loni na trávě v Queens Clubu dokázal otočit nepříznivý vývoj. 

Pokud Hewitt v Memphisu vyhraje ještě tři zápasy a získá svůj jubilejní 30. titul, stane se po Rogeru Federerovi (932) a Rafaelu Nadalovi (669) třetím aktivním hráčem, který během kariéry vyhraje minimálně 600 zápasů.

19 esy během 69 minut si k postupu do prvního čtvrtfinále v sezoně pomohl Ivo Karlovič. Chorvatský obr v souboji s druhým nasazeným Španělem Felicianem Lópezem ztratil po servisu pouhých šest fiftýnů a díky jedinému úspěšnému brejku ze závěru utkání vyhrál 7-6 6-3. V dalším utkání se utká s domácím mladíkem Jackem Sockem.

- ATP 250 MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 647.675 dolarů)
čtvrteční výsledky (13. 02. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Karlovič (Chorv.) - F. López (2-Šp.) 7-6(2) 6-4
Hewitt (3-Austr.) - Baghdatis (Kypr) 1-6 6-2 6-0
Yen-Hsun Lu (4-Tchaj-wan) - Kudla (USA) 3-6 6-3 6-3
Kuznetsov (USA) - Kukuškin (8-Kaz.) 2-6 6-3 7-6(1)
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Elgin (ČR/Rus.) - Harrison/Querrey (USA) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist