Hewitt otočil duel s Dodigem a s Isnerem se utká o druhé finále v řadě

27. 7. 2013, 08:22
Aktuality 20
ATP ATLANTA - Lleyton Hewitt si v Atlantě zahraje o druhé finále během tří týdnů. Stejně jako v Newportu o něj bude bojovat proti domácí jedničce Johnu Isnerovi. O své první finále v kariéře bude proti Andersonovi usilovat domácí mladík Ryan Harrison.
Lleyton Hewitt

Prvních pět měsíců letošní sezony se Lleyton Hewitt nedostal ani jednou do čtvrtfinále, z posledních čtyř turnajů je však už potřetí minimálně v semifinále. Na prvním turnaji na tvrdém povrchu od březnového Miami se bývalé světové jedničce daří v Atlantě, kde včera Hewitt otočil zápas s Ivanem Dodigem.

Dvaatřicetiletý Australan s Chorvatem loni ve Valencii prohrál ve třech setech a také nyní ztratil první set hladce 1-6. Od chvíle, co ve druhé sadě za stavu 2-2 odvrátil brejkbol, však na kurtu začal dominovat. Získal 10 z 11 gamů, Dodiga dorazil 'kanárem' a zvítězil 1-6 6-3 6-0.

"Na začátku zápasu jsem se do toho nemohl vůbec dostat," připustil Hewitt. "On skvěle podával a všechny údery trefoval. Myslím, že líp než ten první set a půl už hrát nemohl. Já se snažil hlavně udržet servis a zůstat ve druhém setu. Odehrál jsem dobrý game při brejku na 4-3. Ve třetím setu jsem byl schopný udělat rychlý brejk a navíc jsem dostal několik laciných fiftýnů," komentoval obrat zkušený Australan.

O druhé finále v řadě se stejně jako před 14 dny na trávě v Newportu utká s Johnem Isnerem. Ve vzájemné bilanci Australan vede 4-1.

Nejvýše nasazený Isner si ve čtvrtfinále poradil ve dvou tie-breacích s krajanem Jamesem Blakeem. V prvním setu nebyl k vidění jediný brejkbol, ve druhém se pak Blake ujal vedení 4-1. Náskok však neudržel, Isner vyrovnal a zkrácenou hru zvládl znovu lépe. K vítězství si pomohl 21 esy.

Ryan Harrison si v Atlantě před dvěma lety zahrál poprvé v semifinále turnaje ATP a letos výsledek zopakoval. Ve čtvrtfinále zdolal 6-3 3-6 7-6 Kolumbijce Santiaga Giralda, přestože v rozhodujícím dějství prohrával 0-2.

"Turnaj v Atlantě miluju. V roce 2011 jsem si tu zahrál ve svém prvním semifinále a loni jsem prohrál bitvu s Blakeem. Dnes jsem cítil velkou podporu z publika, byla to zábava," řekl jednadvacetiletý Harrison.

O premiérové finále se utká s Kevinem Andersonem. Druhý nasazený Jihoafričan ve čtvrtfinále porazil 6-3 3-6 6-3 Uzbeka Denise Istomina a bude usilovat o již třetí letošní finále.

- ATP 250 ATLANTA -
(USA, tv. povrch, 623.730 dolarů)
páteční výsledky (26. 07. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Isner (1-USA) - Blake (USA) 7-6(1) 7-6(5)
Anderson (2-JAR) - Istomin (Uzb.) 6-3 3-6 6-3
Hewitt (7-Austr.) - Dodig (3-Chorv.) 1-6 6-3 6-0
Harrison (USA) - Giraldo (Kol.) 6-3 3-6 7-6(2)

Semifinálové dvojice:
Isner - Hewitt, Anderson - Harrison

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
ted jeste Ryan, Johne.. :-)
Reagovat
gigin
Kdyby náhodou ten Cipísek postoupil, koho budeš tlačit ve finále, soječko?
Reagovat
smazaný uživatel
Johna, zivot se se mnou taky nemazli.. :-) Ryan ma vic casu, prece. Jestli do fi projde Kevin, uplne na dne taky nebudu, naucila jsem se ho mit nejak rada. Uprimne - povalil by me jen ten Hewitt. A ze to bylo o fous!
Reagovat
gigin
No a máš to pořešený... :)) Odkdy ty jako tlačíš Andersona?? To jsou mi věci zase :DDD
Jinak toho Lleytona škoda, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Ryana je skoda! Ale ocekavany vysledek. Kevina netlacim, zvykla jsem si na nej - jak ho Berda letos porad porazi.. :-)
Hewitta jsem nikdy nemusela, mne znervoznujou tihle hyperaci s motorickym neklidem.. :-) Ale jo, umi, jak on hned druhy, treti balon vypali i z prostredka, nejsou to uplny ruzky, ale fujtajbl.. John se ho snazil lepit k BL, nastesti. Ale luxusnich 3:0 v TB trestuhodne prosustroval, za stavu 4:4 mi byla duse mala.. :-)
Reagovat
gigin
:)))
Tak uvidíme,no. Můj tip - Kevin.
Ale spíš se soustředím večer na Fognu! To víš, my se nikdy neshodnem ;))
Reagovat
smazaný uživatel
pro koho je to asi vetsi stesti? ;-)))
Reagovat
gigin
Tak každopádně pro tebe!!! ;)
Reagovat
tito
Ve Washingtonu první kolo Ryan x Lleyton.., Christian postupuje kvalifikací :-) Jinak Anderson v prvním suverénní, ve druhém byly šance, škoda těch tří(0:40) propálených brejků tuším v 8 hře, rozhodující set byl reálný.
Reagovat
smazaný uživatel
misu, ale kez by to byla pravda. Martina byla moje nejoblibenejsi hracka :)

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/177262/hingisova-chysta-sok-chce-se-vratit-i-do-dvouher-tvrdi-davenportova.html
Reagovat
tito
že by? Anderson se zdá být nad jeho síly, ale když nad tím přemýšlím, proč ne. Každopádně jak Ryan, tak zvláště Christian mi v Atlantě udělali velkou radost.
Reagovat
smazaný uživatel
fandim jak Andersonovi tak Hewittovi...at finale vzhraje lepsi (pokud finale bude vypadat jinak, tak budu zklamany :-( )
Reagovat
tito
Pro mne optimální Hewitt x Harrison :-)
Reagovat
Jersey
moje řeč ;-) ,dnes ale ještě věřím i monfilsovi.fognini nemůže postoupit na 3 turnajích po sobě do finále,musí už být utavenej,monfils za ten kurz taky stojí
Reagovat
tito
Proč ne, má o pět zápasů tento měsíc více, navíc vzájemná bilance. Díval jsem se vedle :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vcera jsem spokojene vytuhla po prvnim, Giraldo se zastreloval celkem neuspesne, rano ulevny ulek..
Jinak: John > Ryan, vetsi bere! ;-)
Chrise jsem taky videla a uprimne sdilim tvoji radost. :-)
Reagovat
tito
Dobrý je, že? S Johnem jsem neviděl, ale s Fallou, když mu teklo do bot, dokázal riskovat a variovat. Hodně se mi líbila jeho jistota i při druhém podání, vůbec k jeho hře od BL nemám námitek, u returnu roztomilý, ale dobře četl :-) Ani bych se nedivil, kdyby bratrovi začal brzy šlapat na paty.
Reagovat
smazaný uživatel
je vyborny! (Tenisove) roztomily - puvabny vyraz, ktery si ja ovsem dovolit nemuzu.. :-) (To by v tom byl das, abychom dadaftovi nerozsirili pochvalny slovnik!) Vsak k veci, je to jeste nezraly, ale taky me bavi Chrisova snaha vest vymenu. A vyslapne si uz i na Johna! Jak mam rada ty pribehy, maluju si, ze je Ryan jeho velky vzor.. nemyslim povahove, ale hraji technicky velmi podobne (krome postoje k roztomilemu returnu) :-)) Jednoduse, jsem k sobe uz cihava v otazce Harrisonu! No, konec koncu, kridla mam dve a je to v rodine! Totiz ve stanovach, chci rict.. B.H.R. a uz nikdy jinak! :-)
Reagovat
nouma
Bohužel sem viděl celej zápas a mohu říci že Dodig se na to silně ale silně vys.al když viděl že 2 set nezvládne, následující 3 set jen odchodil a že v 6 gamu 3 setu potrápil Hewitta? Jen Hewitt kazil nic víc ale to co Dodig od 7 hry 2 setu předváděl byla fraška. Takže mě napadá že Hewitt si schválně prohrál 1 set aby si na sebe zvednul kurz a pak hrál jak o život jenže Dodig mu silně pomáhal. Ale co je to jen hra. Do palic jim nevidíme a nevím jak si to vsadili :D :D :D Tak snad dnes Isner ukáže australanovi že nemá ve finále co dělat :D
Reagovat
Jersey
pro isnera hovoří domácí publikum ale pro hewitta vzájemná bilance 5:1 ,ano sice je tam pár zápasů starších jak 3 roky,ale vzhledem k tomu co jsem koukal na ty vzájemný zápasy,tak hewitt na isnera umí.byly tam i sety kdy ho musel brejknout minimálně 2x. Já věřím a fandím Hewittovi a vidím to jako vyrovnaný match,určitě by isnera nepovažoval za favorita
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist