Hekání Šarapovové mě při hře hodně rušilo, rýpla si Zahlavová-Strýcová

27. 6. 2010, 05:30
Aktuality 18
Barboru Záhlavovou-Strýcovou po včerejší prohře ve třetím kole Wimbledonu s Ruskou Marií Šarapovovu mrzelo, že si nedokázala v rozhodujících okamžicích udržet podání a vedení v zápase. Prohlásila, že sehrála dobré utkání, i když ji rozčilovalo proslulé hekání ruské hvězdy.
Barbora Zahlavová-Strýcová

Důležitým momentem bylo, že sice čtyřikrát vzala Šarapovové podání, ale pak vždy hned přišla o svůj servis a nebyla schopná si vedení udržet. "To byla chyba," řekla čtyřiadvacetiletá tenistka, která také nebyla úplně spokojená se svým prvním podáním. Bývalé světové jedničce nakonec podlehla po boji 5-7 3-6.

"Myslím, že jsem odehrála celkem dobrý zápas. Udělala jsem pro to všechno a to je to hlavní," řekla.

Také Šarapovová ocenila "dobrý zápas". "Je to opravdu velmi těžká soupeřka, hlavně na trávě," řekla o Zahlavové-Strýcové. 

Ta si myslí, že Šarapovové pomáhalo i štěstí. "Štěstí k tomu patří, ale takhle moc... Mně to šlo milimetr ven a jí milimetr do kurtu.

Mně už to pak přišlo úplně legrační. To se někdy tak sejde," řekla se smíchem.

Ocenila také wimbledonské publikum na dvorci číslo jedna, který jí zjevně přálo. "Je hrozně fajn, když diváci - obzvlášť proti takovéhle hráčce - jsou na mé straně. Já si to užívám a i pro můj tenis je to dobrý," řekla Zahlavová-Strýcová. 

Vadilo jí ale tradiční hekání Šarapovové při hře. "Slyšela jsem, že heká, ale je to šílený," řekla o hlasitých projevech ruské hráčky. Vadilo jí, že to ovlivňuje i hru. "Ona hekne, já čekám ránu a že balón přiletí strašnou rychlostí, ale je pomalej a krátkej a z toho udělám chybu," prohlásila Zahlavová-Strýcová. "Takových pár balónů tam bylo. Nevím, jestli je to taktika. Ze začátku, než jsem si na to zvykla, mi to vadilo," dodala. 

Přes dnešní prohru je se svým letošním vystoupením ve wimbledonské dvouhře spokojená a myslí si, že jí přineslo hodně zkušeností. "Porazila jsem dvě dobré hráčky (Rusku Vesninovou a Slovenku Hantuchovou), s třetí jsem bojovala, takže odsud pojedu s dobrou náladou," řekla.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mě to přijde od Marie sexy :-*
Reagovat
smazaný uživatel
hekani mozna fyziologicky neni takovy nesmysl, srovna dech, konkretne vydech, z vlastni zkusenosti vim, ze v presu hraju uder se zatajenym dechem, coz je blbost. Nebyt stara skola a nestydet se, hned hekam :)
Jinak k Barbore, hrala slusne, ale chovala se opravdu trapne, jak uz nekdo zminil. Sarapa mi proti ni (i s tim nafucenym vyrazem) prisla jak kralovna ....
Reagovat
smazaný uživatel
Postupně jí pořád víc užíraly lajny od soupeřky. Legrační bylo, jak Strýcová byla při jestřábech zoufale neúspěšná, nikdy nešlo o milimetry.
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, slo prece o jeji neschopnost zpracovat a prijmout realitu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě osobně to hlasité skřehotání některých tenistek taky vadí, nedá se na to moc dívat. Ale pro fanoušky tohoto "projevu" bude zápas Šarapky a Sereny asi zážitek, tak si to užijte! Ale naštěstí snad vyhraje umění v tenis a ne ta, která bude víc ječet! Serena je jasný vítěz!
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci nic říkat, ale Barbora si zase moc věří, věřím, že hekání není moc příjemné, ale je už všeobecně známo, že Maria to dělá a furt mi příjde její hekání lepší než u Viktorie. A ty milimetry do kurtu mohou bejt štěstí a taky nemusí, prostě musí uznat, že to prohrála. Nemám rá tyhle řeči po zápase kde se hráčka vymlouvá na všechno možný.. Uznat porážku je to nejlepší..
Reagovat
nando
Ale ona prohru uznala, vždyť řekla že byla chyba, že si nepodržela svůj servis vždycky po tom, co ho Marii vzala. A souhlasím, že to hekání je otravný, já bych to prostě zakázal! Je to prostě trapárna, když můžou ostatní holky hrát bez hekání, tak by to zvládlo i těch pár hekaček. Neříkám při nějakým těžkým úderu nebo při nějaký extrémní ráně, ale hekat po každým bouchnutí do míčku, to mi přijde opravdu trapný.
Reagovat
smazaný uživatel
Hekání mi nějak extrémně nevadí, ono když se soustředíš na tenis tak nemusíš myslet na to jak ta druhá tenistka popřípadě tenista heká! Barbora si neustále něco na kurtu vymýšlela házela raketou atd.. Její psychika je fakt nulová a říkat, že rusky si žijou svůj život atd.. co jí je do toho?! tak ať si ho žijou.. Je trapná svým chováním a je to pro mě jedna z nejméně sympatických češek..
Reagovat
nando
Tobě hekání nevadí, ok beru, mě zas to hekání vadí hodně, asi tak jako vuvuzely na fotbale. Prostě těm tenistkám, který hekaj pořád při každým úderu (Maria,Azarenka,S.Williams...) já teda nefandím a myslím, že to k tenisu nepatří.
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak nechápu, proč Strýcová nebo tady velký fanda Petánek mluví o hekání. Existuje hekání, hýkání a řvaní. U Šarapky, Viki a de Britky (někdy i Williamsky) jde jednoznačně o řvaní.
Co si vymýšlíš o soustředění na tenis? Při řvaní nebo hýkání (Schiavone) soupeř neslyší úder míče o raketu, což nemusí být bezvýznamné.
Některá tenistka se rozheká jenom někdy, třeba při důležitých míčích nebo při delší výměně, ale tahle rusko-americká mediální ikona (z reklam má mnohem větší příjem než Serena získá na odměnách za turnaje) řve preventivně těsně před každým úderem. Jedinou výjimkou je situace, kdy hraje kraťas za síť. Divím se, že z toho soupeřky víc netěží. Pokud je Marfuša zticha, okamžitě se mají rozeběhnout dopředu.
Reagovat
smazaný uživatel
ty seš zase nějakej moc chytrej hele.. Hekání může být nepříjemný, ale pokud se soustředíš na tenis tak se to dá zvládnout v klidu jako to řekla třeba Kim když hraje s Šarapovou.. Je někdy pravda, že by se Maria někdy mohlo trošku ztlumit když nedává větší ránu a u toho vypustí z pusy pár desítek decibelů, ale ona většinou ty malé rány nedává.. Serena heká jen tehdy když je v nebezpečí nebo když hraje z některých stejně dobře hrajících hráček jako je ona.. to samí platí o její sestře. Já jsem pro aby se zavedli nějaké pravidlo proti hekání, protože Maria dokáže během zápasu odehrát nějakou tu výměnu bez hekání a dobře zahranou.. Ale většině tenistek to nevadí, jen naší vzteklí Barunce to vadí, je taky něco co by jí nevadilo?!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jak určit hranici přípustné a nepřípustné hlasitosti? Subjektivně podle názoru rozhodčího? Sotva. Tentokrát budu Maruš fandit taky. Ale po včerejšku to nevidím vůbec dobře. Sestřičky umí na trávě nejlíp ze všech.
Reagovat
smazaný uživatel
Uřvaná Maria nemá moc šancí. Viděli jste co včera předváděla Serena na servisu? Galapředstavení velké šampiónky, jako Serena na trávě nepochybně je.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ovšem čirý eufemismus, nazvat ten odporný zvířecí řev hekáním.
Reagovat
smazaný uživatel
IMO to byl snad nejhorší zápas, který jsem letos viděl. Asi by se dal popsat Sharapova vs zed. Zahlavová celý zápas jen vracela míče jedním "hrbem" za druhým (dokonce i smeč vypadal v jejím podání jako lob) a naprosto tragická Sharapova se s tím nedokázala vyrovnat, nedokázala nic vymyslet a dělala jednu nevynucenou chybu za druhou. No prostě hrůzný zápas. Pokud Maria bude takhle hrát i příště, tak sázka na HDC proti ní je jistota.

Naopak Zakopalová - Pennetta byl parádní zápas, tedy hlavně ze strany Zakopalové.
Reagovat
nando
Neviděl jsem ten zápas, tak nechci hodnotit, ale zase si myslím, že to byla jediná šance Báry, že to bude vracet a čekat na chyby Šarapovový. Na to, aby jí přestřílela prostě nemá, každej hraje to, co umí a co na soupeře platí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, podle mě to byl celkem pěknej zápas.Tipoval bych, že Tvé vnímání zápasu je silně zkresleno tím, že jsi fanoušek Šarapky. :-)

A že Bářiny smeče vypadaly jako loby, to už je vyloženě slabomyslný výrok. Sorry, ale je to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikolivek, Sharapova je mi ukradena, stejně jako její česká soupeřka. Co se týká smečů, mrkni na záznam toho utkání a uvidíš alespoň 5 případů, kdy místo smeče zahrála topspinový hrb...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist