Hantuchové se povedl další skvělý obrat a je v semifinále

7. 8. 2010, 10:29
Aktuality 1
WTA SAN DIEGO - Daniela Hantuchová v San Diegu už podruhé utekla 'hrobníkovi z lopety' a postoupila do semifinále. V něm ji čeká Polka Agnieszka Radwaňská, o druhé místo ve finále se utká Pennettaová s Kuzněcovovou.
Daniela Hantuchová

Rok poté, co Flavia Pennettaová ve finále turnaje v Los Angeles porazila Samanthu Stosurovou a získala svůj dosud nejcennější titul, si s Australankou hladce ve dvou setech poradila i ve třetím vzájemném střetnutí. V San Diegu vyhráa 6-4 6-3 a po antukových turnajích postoupila potřetí v řadě do semifinále.

"Hrála jsem konzistentně. Problémy jsem měla jen v prvním gamu. Mám z toho dobrý pocit. Sam je jednou z nejlepších hráček a sezony a vždy je těžké takové soupeřky porazit," řekla Pennettaová.

V dalším zápase na osmadvacetiletou Italku čeká Světlana Kuzněcovová, jež se do semifinále dostala v této sezoně vůbec poprvé. Ruska ve čtvrtfinále pomstila krajanku Zvonarevovou, kterou vyřadila domácí Coco Vandewegheová.

Kuzněcovová osmnáctiletou Američanku, která v San Diegu vyhrála teprve druhý a třetí zápas na okruhu, porazila 7-5 6-2. "Je těžké jít na kurt a nemít žádné ponětí, jak to druhé děvče bude hrát. Ale snažila jsem se svou hru uzpůsobit co nejrychleji," řekla Kuzněcovová. "Výborně trefovala údery, musela jsem hodně bojovat," přiznala dvojnásobná grandslamová šampionka.

Fantastický obrat, již druhý, se v Kalifornii povedl Daniele Hantuchové. Sedmadvacetiletá Slovenka prohrávala s Ruskou Alisou Klejbanovovou už 2-6 a 0-3, na konec ale získala 12 z posledních šestnácti her a po čtyřech měsících se prodrala do semifinále.

Hantuchová už ve druhém kole utekla ze tří mečbolů Francouzce Bartoliové. "Zase jsem cítila, že musím svou hru změnit. Chtělka jsem hrát delší výměny, abych ji unavila," řekla Hantuchová. "Před turnajem jsem hodně makala. A myslím, že to stálo za to."

O druhé letošní finále se v pátém vzájemném zápase utká se čtvrtou nasazenou Angieszkou Radwaňskou. S Polkou vyhrála každé sudé utkání, v San Diegu je tak řada na Slovence. Radwaňská během tohoto týdne ještě neztratila ani set. Po Scheepersové a Safinové smetla 6-2 6-0 i Izraelku Shahar Peerovou. Tu z pěti pokusů zdolala teprve podruhé.

"Vím, že je skvělá ve výměnách, tak jsem byla agresivní. Jsem šťastná, že jsem se dostala podruhé v řadě do semifinále a už se těším na další zápas. Proti Daniele budu hrát na sto procent. Už jsme spolu odehráli řadu těžkých zápasů," vzpomínala jednadvacetiltá Polka.

- WTA PREMIER SAN DIEGO (USA, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
páteční výsledky (06. 08. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Pennettaová (5-It.) - Stosurová (2-Austr.) 6-4 6-3
A. Radwaňská (4-Pol.) - Peerová (7-Izr.) 6-2 6-0
Hantuchová (SR) - Klejbanovová (Rus.) 2-6 6-4 6-3
Kuzněcovová (Rus.) - Vandewegheová (USA) 7-5 6-2

Semifinálové dvojice:
Pennettaová - Kuzněcovová, A. Radwaňská - Hantuchová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Nakonec to pro Coco skoncilo v San Diegu trosku nestastne, ikdyz i pres porazku znovu naplno ukazala svuj obrovsky potencial.Svetu od zacatku prehravala na cele care a nebyt nervu, ktere tak casto dolehnou na mlade nezkusene hracky mohlo to byt mnohem zajimavejsi.Bohuzel ten konec prvniho setu mi pripomnel jiny podobny duel letos na jare ve Fed Cupu mezi Kichenok a Stosur, kdy Ludmila take Sammy zasypala sprskou viteznych micu, nasazela ji nekolik es a dokonale ji zaskocila, ale kdyz mela pri svem servisu dat rozhodujici mice a set ukoncit, ztezkla ji ruka a nebyla schopna trefit ani jedno podani.Neco podobneho se ted stalo i Coco po nevyuzitem setbolu, 4 dvojchyby v gemu ji staly cele utkani.Sveta si to od te chvile zkusene pohlidala, nesnazila se zbytecne riskovat, ale jen Coco trpelive nechat delat dalsi chyby, ktere prisly.Ale i tak si myslim, ze musela zaujmout, na tak vysokou a mohutnou holku ma vyborny pohyb, neskutecne tvrde udery + servis, ktery uz ted patri pravdepodobne k nejlepsim deseti mezi tenistkama.Spolu s tim, ze ma skvele vedeni nejen od rodicu byvalych profesionalnich sportovcu, kteri na ni nijak netlaci, ale predevsim trenera Toma Gulliksona, si jsem jisty, ze se brzo propracuje na pozici nejlepsi americanky hned za Serenou a Venus.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist