Hantuchová letos pouze prohrávala. Dnes v Thajsku ukončila tříleté čekání na titul

13. 2. 2011, 14:36
Aktuality 5
WTA PATTAYA - Proti českým tenistkám neuspěla, o týden později se však Daniela Hantuchová dočkala po více než třech letech turnajového vítězství. Slovenská tenistka ovládla turnaj v thajské Pattayi, kde vyřadila dvojnásobnou obhájkyni titulu Zvonarevovou a ve finále smetla Italku Erraniovou.
Profily hráčů
Daniela Hantuchová

Po třech a půl letech vyhrála slovenská tenistka Daniela Hantuchová znovu turnaj na okruhu WTA. Dočkala se dnes v thajské Pattayi, kde ve finále nedala šanci Italce Saře Erraniové. Spravila si tak zároveň chuť po nevydařeném vystoupení ve Fed Cupu s českým týmem z minulého týdne.

Hantuchová naposledy pozvedla trofej v říjnu 2007 v Linci. Turnajem v Pattayi však proplula bez ztráty jediného setu a úspěšný týden zakončila suverénním vítězstvím nad Erraniovou 6-0 6-2.

"Jsem nesmírně šťastná, na celém turnaji jsem předváděla super výkony. Nastoupila jsem hodně hladová po vítězství, čtyři roky čekání na titul jsou hrozně dlouhá doba," řekla Hantuchová. Erraniovou k ničemu nepustila, od začátku hrála nátlakově a vše jí vycházelo.

Nejvíce se tak nadřela v sobotním semifinále proti třetí hráčce světového žebříčku a šampionce z Pattayi z posledních dvou let Věře Zvonarevové z Ruska. "To bylo takové malé finále. Úroveň tenisu byla neskutečná, ani nevím, kdy za poslední roky jsem odehrála takový zápas," vzpomínala na sobotní bitvu Hantuchová.

Dnešní finále se podle ní odehrálo v brutálním vedru, celý turnaj ji stál hodně sil. "Podmínky byly extrémně těžké. Možná mi pomohlo i to, že jsem vzhledem k nedávnému zranění, šoku z přechodu ze zimy nebo časového posunu toho moc neočekávala. Někdy, když to člověk nejméně čeká, tak věci vycházejí," dodala sedmadvacetiletá rodačka z Popradu, jež v úvodu sezony prohrála čtyři zápasy v řadě.

Díky 280 bodům by se měla z 32. místa v žebříčku posunout do třicítky. Navíc si z Thajska odveze prémii 37.000 dolarů.

Nyní se přesune do Dubaje, kde se v prvním kole utká s Ruskou Čakvetadzeovou. Pokud postoupí, narazí na nejvýše nasazenou Dánku Wozniackou.

Třiadvacetiletá Erraniová hrála ve finále popáté, tituly si připsala v roce 2008 v Palermu a Portoroži. V Pattayi si dnes spravila chuť ve čtyřhře, ve které získala po boku krajanky Vinciové čtvrtý titul, letos již druhý. Celkově ve čtyřhře triumfovala posedmé.

- WTA INTERNATIONAL PATTAYA (Thajsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (13. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Hantuchová (4-SR) - Erraniová (8-It.) 6-0 6-2

Čtyřhra - finále:
Erraniová/Vinciová (1-It.) - Shengnan Sun/Jie Zheng (Čína) 3-6 6-3 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
skott
Daniely posledni titul si moc dobre pamatuju, podzim roku 2007 a jeji uzasna stihacka na Masters v Madridu.Danka potrebovala cely turnaj v Linci vyhrat, aby si zajistila ucast a presne to take udelala, prestoze do te doby se ji to nikde jinde vyjma oblibeneho Indian Wells nepovedlo.Je to opravdu zvlastni, ze tak skvela tenistka ma na svem konte i po dnesku stale pouhe ctyri tituly, kdyz vidim jine, mnohem horsi jako Medina nebo Smashnova, ktere jich maji kolem deseti.
Jinam ma Danka samozrejme pravdu.Finale se hralo jiz vcera s Verou a dnes si to mohla jen sama zkazit, kdyby to proti Errani nedotahla do konce.
Reagovat
smazaný uživatel
To mas pravdu uz len to ze vyhrala 2 krat Indian Wells hovori ze ma na viac ako len 4 tituly ale forma neni stale 100%
Reagovat
skott
Daniela mi v tomhle pripomina Anne Kournikovou.Jeji zajem nikdy nebyl v malych turnajich, proto jich asi nema tolik, kolik by mohla a ve finale tech vetsich casto prhrala s tezkou souperkou.Taky bych Daniele pral jeste par velkych uspechu, 28 neni zadny vek a takova medaile z OH by ji moc slusela:)
Reagovat
misoSK
Mozno sa jej este podari nieco ako Francesce Schiavoneovej, vyhrat prvy velky turnaj vo vyssom veku,v zenskom tenise je mozne vsetko
Reagovat
smazaný uživatel
No este vidno ze v nej nieco drieme dufam ze jej to vyrdzi nech este zazije uspechy, ved predsa uz nieje mlada :)

Ale hlavne Gratulujem :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist