Halepová týden po triumfu na antuce získala titul i na trávě

22. 6. 2013, 14:59
Aktuality 11
WTA HERTOGENBOSCH - Simona Halepová se těsně před Wimbledonem dostala do skvělé formy. Týden poté, co na antuce v Normiberku slavila svůj premiérový titul na okruhu WTA, se dokázala rychle vypořádat i s těžkým přechodem na trávu, na které dnes v nizozemském Hertogenboschi slaví další turnajové prvenství.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simona Halepová se od loňského května nedostala dlouhých 12 měsíců do čtvrtfinále. Černou sérii ukončila až letos v květnu na prestižním turnaji v Římě, kde porazila Hantuchovou, Kuzněcovovou, Agnieszku Radwaňskou, Vinciovou či Jankovičovou a dostala se tak do laufu. Po semifinálové porážce se Serenou Williamsovou sice nezvládla první kolo Roland Garros proti Španělce Suárezové-Navarrové, během posledních dvou týdnů ale neprohrála už 10 zápasů v řadě. 

Před týdnem na antuce v Norimberku si jednadvacetiletá Rumunka dokráčela pro svůj premiérový titul a i když je přechod z antuky na trávu u tenistů všeobecně hodně neoblíbený, dokázala Halepová přesně po týdnu vyhrát i turnaj na zeleném povrchu. V nizozemském Hertogenboschi ztratila set jen v úvodním kole s Němkou Beckovou, pak už však suverénně přejela nejvýše nasazenou Italku Robertu Vinciovou, Ukrajinku Curenkovou, turnajovou trojku Suárezovou a v dnešním finále porazila 6-4 6-2 i čtvrtou nasazenou Kirsten Flipkensovou.

Halepová začala své páté finále dvěma brejky, a i když druhý nepotvrdila, měla za stavu 5-3 dva setboly. Flipkensová však získala čtyři fiftýny v řadě a následně byl zápas kvůli dešti na více než hodinu přerušen. Rumunka ale po návratu na kurt dějství rychle ukončila a stejně jako v úvodu duelu se i ve druhé sadě bleskově ujala vedení 3-0 s dvěma brejky v zádech. Náskok si pak už pohlídala a vyhrála i třetí vzájemné střetnutí.

"Dnes jsem hrála dobře. Na začátku jsem byla trochu nervózní, ale bojovala jsem o každý míček," komentovala Halepová, která byla ještě před 14 dny bez turnajového vítězství, nyní už ale má v držení dvě trofeje pro vítězku turnaje WTA.

"Nemám slov. Před týdnem jsem odehrála náročný turnaj na antuce, vůbec by mě nenapadlo, že bych mohla vyhrát i tady na trávě. Je to neuvěřitelné, po týdnu na antuce jsem hrála skvěle i na trávě," řekla talentovaná Rumunka, jež si ve světovém žebříčku polepší z 45. místa o téměř 20 příček a poprvé se tak objeví v Top 30.

"Jsem teď opravdu moc šťastná. Dnes večer si to chci užít, tohle je pro mě speciální okamžik," neskrývala své nadšení bývalá juniorská vítězka Roland Garros. "Ale už dnes odlétám do Londýna, takže to budu muset oslavit až po Wimbledonu," dodala Rumunka, kterou v Londýně čeká první kolo proti Bělorusce Govorcovové.

Světová dvacítka Flipkensová, které v přípravě pomáhá Kim Clijstersová, dnes hrála finále teprve podruhé. Loni na podzim vyhrála turnaj v Québeku.

"Pro mě to dnes nebylo jednoduché hrát v takovém větru. Hlavně servis mi tak nefungoval. Ale Simona je v životní formě, minulý týden vyhrála na antuce a teď i na trávě. Já jsem i přes dnešní porážku spokojená. V prvním kole jsem otočila zápas proti Francesce (Schiavoneové) a kdyby mi někdo na začátku týdne řekl, že se tu dostanu do finále, byla bych ráda," řekla sedmadvacetiletá Belgičanka, kterou ve Wimbledonu čeká Ruska Julia Putincevová.

"Nebude snadné dát dohromady tělo, uvidím zítra ráno, jak na to budu. Ale každý grandslam je zvláštní, ale Wimbledon má ještě svou speciální tradici, protože se hraje na trávě. Těším se na to."

- WTA INTERNATIONAL HERTOGENBOSCH -
(Nizozemsko, tráva, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (22. 06. 2013)

Dvouhra - finále:
Halepová (Rum.) - Flipkensová (4-Belg.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je nedele, a to znamena mala chvilka pro nasi Lucy...
...neco malyho jsem dodal na nas kanal:)
Tak doufam, ze se Vam to bude aspon trosku zamlouvat:), no hlavne Lucce...aby sa to zamlouvalo, a ji povzbudilo!!!
Toz zatim...a preji peknu nedelu:)
----
www.youtube.com/watch?v=pR7ZmsNClQM
Reagovat
rubens
Mě na ní nechybí vůbec nic. To je holka, chlapci!
Reagovat
smazaný uživatel
Během posledních pár týdnů sem si zamiloval 2 hráčky. Simonu Halep a Jemie Hampton. Ohromné sympaťačky. Ještě takové nezkažené :-)
Reagovat
gigin
:)))
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=471231929636098&set=np.80995782.100002176306360&type=1&theater&notif_t=notify_me
Reagovat
gigin
Aha, tak nic. Blesk Sonja to dala už vedle, sorry :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Je to dobré, mám ji ve Fantasy lize. :) Jinak jsem jí to přál a jsem rád, že to vyšlo. Teď je opravdu rozjetá.
Reagovat
Sonja
Tak doufej, že ji nedožene únava...rozjela se sice pěkně, ale není robot:-)
Jinak gratuluji. Před nedávnem (2 týdny?) neměla na kontě ani jeden WTA titul a teď má už 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že aspoň 2. kolo by měla dát. Pak ji nejspíš bude čekat Na Li, tak uvidíme...
Reagovat
Fandina
Viděla jsem hrát Simonu jen s Vinci a to byl dobrý výkon. Předpokládám, že teď také. Gratulace k titulu.
Reagovat
Tominoo
to sa co mala tie velke :)))
Reagovat
rod_laver
a já si říkám, co mi u ní chybí.. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist