Halepová o Šarapovové: Vím, že ji můžu porazit

25. 10. 2015, 11:01
Aktuality 14
Maria Šarapovová a Simona Halepová jsou papírovými favoritkami Červené skupiny. Rumunka, jež má s Ruskou bilanci 0-5, věří, že má v Singapuru šanci Šarapovovou konečně porazit. Ruska odehrála od Wimbledonu vinou zranění jen jedno utkání a v Singapuru tak nad její formou visí velký otazník. Mohla by to být výhoda pro mě, přiznala Halepová.
Profily hráčů
Simona Halepová (© Getty Images)

"To, že jsem tady, je pro mě velký krok. Cítím se zdravá a fit, z čehož mám asi největší radost. Druhá polovina sezony se nevyvedla tak, jak jsem si přála, ale musela jsem tomu dát čas," řekla v Singapuru aktuální světová trojka Maria Šarapovová, která od Wimbledonu kvůli zranění odehrála jen jediný zápas ve Wuhanu, kde však skrečovala utkání Barboře Strýcové.

Rusku nejprve trápilo zranění pravé nohy a poté bojovala se zraněným zápěstím. "Není to optimální situace, přijet na Turnaj mistryň po téměř tříměsíční pauze, ale prostě to tak je. Možná budu oproti soupeřkám v menší nevýhodě, protože nejsem rozehraná a nemám za sebou žádné zápasy, ale s tím se musím poprat."

"V tréninku se cítím dobře, teď to ale musím přenést i do zápasu. Vím, že to nebude snadné, protože tady narazím jen na ty nejlepší hráčky, ale udělám pro to maximum," konstatovala vítězka turnaje z roku 2004.

Šarapovová je v Červené skupině, kde narazí na Rumunku Simonu Halepovou, Polku Agnieszku Radwaňskou a Italku Flavii Pennettaovou.

"Je to určitě velmi těžká skupina a žádný zápas nebude snadný," řekla nejvýše nasazená hráčka turnaje Simona Halepová. "Budu hrát se Šarapovovou, kterou jsem ještě nikdy neporazila (pozn. Halepová má s Ruskou bilanci 0-5). Jsem ale ráda, že tu budu mít další šanci se o to pokusit. Nemám žádná očekávání a rozhodně nemám co ztratit, proto do toho dám maximum."

"Když budu hrát svou hru, tak věřím tomu, že jsem schopná porazit i Marii. Je to úžasná hráčka, ale několik měsíců teď nehrála, což by mohla být výhoda pro mě. V posledních zápasech s ní jsem ji dokázala potrápit a hrály jsme většinou dost vyrovnaná utkání, kde rozhodly maličkosti."

Ani Halepová však za sebou nemá optimální přípravu. V posledních týdnech ji znovu trápily bolesti Achillovy šlachy, kvůli kterým odstoupila z turnaje v Pekingu.

V oslnivé formě nehraje v posledních týdnech ani vítězka US Open Flavia Pennettaová, která dnes právě s Halepovou prohrála i svůj úvodní zápas na Turnaji mistryň.

V asi nejlepším rozpoložení přijela do Singapuru z Červené skupiny Polka Agnieszka Radwaňská, jež vyhrála turnaje v Tokiu a v Tianjinu, a i ona bude jistě chtít zasáhnout do boje o postup do semifinále. Se Šarapovovou má sice Polka bilanci 2-12, s Halepovou má však vyrovnanou bilanci 4-4 a s Pennettaovou dokonce vede 6-3.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

14
Přidat komentář
Fandina
Ta jízda mě celkem překvapila, Simona hrála výborně, spíš jsem věřila Flávii. Nicméně obě super. Tak uvidíme, jak to bude pokračovat. Dneska pěkný zahajovací zápas na TM od obou.
Reagovat
gigin
nech to tam vyhraš celé. Moc ti přeju. Nevím jak se řekne rumunsky Come on :(

Haide, podle překladatele strýčka Gúgla. Fakt? Neví někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Hai
Reagovat
gigin
Ty to víš jak, draku? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už jsem viděl hrát rumunské basketbalistky do 20 let a taky tenistku Olaru. Všechny se povzbuzovaly "Hai!" To je taky jediné rumunské slovo, co znám... :D
Reagovat
EllNino
já ještě Caucescu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já ještě Soranu, ale ta vyhrála tak rychle, že se ani nemusela povzbuzovat... :D
Reagovat
gigin
Tak díky borci :)

Jste fajni diskutéři :DD
Reagovat
gigin
V tom případě Haitik bude taky nějaký Rumun asi.
Reagovat
EllNino
a Hitler taky :))
Reagovat
Roger_Federer
Olaru jsem pred lety videl asi 2-3live, ta mela postavicku jako lusk.
Dokonce si pamatuju zapas Olaru-Georges 09 (ted nevim kde presne, bud Warsava nebo Linec), to byl pohled na kurt..
Reagovat
VlS
Uvidíme
Reagovat
Haitik
To já si teda moc nemyslím..
Reagovat
smazaný uživatel
Porazit jo, porážet ne. Snad si Simona na první výhru proti Mashe ještě počká... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist