Hájek v Basileji na Nalbandiana nestačil. Djokovič nezaváhal

3. 11. 2010, 09:26
Aktuality 1
ATP BASILEJ - Jan Hájek v Basileji na úspěšnou kvalifikaci nenavázal. Český hráč v prvním kole podlehl vítězi z roku 2002 Davidu Nalbandianovi a turnajem se rozloučil. Start naopak obhájce titulu Novak Djokovič zahájil výhrou nad Lotyšem Gulbisem.
Jan Hájek

Jan Hájek nestačil na Davida Nalbandiana a po prohře 3-6 4-6 se s turnajem rozloučil hned v úvodním kole.

Český tenista si sice proti Argentince vypracoval pět brejkbolů, ale nevyužil ani jeden. Jeho soupeř, který po US Open odehrál jen dva zápasy na turnaji v Montpellieru, ze stejného počtu příležitostí využil v každém setu po jedné.

V dalším kole čeká Jihoameričana, jenž v Basileji v roce 2002 triumfoval a pa byl ještě třikrát ve finále, šestý nasazený Marin Čilič. Chorvat si poradil se Švýcarem Chiudinellim, se kterým odvrátil všechny čtyři brejkboly.

Na podniku s dotací 1,755.000 eur se z českých hráčů představí ještě Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.Berdych se utká s německým soupeřem Kamkem, Štěpánka čeká Nizozemec De Bakker.

Loni se v Basileji poprvé představil Novak Djokovič a hned přerušil sérii 19 vítězných zápasů domácího rodák Federera. Po loňském triumfu zahájil úspěšně i ročník letošní. 6-4 6-2 porazil Ernestse Gulbise, se kterým v předchozím vzájemném souboji prohrál. 

"Byl to můj první zápas na turnaji a to nikdy nevíte, co od toho máte očekávat. Ale hned na začátku zápasu jsem našel správný rytmus a zápas jsem měl pod kontrolou," komentoval třiadvacetiletý Srb. 

Lotyš na posledních pěti turnajích vyhrál jediný zápas. Výrazně na sebe upozornil jen minulý týden ve Vídni, kde nakonec ani nestartoval. Z rakouské metropole se odhlásil ještě před startem turnaje, neboť podle informací vídeňských médií měl jeho otec konflikt s obsluhou místního občerstvení.

Trojnásobný vítěz turnaje Roger Federer se ve druhém kole utká s Jankem Tipsarevičem. Srb, jehož vrcholem letošní sezony bude za měsíc finále Davis Cupu, vyhrál 6-2 6-4 nad Uzbekem Denisem Istominem.

V úterním programu Swiss Indoors Basel uspěl i třetí člen srbského daviscupového týmu Viktor Troicki. Ten sice po premiérovém triumfu v Moskvě minulý týden v Petrohradu nestačil v prvním kole na Schüttlera, ve Švýcarsku však zahájil vítězstvím 6-3 6-0 nad Michaelem Berrerem. Němce smetl za pouhých 49 minut.

- ATP 500 BASILEJ (Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.755.000 eur) -
úterní výsledky (02. 11. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Nalbandian (Arg.) - Hájek (ČR) 6-3 6-4
Djokovič (2-Srb.) - Gulbis (Lot.) 6-4 6-2
Čilič (6-Chorv.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-3 6-3
Golubjov (Kaz.) - Malisse (Belg.) 7-5 6-2
Tipsarevič (Srb.) - Istomin (Uzb.) 6-2 6-4
Giraldo (Kol.) - Beck (SR) 6-2 6-1
Troicki (Srb.) - Berrer (Něm.) 6-3 6-0
Gasquet (Fr.) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist