Hájek postoupil, čeká ho Tsonga

19. 4. 2010, 12:57
Aktuality 4
Český tenista Jan Hájek je na turnaji v Barceloně ve druhém kole. Olomoucký rodák ve svém úvodním zápase porazil Itala Potita Staraceho hladce 6-1 a 6-4 a v příštím kole se utká s desátým hráčem světa Jo-Wilfriedem Tsongou.
Jan Hájek

Šestaosmdesátý hráč světa Jan Hájek vyřadil žebříčkového favorita Potita Staraceho za necelou hodinu a půl. Zatímco první set byl v režii českého tenisty, druhá sada byla mnohem vyrovnanější. Ital si vypracoval celkem sedm brejkbolů, ale svoji šanci využil, až když sám ztratil podání. Za stavu 4-4 Hájek udeřil znovu, při svém servisu pak svěřenec daviscupového kapitána Jaroslava Navrátila odvrátil několik brejkbolů a následně proměnil první mečbol.

Hájek má nyní šanci poprvé v sezoně postoupit do třetího kola turnaje ATP. Jeho úkol ale nebude vůbec jednoduchý, v cestě mu totiž stojí třetí nasazený Jo-Wilfried Tsonga z Francie.

Do jediného turnaje ATP tohoto týdne byl přihlášen i Tomáš Berdych, jenž měl coby šestý nasazený hráč v prvním kole volno. Nejlepší český tenista současnosti se však v pondělí kvůli zranění kotníku, které si přivodil minulý týden v Monte Carlu, odhlásil. 

"Zvážil jsem všechna pro a proti a rozhodl se kotník stoprocentně doléčit, dokonale se připravit na další turnaje a nic neriskovat," citoval čtrnáctého hráče světa Karel Tejkal, mluvčí daviscupového týmu. Berdych by měl za týden hrát turnaj série Masters v Římě.

V pondělí do hry zasáhl jediný nasazený hráč. Domácí Nicolas Almagro potvrdil roli favorita v duelu s krajanem Santiagem Venturou, kterého smetl 6-1 6-2. Ve 3. kole se semifinalista z roku 2006 utká s dalším Španělem Perem Ribou.

 

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 1,995.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Hájek (ČR) - Starace (It.) 6:1, 6:4, Almagro (15-Šp.) - Ventura (Šp.) 6:1, 6:2, De Bakker (Niz.) - Falla (Kol.) 6:1, 6:0, Schwank (Arg.) - Fognini (It.) 6:1, 6:3, Bellucci (13-Braz.) - Nieminen (Fin.) 6:4, 6:4, García-López (Šp.) - Ch. Rochus (Belg.) 5:7, 6:1, 6:3, Chela (Arg.) - Krajinovič (Srb.) 6:1, 6:4, Cuevas (Urug.) - Zeballos (Arg.) 7:6 (7:2), 6:2, O. Hernandez (Šp.) - Marčenko (Ukr.) 6:7 (2:7), 6:2, 6:4, Granollers (Šp.) - Kubot (Pol.) 6:4, 6:3, Gasquet (Fr.) - Andrejev (Rus.) 7:6 (7:5), 6:4, Greul (Něm.) - Riba (Šp.) 6:4, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Určitě se chce dostat taky co nejdál a ty peníze to je příjemný bonus, ale bohužel zatím jsou výkony hodně nevyrovnané . Vždy se vyháže e dělá hodně chyb. Takže i to první kolo je příjemné překvapení, ale buďme trpěliví, třeba lepší stabilnější výsledky přijdou. I na Toma jsme čekali hodně dlouho a přišlo to.
Reagovat
BooOoo
Petr ma naprostou pravdu ..
Reagovat
smazaný uživatel
Hájek zatím v životě nic nedokázal a na každém turnaji postoupí maximálně do druhého kola. Tsonga je hráč elitní dvacítky, má dobrej tvrdej servis a předvádí solidní výsledky. Navíc na rozdíl od Hájka hraje tenis proto, že se chce dostat co nejvýš a na penězích mu nezáleží.
Reagovat
smazaný uživatel
jak todle muzes vedet clovece
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist