Haas ve finále v San Jose vyzve stále neporaženého Raonica

17. 2. 2013, 10:05
Aktuality 14
ATP SAN JOSE - Tommy Haas v San Jose přehrál za pouhou hodinu hry domácího Johna Isnera a postoupil do svého již 25. finále. V něm čtyřiatřicetiletý Němec vyzve o 12 let mladšího Kanaďana Milose Raonica, který na místním turnaji ještě neprohrál a letos útočí už na třetí titul.
Tommy Haas

Tommy Haas se po pomalejším vstupu do sezony v San Jose rozehrál do skvělé formy. Ve třech zápasech ještě neztratil ani set a po výhře 6-3 6-4 nad druhým nasazeným Johnem Isnerem, kterého vyřadil za 60 minut hry, se mohl radovat z postupu do svého 25. finále.

"Na tomto povrchu si můžete dlouho držet svůj servis a vytvořit tak tlak na soupeře, funguje to tu opravdu skvěle. Dnes jsem hrál dobře a podání bylo mou silnou zbraní," pochvaloval si čtyřiatřicetiletý Haas.

Isner, který poslední měsíc kvůli zranění kolena nehrál a přišel o Australian Open, byl i přes porážku se svým vystoupením relativně spokojený. V San Jose si letos zahrál poprvé v semifinále. "Dnes jsem mi nefungoval první servis, když jsem to nejvíc potřeboval. Haas hrál dnes velmi dobře a rozhodně není ostuda s ním prohrát. Myslím, že hrál na vrcholu svých možností," chválil sedmadvacetiletý Američan svého soupeře.

Haas bude v neděli usilovat o svůj 14. titul a v Bay Areně může triumfovat jako první Němec ve 125leté historii turnaje. Zároveň by byl nejstarším vítězem od roku 1973, kdy v San Jose triumfoval 36letý Roy Emerson. V minulosti turnaj vyhráli takoví velikáni jako Ivan Lendl, John McEnroe, André Agassi, Pete Sampras či Andy Roddick. "Jsem velmi hrdý, že si mohu zahrát finále na takovém turnaji. Jsem šťastný, že mám tu možnost, doufám, že zítra dokážu odehrát skvělý zápas," těší se zkušený německý tenista.

V cestě bývalé světové dvojce Haasovi se ale ve finále postaví Milos Raonic, který je v San Jose k nezastavení. Místní podmínku mu rozhodně sedí: v roce 2011 zde získal svůj premiérový titul, který loni obhájil a letos zaútočí už na čistý hattrick. V semifinále dvaadvacetiletý Kanaďan porazil 6-4 6-2 Američana Sama Querreyho, proti kterému uspěl až na třetí pokus, a bilanci na tomto turnaji vylepšil tak už na 11-0.

"Dnes jsem skvěle returnoval, dobře jsem se pohyboval a dostával se tak do pozicí, ze kterých jsem mohl hrát vítězné údery," komentoval Raonic, který bude ve svém 7. finále usilovat o 4. titul. Kromě dvou triumfů v San Jose zvítězil ještě loni začátkem sezony v indické Čennaí. S Haasem se utká poprvé.

- ATP 250 SAN JOSE -
(USA, tv. povrch / hala, 546.930 dolarů)
sobotní výsledky (16. 02. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Raonic (1-Kan.) - Querrey (3-USA) 6-4 6-2
Haas (4-Něm.) - Isner (2-USA) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Čistý hattrick, 12-0 na zápasy, 24-0 na sety...nádhera, ten kurt je pro něj jak dělanej:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš válí:-)))...Esa jak na běžícím páse a při servisu Tommyho zas nádherné returny:-))
Čistý hattrick je blizoučko...
Reagovat
Fandina
Tommy ... go go go
Reagovat
spaniel
Doufam, ze Tommy porazi i druheho servebota a ziska titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Jéé, čistý hattrick, bilance 12-0...hrozně bych mu to přála!!:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že jsem nekoukal. Hráli dva obrovští oblíbenci, jsem rád za Tommyho, má jedinečnou šanci udělat nějaký titul letos. Budu mu ve finále přát, snad to zvládne. Izzy bude muste zabrat, letos to i kvůli zranění prostě ono.
Reagovat
a.magerova
Už se těším, jak budeme konečně fandit spolu (na gauči) našemu společnému favoritovi :-))
Jako to, jak mě furt z pokoje vyháníš při zápasech Rogera s Andym mě už vážně nebaví!!!
Reagovat
carolyn
To těžko Magerko, my jedeme s tomasinhen na sejšely :-P
Reagovat
a.magerova
Ty potvoro!!!!
Každého chlapa mi přebereš, Ty nymfomanko :-/
Reagovat
carolyn
No dovol!
Tak když ty bys chtěla toho mojeho španělskýho, tak pak na mě zbyde jen tomasinho... já za to přece nemůžu!
Reagovat
a.magerova
No nic (teda nikdo, promiň tomasinho) na Tebe nezbyde....
Jsem sběratelka chlapů, nedělej, že TO za ty roky nevíš!!! :-))
Reagovat
carolyn
:-D já se tě to snažím odnaučit právě, jakože terapie - takže na Feliho si zase nech zajít chuťe!
Reagovat
smazaný uživatel
Tss, nejsem žádný náhradník za šopanělské ani jedné metrosexuály. Nechtějte mě urazit, nebo pojedu na Bahamy s Fandinou :-))

Zlato, já tě nevyháním, jen ti nechci způsobit psychikou ujmu a bojím se, aby sis pak nevylévala zlost na mně.
Reagovat
carolyn
tak hezkou zábavu na Bahamách :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist