Haas před Prahou nabírá formu, v Mnichově vyřadil Tsongu

2. 5. 2012, 22:42
Aktuality 9
ATP MNICHOV - Příští týden se má prohánět po štvanické antuce, dnes porazil světovou pětku. Němec Tommy Haase se dnes v Mnichově postaral o vyřazení nasazené jedničky Francouze Jo-Wilfrieda Tsongy.
Profily hráčů
Tommy Haas

Bývalá světová dvojka, ale aktuálně až 134. hráč světa Tommy Haas se má příští týden představit na challengeru v Praze. Ještě předtím ale startuje na domácím klání v Mnichově a zatím se mu nečekaně daří. Poté, co smetl krajana Berrera, dnes porazil hladce 6-1 6-4 i nejvýše nasazeného a pátého hráče světa Jo-Wilfrieda Tsongu a letos poprvé postoupil do čtvrtfinále.

"Je to skvělé. Už si ani nepamatuju, kdy jsem naposledy porazil hráče Top 10," radoval se Haas, který soupeře z elitní desítky porazil naposledy před třemi lety ve wimbledonském čtvrtfinále, když si vyšlápl na tehdy světovou čtyřku Novaka Djokoviče. "Toto jsou věci, pro které tvrdě pracujete. Ale opravdu jsem nečekal, že bych mohl hrát takhle dobře."

O první semifinále po téměř třech letech si čtyřiatřicetiletý Němec zahraje s osmým nasazeným Marcosem Baghdatisem, se kterým jediný vzájemný souboj před více než šesti lety v basilejské hale prohrál.

Kypřan Baghdatis dnes otočil nepříznivý vývoj utkání proti domácímu kvalifikantovi Dustinu Brownovi, jehož zdolal po setech 1-6 6-4 6-4.

"S výhrou jsem spokojený. Bylo to velmi těžké, protože Dustin hrál v prvním setu perfektně. Je hodně nepředvídatelným hráčem, nevíte, co od něj můžete čekat. Jsem teď velmi rád, že jsem psychicky náročnou bitvu zvládl," řekl Baghdatis po svém postupu do čtvrfinále.

Reprízu předloňského finále si v Mnichově vystřihnou tehdejší šampion Michaijl Južnyj a Marin Čilič. Ruský tenista udolal ve třech sadách Kolumbijce Santiaga Giralda, Chorvat smetl Němce Matthiase Bachingera. Južnyj ze sedmi vzájemných zápasů s Čiličem pět vyhrál.

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 450.000 eur)
středeční výsledky (02. 05. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Haas (Něm.) - Tsonga (1-Fr.) 6-1 6-4
Čilič (3-Chorv.) - Bachinger (Něm.) 6-3 6-2
Južnyj (6-Rus.) - Giraldo (Kol.) 6-7(2) 6-4 6-4
Baghdatis (8-Kypr) - Brown (Něm.) 1-6 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
19 stupňů východně: Astra 1H
Sport1, frekvence 12480 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je skutečně otřesnej kanál nejhoršího levlu, sotva to napíšu, rozehraný zápas ustřihli. Zítra podle programu nedají z tenisu vůbec nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga ten zápas sice odchodil ale zas na druhou stránku tento zápas mohl zvednout sebevědomí Tommyho Haase .Je logické kdyby se Tsonga postavil k tomu zápasu tak jak by měl tak Haas by se nechytal .Tak průměrný turnaj s dotací 450tisíc je pro Tsongu nic on si lepší udělá výlet do Mnichova sebere 10 tisíc euro za účast v zápas odjebe to a jede dál možná k vůli únavě nebo se chce připravit na Madrid pořádně a Mnichov už nemohl zrušit tak zahrál pár dobrých výměn aby to nebylo moc znát s výsledkem takovým že si tu přišel zahrát jen jeden zápas nic víc.
Reagovat
Vojtiik
Tommy je obrovsky sympatak, skoda ze ho neuvidim v Praze, to same co Grigor :(
Reagovat
smazaný uživatel
No spíš bych řekl že se nato frantík vysral a přijel tam jen s povinnosti shrábnout prachy zahrát divadlo a jít dořiti .Pochybuji že by se tak postavil ke hře na French Open .
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslim. U Tsongy by to nebylo nic neobvyklého. Vloni měl takových vypuštěných zápasů několik.
Reagovat
hatatytla
no něco na tom bude, první set totálně odchodil, v tom druhým se trochu zvedl. Tsongu mám rád, ale tyhle odchozený zápasy nesnášim. Dělá to zhruba 4 až 5 ročně, většinou před vetšíma akcema typu Wimbledon, US Open nebo Pařiží.
Reagovat
kejv2
No nevim, minuly rok pred W porazil Nadala a projel to az ve finale myslim s Murraym. Tak pozor na tyhle ukvapeny soudy.
Reagovat
hatatytla
No a pak dal dáreček Radkovy v Eastbourne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist