Haas končit v plánu nemá. Cítím se na devětadvacet, říká

2. 9. 2011, 13:45
Aktuality 2
Německý tenista Tommy Haas oslavil v dubnu již třiatřicáté narozeniny, ale tak starý se necítí. Bývalý druhý hráč světa svůj tenisový věk odhaduje na devětadvacet let. Rozdíl prý způsobila zranění, kvůli kterým nehrál.
Profily hráčů
Tommy Haas

"Když spočítám všechny týdny a měsíce, které jsem promarodil a chyběl kvůli zraněním a operacím, tak mi je odhadem dvacet devět," smál se Haas v New Yorku, kde na dvorcích ve Flushing Meadows postoupil již do třetího kola.

Haas byl druhý na světě v roce 2002, ale od té doby ho provázejí zdravotní komplikace. Letos se vrátil na kurty po čtrnáctiměsíční pauze zaviněné kyčlí a ramenem. "Člověk to musí brát, jak to je a vyrovnat se s tím," řekl.

V současné době figuruje Haas až na 475. místě žebříčku ATP a je nejstarším hráčem, který zůstal v pavouku dvouhry US Open. Doufá, že se dostane ještě dál a kariéru zatím končit nehodlá. "Pořád cítím, že to v sobě mám," řekl.

Rodák z Hamburku v New Yorku zdolal Francouze Jonathana Dasnierese de Veigyho a Kolumbijce Alejandra Fallu a poprvé v této sezoně porazil dva soupeře na jednom turnaji.

Nyní ho čeká Štěpánkův přemožitel Juan Mónaco z Argentiny, se kterým prohrál ve třech setech před 14 dny v Cincinnati. Pokud postoupí do osmifinále, zahraje si v něm poprvé od Wimbledonu 2009, kde prohrál až v semifinále s Federerem.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jasně Tommy, držím ti palce. Tvůj tenisový styl je famózní.
Chci tě ještě vidět na okruhu.
Reagovat
tito
Když mohl minulý rok zabodovat Ivan Ljubičič v IW, proč by nemohl ještě něco získat Tommy? GS turnaj je nad jeho síly ale proč ne nějaký ze serie Masters? Asi ne :) ale přál bych mu to.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist