H+H po finále: Nedaly nám čuchnout, měly jsme jen jednu šanci

8. 7. 2012, 09:59
Aktuality 10
Jen jedinou šanci dostaly tenistky Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou ve finále wimbledonské čtyřhry. Brejkbol v druhém setu ale nevyužily a s favorizovanými sestrami Venus a Serenou Williamsovými v sobotu večer prohrály ve dvou setech, přestože Američankám statečně vzdorovaly.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

"Myslím, že jsme odehrály hodně slušný zápas. Šly jsme na kurt s tím, že to bude hodně těžké, což také bylo. Myslím, že se nemáme za co stydět, co jsme tam předvedly. Snad i diváci se bavili," řekla Hradecká pro Radiožurnál. 

Proti skvělému servisu Williamsových se český olympijský pár dlouho nemohl prosadit. V prvních pěti hrách při jejich podání nezískaly ani jeden fiftýn. Šance přišla až v druhé sadě, kdy měly brejkbol, ale neuspěly.

Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková "Je kruté dostat jen jednu jedinou šanci," litovala Hlaváčková a soupeřky chválila. "Nedaly nám za celý zápas ‚čuchnout‘ kromě jediného balonku. Hnaly to, nechybovaly."

Serena Williamsová nastoupila do čtyřhry jen pár hodin po vyhraném finále dvouhry. "Říkala jsem si, že by mohla být aspoň trochu unavená, ale myslím, že obě hrály výborně," řekla Hradecká.

Starší ze sester Venus ukázala postřeh a přehled na síti. "Nešla prohodit, je veliká, všude má ruce i nohy," řekla Hradecká. "Venus byla všude, má o metr víc než my, je to všude znát," souhlasila Hlaváčková.

Na finále čtyřhry tenistky dlouho čekaly. Nejdříve se natahovalo finále dvouhry žen, na pět setů se hrál i zápas o titul ve čtyřhře mužů. "Prakticky jsme byly od dvou odpoledne připravené hrát, bylo to dlouhé," řekla Hlaváčková.

"Bylo nám řečeno, že když si hráči před námi nepodají ruce do 21:20, tak budeme hrát v neděli. Koukali jsme na ten zápas, který se opravdu vlekl. Pak se rozhodlo, že jdeme hrát. Věděly jsme, že na kurtu můžeme hrát maximálně do jedenácti, ale to už bylo jedno," dodala.

Pro cenu si deblistky došly do královské lóže. "Musím říct, že srovnat to s finále French Open se nedá. Tam jsme sice vyhrály, ale tady to bylo něco úplně jiného. Obrovský zážitek, super výkon a všichni nám v té lóži gratulovali, protože byli podle mě i překvapení, jak jsme soupeřkám dokázaly vzdorovat," řekla Hlaváčková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
gerd
v každém případě naše holky vyhrály nad W/W ženskostí!protože abych dostal šmak na některou z američanek tak bych musel mít 3promile v krvi!!!a myslím si že jsou i šikovnější než jejich soupeřky v čtvrtfinále a semifinále(Francka!!)
Reagovat
freeteepek
Nemáte někdo ten zápas nahranej?
Reagovat
tommr
ale už samotná účast ve finále je úspěch. A kdyby nehrály proti Williamskám tak z toho byl nejspíš titul ... :)
Postup do finále vynese Hradeckou na osmý místo a Hlaváčkovou na devátý místo v žebříčku deblistek ...
Na OH by měly bejt H+H nasazený jako pár číslo tři nebo čtyři, což značně zvyšuje jejich šanci na medaili. Snad budou mít i trochu štěstí na los a budou v opačný polovině pavouku než sestry Williamsovy ...
Reagovat
Jan
Holky zase nedaly čuchnout Willamskám až na ty 2 brejkboly. Hrály dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
doufejme že se dostanou na turnaj mistryn.
Reagovat
tommr
mají k tomu dobře nakročeno. Skoro jistou účast na TM deblistek mají zatím páry Huber+Raymod a Errani+Vinci. O zbývající dvě místa se nejspíš poperou H+H, Kirilenko+Petrova, Pennetta+Schiavone, Peschke+Srebotnik a Williamsky pokud budou spolu hrát i na dalších turnajích ...
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězkám, čest poraženým !!!
Holky jste naše šikulky !!!! :-))
Reagovat
nouma
Holky děkujeme za příkladnou reprezentaci naší malé zemičky. Musím uznat že i když jste prohráli tak jste byly o malý kousíček lepší. Protože při podání Hradecké si sestry W ani returnovat moc nesnažili, jasně Hradecká měla myslím v 1 setu nějaké dvojchyby. Zatímco při podání sester W naše holčiny šli na plno do každého jejich servisu a i když return šel do autu tak se snažili každej míč vrátit do hry a to se mi moc líbilo. Druhý set jsem kvůli bouřce už neviděl. Co se mi nejvíc líbilo bylo Andrejčino pohupování zadečkem to bylo něco pro moje oči. Holky reparát Vás čeká na Olympiádě. Velká gratulace a přeji hodně další úspěchů
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal, ségry byly o kousek lepší. Ale jinak to byl hodně vyrovnaný zápas. Andrejka s Luckou měly sice jenom jeden brejkbol, ale svoje podání taky mockrát neztratily. Vždyť jeden brejk za celý set, to není skoro nic. No ale sestrám to holt stačí. :)

Jinak bylo sympatické, jak se Andrejka s Luckou během zápasu usmívaly. To se zas tak často nevidí. :)
Reagovat
Labi
Hlaváčkové mi je opravdu líto, hrála skvěle a až na 1-2 chyby ve druhem setu to byla paráda, bohužel hrála se čtyřhra a Hradecká neodvedla co odvést měla, čekal jsem že řekne něco ve smyslu, že se cítila na víc apod. ale aby řekla, že odehrály hodně slušný zápas mě trochu překvapilo ano Hlaváčková ano ale aby ani trochu neuznala, že jí to moc nešlo je trochu zarážející, na servisu jsem čekal že bud epomáhat a bylo to spíše naopak, když šla na příjem tak to vypadalo že výplet má dělaný snad ze záchodové šňůry a při podání Hlaváčkové si nebyla schopná pohlídat lajnu a Venuse ji to tam házela jak si jen zamanula. Každopádně výborný úspěch alůe měl jsem pocit že se z toho Hradecká trochu pokakala
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist