H+H jsou zpátky. Hlaváčková s Hradeckou budou hrát opět spolu

3. 11. 2014, 09:53
Aktuality 53
Stříbrné olympijské medailistky a dvojnásobné grandslamové šampionky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká budou po roční pauze od příští sezony znovu tvořit deblový pár. České tenistky to uvedly v rozhovoru pro web tennis-arena.cz.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou byly stabilními partnerkami ve čtyřhře pět let do konce minulého roku, kdy se z popudu Hlaváčkové rozešly. Letošní sezonu strávily se střídavými úspěchy s jinými partnerkami a dohromady se daly opět před několika týdny kvůli finále Fed Cupu proti Německu, na které byly pro případný rozhodující debl nominovány.

Na své úspěšné partnerství navázal pár "H+H" hned na prvním turnaji nižší kategorie ITF ve francouzském Poitiers. Turnaj Češky vyhrály bez ztráty setu a také se tam definitivně dohodly na obnoveném partnerství, které jim přineslo v roce 2012 stříbrnou olympijskou medaili a trofeje z Roland Garros 2011 a US Open 2013.

"Asi je jasné, že to byla moje iniciativa," uvedla osmadvacetiletá Hlaváčková k tomu, kdo z dvojice udělal první krok. "Já jsem byla ta, kdo se loni na podzim rozhodl pro změnu, takže jsem musela být i ta, kdo půjde za Luckou. Od US Open jsem o tom přemýšlela, vzápětí jsme se potkaly v Québecu a docela v pohodě se bavily. V Kanadě jsem navíc cítila, že by té debatě mohla být Lucka nakloněná. Řekla jsem si, že mi to za to stojí a že ona je ta nejlepší volba."

Hlaváčková: Za minulostí jsme udělaly tlustou čáru
Loňský rozchod, který Hradeckou zaskočil, si ve Francii vyříkaly. "Za něco jsem se omluvila, něco jsme si vysvětlily, ale ani jedna jsme se k tomu nechtěla zbytečně vracet. Letošní rok nás asi trochu naučil. Jak se říká: dokud člověk něco neztratí, neví, co má. Řekly jsme si, že tím rozhovorem děláme za vším tlustou čáru a už se k tomu nebudeme vracet," uvedla Hlaváčková.

"Máme čistý stůl. Víme, že kdyby přišlo cokoli, co budeme muset řešit, uděláme to jinak," doplnila Hradecká, jež strávila většinu sezony po boku Nizozemky Michaelly Krajicekové. "Letošního roku nelituju, debl s Míšou mě taky naučil pár věcí a zápasy jsem si užívala. Ale během roku to tenisové souznění nemůže být takové jako po pěti letech," přiznala devětadvacetiletá tenistka.

V Poitiers si obě uvědomily, že jejich tenisová spolupráce stále funguje. "Když jsme přišly na první trénink, měla jsem pocit, jako bychom skončily včera a že se vlastně nic nezměnilo," uvedla Hlaváčková.

Jejich hlavním cílem pro příští sezonu bude kvalifikovat se na Turnaj mistryň pro nejlepších osm párů roku. "Masters je velký cíl, důkaz, že člověk hraje stabilně dobře celou sezonu. A kdyby náhodou vyšel nějaký grandslam, určitě se zlobit nebudeme," uvedla Hradecká. "Titul z velkého turnaje by byl parádní, grandslam fantazie," řekla Hlaváčková, jež stejně jako její partnerka nechce rezignovat na singlovou kariéru.

V žebříčku dvouhry se obě tenistky pohybují v druhé polovině druhé stovky, v deblovém pořadí je Hlaváčková patnáctá, Hradecká dvaadvacátá.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

53
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
neznasam obe tieto NEtenistky. Ale ked maju vyhrat aspon jeden zapas tak musia hrat spolu, takze OK. Inak aj oni su prikladom toho ze aj "hracky" bez talentu a tenisového nadania sa mozu zivit tenisom... smutne, velmi smutne......
Reagovat
FulnekUltras
Podívej se na Tennis Areně (odkaz k rozhovoru níže) na video ze semifinále US-Open 2013, kdy H+H vypráskaly Williamsky v jejich domácím prostředí. Pak Ti možná docvakne, že kvokáš trochu z cesty... ;-)
Reagovat
blixa
Obávám se že nedocvakne. Kdo je schopen vyplodit takové kraviny, ten při rozdávání rozumu chyběl ;-)
Reagovat
Jan
Jestli někdo neřekl Pálovi, hele, dej ty holky zase dohromady. Patří k sobě. Dal jim to úkolem a povedlo se ...
Reagovat
Fandina
Třeba to udělal sám, nikdo mu to neříkal ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to nápad Andrey, ale já bych se v tom nepitvala. Buďme rádi, že budou hrát zase spolu. :-)

Rozhovor: http://www.tennis-arena.cz/h-h-pristi-rok-zase-spolu--4468cz/
Reagovat
FulnekUltras
skvělé - včetně videa... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Supeř :) Věřil jsem, že to klapne.. Andy se snad poučila:)
Reagovat
FulnekUltras
V tom rozhovoru je krásně řečeno, jak si člověk některé věci a hodnoty uvědomí, až když je ztratí...
Reagovat
ptpc
Toto je jedno z najväčších klišé. ktoré poznám... Ide mimo môjho chápania, že človek si uvedomý čo má až keď to stratí...
Reagovat
FulnekUltras
Zdá se, že jsi to ještě nezažil...
Reagovat
ptpc
Nezažil som to práve preto, lebo to čo mám si uvedomujem v čase keď to ešte mám.
Reagovat
FulnekUltras
Ideální stav...tak by to mělo být.
Reagovat
Jan
Ale plně si to uvědomíš, až to ztratíš. Zdraví, holku, ... Nebo jsi ten vyjímečný, co si to uvědomuje už v přítomnosti :)
Reagovat
ptpc
Takto: Mal som na mysli samozrejme veci, ktoré ovplyvňujem svojou vôlou. Ak ochoriem tak s tým nič nenarobím. Ale priznám sa k takým drobnostiam - už som si veľakrát po opici povedal, že nebudem chlastať a predsa sa raz za čas sundám. Ale čo sa týka zásadných vecí, mám v tom jasno a užívam si život(t.j. aj maličkosti) lebo sa môžu stať tie spomínané nepredvídané udalosti.
Reagovat
Jan
Jistě nejde o blbosti, ale pouze o zásadní věci. Ztrátou zdraví jsem nemyslel běžné ochoření, ale zásadní trvalé zdravotní potíže, kdy pak člověk nemůže fyzicky dělat, to co předtím. K čemuž nakonec s postupem věku dochází.
Reagovat
ptpc
Tiež som mal na mysli zásadné zdravotné problémy. Napr. ma zajtra môže zraziť auto... A preto si treba život užívať kým sa dá...
Reagovat
Jan
Sláva. Hurá. Nečekané se stalo skutečností. Sice někteří prorokují, že s Pengovou by Andrea dosáhla větších úspěchů, ale háčka jsou háčka. Třeba jim to také půjde.
Reagovat
FulnekUltras
joooooooo!!!
Reagovat
Roger_Federer
neverim ze to muze znova fungovat, ale dnes smekam pred Fandinou, ktera to celou dobu tvrdila a verila.
Reagovat
FulnekUltras
Dneska smekám i před Rogerem... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji vám holky , že jste se dali znovu dohromady.
Je to důležité hlavně díky , roku 2016 Riu a Fed cup.
Jsem rád , že Lucka odpustila Adrejce.
Reagovat
FulnekUltras
cennější než kdejaký titul... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám fakt velkou radost! Háčka mi chyběla. Ale Lucku docela obdivuju. Mně udělat to, co jí udělala loni Andrea, tak fakt nevím, jestli bych to dokázala překousnout.

Tak ať se daří, holky! :-)
Reagovat
blixa
Tak zasejc, jsou to přeci jen profi tenistky a živí se tím. A přiznejme si, že Lucka lepší partnerku než Andreu asi nesežene. Andrea ano. Takže možná v sobě něco musela překousnout, ale to musíme v práci nakonec všichni (až na naprosté výjimky) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidím do toho tak, abych Andreu odsuzovala, to bylo jen mezi nimi dvěma. Ale Lucka se zachovala jak chtěla, pokud Andree něco odpustila, ukazuje se tím její správný charakter. Ale odpouštět se člověk naučí spíš když je starší, mladí je vždycky emoční, vznětlivé, kategorické a netolerantní, tím jsme si prošli všichni :D Holkám držím palce, co tě nezabije, to tě posílí :)
Reagovat
PetaM
Super zpráva :) Jsem rád, že Háčka jsou zpátky, ryze český pár celkem chybí :) Bude zajímavé sledovat, jak se jim povede příští sezóna. Nevím, jestli být náročný a hned chtít GS, bude to boj, ale věřím, že úspěšný :) Hodně štěstí v budoucí spolupráci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ryze český pár přece je: Plíšková + Plíšková (a taky Siniaková + Krejčíková). Ale čím víc, tím líp ;-) A H+H jsou tu celkem bezkonkurenční.
Reagovat
smazaný uživatel
tak hlavně páry sester Plíčkovic a Katky a Barči nemají pro blízkou budoucnost perspektivu.
Karolína bude hrát vícero Premier turnajů a už méně internationálů a Kristýna bude asi střídat furt ITF-ka s internationálama.
Katka už bude hrát různé WTA turnaje (international + Premier), Bára jesště asi dost ITF a nějaké international.
Čili těch styčných bodů tam zase tolik nebude.. a je to jedno. Sou to všechno mladé holky a měly by se soustředit na singlové úspěchy a posun v singlovém žebříčku. Debl pouze jako trénink.
Reagovat
tommr
jj hlavně Karolína a Katka by měly ty debly trochu omezit, aby jim to zbytečně nenarušovalo singlovou kariéru ... :)
Reagovat
Fandina
Jsem ráda, že se daly holky dohromady. Přece jenom, měly úspěchy a to je potřeba vzít v úvahu. A jak se říká, vítězný tým se nemění. Super holky a moc držím palce dál!!!
Reagovat
mrafe
Fandino prosím není stream na Terku?
Reagovat
mrafe
už jsem jeden vypátrala
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně sem si asi víc přála, aby Andrea hrála s Peng, protože tam by byly deblové úspěchy jistější. Lucka není moc spolehlivá, umí hrát naprosto výborně, ale taky zkazit skoro všechno, co jde. Chápu ale, že si s Luckou víc rozumí, mají podobné žebříčkové postavení a je to i výhoda pro Fed Cup a olympiádu v Riu. Tak snad se bude dařit i na turnajích WTA jako teď ve Francii. :)
Reagovat
VlS
Mám to podobně.
Reagovat
pockerface
jo mám to taky tak. Je pravda, že obě dvě měly mizerný rok, tak snad se jim bude dařit, ale větší šance bych taky dával Andree s Peng. Uvidíme.
Reagovat
Alois_Mlok
Škoda, byly tak pěkně rozhádaný...
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
kada.tom
Nečekaný, ale vítám to :-)
Budu se těšit na jejich výsledky :-)
Reagovat
tommr
který samozřejmě vítám. Andrea by sice měla s Pengovou nejspíš větší šance na velký úspěchy, ale ryze českýmu páru H+H se zase bude fandit mnohem líp. A když bude oběma holkám držet zdraví tak by snad i ty úspěchy mohly přijít ... :)
Reagovat
George_Renel
Plusem také je, že v obou žebříčcích jsou zhruba na stejných pozicích, tudíž by se jim měly dobře plánovat všechny turnaje.
Reagovat
tommr
jj pokud se chtějí držet v žebříčku vysoko a probojovat se na TM tak pro ně bude stěžejní, aby si dobře naplánovaly společný turnaje a odehrály jich spolu co nejvíc. Podobný žebříčkový postavení jim to výrazně ulehčí ... :)
Reagovat
VlS
Jejich singlový postavení jim vesměs neumožní hrát singly na turnajích, který budou potřebovat pro zisk bodů nutnejch pro účast na masters v deblu.
Realita je podle mě jiná - už na ty singly zapomenout a naplno se věnovat deblu, jinak z toho bude jen frustrace, která vyůstí bůhví do čeho.
Reagovat
tommr
to snad už holky taky pochopily. Na udržení současnejch singlových pozic jim stačí uhrát pár slušnejch výsledků na ITF turnajích a na víc stejně nemají ...
Důležitý bude hlavně to jak si naplánujou debly a tam by žádný problémy s plánováním bejt neměly. Na GS a všechny velký Premier turnaje pojedou jen na debla s tím, že by si příležitostně mohly zkusit i kvalifikaci v singlu a účast na ostatních turnajích přizpůsobí svýmu postavení v singlovým žebříčku, který je téměř totožný a tudíž tam budou mít stejný možnosti i priority ...
Reagovat
Fandina
Určitě je to výhoda, podobné postavení v singlu jim bez pocitu, že se obětují vzájemně umožní plánovat si společné turnaje v deblu.
Reagovat
slacker
No stejne singl postaveni jim zarucuje ITF a 250 turnaje a oni potrebuju hrat Premier turnaje v deblu. Tak k cemu jim to planovani bude dobre?
Reagovat
blixa
Třeba v tom, že na těch premierech nebudou tříštit síly na singl i double, což by se v případě Peng dělo, pro tu má singlová kariéra přednost. A že v singlu už to žádná hitparáda nikdy nebude, to snad už obě pochopily.
Reagovat
slacker
Nepochopil. Kombinovat singl a debl se pri jejich nizkem singlovem postaveni neda kvuli rozdilnym turnajum. a je upne jedno jestli maji spatne singlove postaveni obe nebo jen jedna. Hrat debla mimo GS jen na ITF a 250 cely rok nejde se kvalifikovat na Masters (to by GS musely pravidlene hrat SF)
Reagovat
blixa
Nerozumím. Právě vhledem k jejich stejnému (mizernému) postavení v singlu je jasné, kde bude priorita. Kvůli singlu možná objedou pár ITF a nějakou kvaldu, nevidím v tom absolutně žádný problém. Nechápu co řešíš.
Reagovat
slacker
Pokud ma nekdo prioritu debla tak nemusi vubec resit singlove postaveni svoje a partnerky, tady se prava nekteri teteli blahem ze singlove postaveni maji podobne a nebudou problemy. Nechapu ze nechapou ze problemy presto budou protoze zadna zatim nerika ze debl je jeji priorita pred singlem
Reagovat
blixa
To co tvrdíš sice nedává smysl, ale budiž, asi v tom máš nějakou svoji, pro mě nesrozumitelnou, logiku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně jim došlo, že v singlu nemají ani jedna šanci na lepší výsledek, zatímco v deblu jim to jak dobře fungovalo, tak konkurence je tam k smíchu. Mají otevřenou cestu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist