Gulbisovi roste sebevědomí. Někteří hráči v Top 100 tenis neumí, prohlásil

13. 3. 2013, 16:30
Aktuality 89
Ernests Gulbis má spoustu tenisového talentu. Nechybí sebevědomí. A má také pořádně proříznutá ústa. Lotyš, který neprohrál už 13 zápasů po sobě a minulý týden se vrátil do první světové stovky, prohlásil, že někteří tenisté v Top 100 tenis neumí. Že ho umí sám Gulbis, může potvrdit dnes v Indian Wells proti Nadalovi. A na Španěla si věří.
Profily hráčů
Ernests Gulbis

Jako devatenáctiletý si v roce 2008 zahrál čtvrtfinále na French Open, v 21 letech získal první titul z turnaje ATP a v sezoně2011 klepal na dveře Top 20. Ernests Gulbis měl být podle mnohých budoucí světovou jedničkou, lotyšský tenista ale talentem mrhal jak se dalo. Hlavně po barech.

Letošní rok čtyřiadvacetiletý Gulbis začínal až jako 136. hráč světa a maminka mu říkala, ať s tenisem skončí. A možná právě slova člověka, který mu dal život, tenistovi s divokou krví v těle zachránila kariéru. "Nadělal jsem snad všechny možné chyby, které lze. Ale poučil jsem se," hlásí Gulbis, který se v současné chvíli veze na vítězné vlně.

Sebevědomý Lotyš totiž poslední tři týdny oslňuje. Během pouhých 17 dní vyhrál 13 zápasů, když si v Delray Beach došel z kvalifikace až po svůj třetí titul a nyní na Masters 1000 v Indian Wells prošel opět kvalifikace už do osmifinále. 

Obecně platí, že s úspěchy roste sebevědomí. A u Gulbise to platí dvojnásob. Ještě před měsícem by na sebe určitě podobným prohlášením neupozorňoval, nyní už se ale zase cítí jako velký (neporazitelný) tenista a v Kalifornii si pustil pusu na špacír. A příliš respektu k soupeřům v jeho slovech nehledejte. 

"Když jsem tehdy viděl, kdo všechno je v žebříčku přede mnou, byl jsem opravdu naštvaný," začal Gulbis mluvit o svém pádu do druhé světové stovky. "Některé hráče ani neznám. A sorry, ale někteří ani tenis neumí," řekl natvrdo zaskočeným novinářům v Indian Wells.

Dnes může své bezbřehé sebevědomí prodat v zápase proti bývalé světové jedničce Rafaelu Nadalovi, se kterým pohrál - nutno dodat že po boji - všechny čtyři vzájemné zápasy. "Je to skvělý tenista, ale já věřím, že když předvedu svou hru, můžu ho porazit," věří si rodák z Rigy na od dva roky staršího Španěla, který hraje na turnaji na tvrdém povrchu po dlouhých 11 měsících.

"Tohle je moje třetí, nebo čtvrtá šance, ale doufám, že poslední. Že to tentokrát zvládnu. Vždycky jsem všechno, čeho jsem dosáhl,  hned zničil. Ale teď chci víc."

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

89
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborně Tomáši!!! Neuvěřitelně silná psychika fakt že jo. Semifinále čeká :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hoho, tak to Tomáš zvládl ve dvou, bravo!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
usmev.. jo jeste neco napisu aaaaaaa ... usmev. Prdeloskrab nebude mit sanci, Ernie. Smich..
Reagovat
Amputace
Však neboj, "prdeloskrab" Ernieho vrátí na zem.
Reagovat
Mayo
no cemment
Reagovat
smazaný uživatel
ale jo, taky tomu moc neverim.. smich, podrbani za uchem. Skoda, ze je Ernie labil, jinak by mel vetsi sanci.. usmev.
Reagovat
spaniel
Tusim jsme toho Gasqueta nastvali. Neskutecne co ted predvadi za bekhendy.
Reagovat
smazaný uživatel
To je na prd:-)...
Reagovat
smazaný uživatel
to neni o Gasquetovi, Berdych si to pos*al sam.. plac.
Reagovat
spaniel
Kviti, kviti...tva forma je, kde slunce nesviti.
To je fakt des, vsechno je to v hlave. Tenis ma, ze by mohla kralovat 5 let v kuse, udery, kterym se nikdo neubrani. Ale co z toho, kdyz je hlava spatna. Ty dvouchyby.
Reagovat
spaniel
Tak ted se hodinu divat jak se labilky brejkujou. Proc musi byt WTA pricucle k ATP? Proc nemuzou hrat u montyho na dvorku???
Reagovat
Amputace
:D Souhlas.
Reagovat
gigin
:DDD tomu říkám arogance, jsi lepší jak Mrhač :DDD
Reagovat
Amputace
Mně osobně se tohle Gulbisovo vyjádření také nelíbí. Krásně se na něm ukazuje, jak velikým je uměním schopnost proti něčemu se svým vyjádřením veřejně vyhradit a nedopustit se přitom nezdravé arogance. Jistě je to pro zkostnatěle diplomatické uvažování většiny tenistů ze špičky zajímavý příklad jak se v médiích prezentovat, přesto si nemyslím, že by se právě tímto směrem mělo chování tenistů ubírat. Jedna věc je mít sebevědomí a nebát se ho přiznat, druhá věc je připustit ztrátu respektu k soupeřům, k čemuž nemá Gulbis daleko. Teď nemluvím o tom, zda je jeho výrok pravdivý (je), ale už vzhledem k jeho postavení a pověsti není vhodný. Patrně chce získat sympatie coby "nenaplněný talent", ale to se mu alespoň v mém případě nepodaří ani omylem. Pos.ral si to všechno sám, tak ať se nediví, že je v žebříčku před ním horší tenista než je on sám.
Reagovat
Mayo
dpč to si robia zo mňa srandu asi...čakám konečne na Rafu a oni to prekladajú, takže ho zase neuvidím...môžem osrať !
Reagovat
smazaný uživatel
Jak neuvidíš? Musíš tomu všechno přizpůsobit...
Reagovat
smazaný uživatel
Presne aj ja ale ta čo narobime
Reagovat
Mayo
Sonja mám školu zajtra...keby to je od tej polnoci tak by sa ešte dalo ale začne to isto niekedy o tretej a to už proste nemám šancu :/
Reagovat
smazaný uživatel
To bol nápad dávať Kvitovú na center ...
Reagovat
spaniel
Ani nemluv, s takovou se arogera ani nedockam. Labilky no, uz davno mohla relaxovat.
Reagovat
Mayo
dúfam, že dajú Rogera vs Stanislasa do telky
Reagovat
smazaný uživatel
No asi dají, ale zajímavější zápas bude Tomáš-Richard...
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, tak už je to 5-1, Tomáš Richarda drtíí:-)...snad to tak vydrží, ráda se s tou "zajímavostí" budu mýlit:-)
Reagovat
Mayo
no pre mňa to rozhodne zaujímavý zápas neni...
Reagovat
smazaný uživatel
Gasquet bývá celkem nudný, pořád se kritizují třeba Murray s Djokoviče za pasivitu a na něj si nevzpomene nikdo, hrozné, ten jeho styl alá stoupnu si co nejdál od lajny.
Reagovat
smazaný uživatel
Gasquet nemá gule, jednoducho povedané. Ak by si stúpol na základnú čiaru a hral aktívnejšie, mal by potenciál do prvej päťky možno aj - to by však chcelo roky a na to už je neskoro.
Tie jeho bekhendy však chce hrať s dobrým tajmingom, tak preto stojí tak vzadu.
Reagovat
spaniel
Gasquet je hrozny pinkal, asi nejhorsi ze vsech. A tak nadejne decko to bylo.
Reagovat
spaniel
Spravny pristup. Spousta hracu prohrava s top4 uz v satne. Trocha sebevedomi nezaskodi. I kdyz asi dopadne podobne jako Tomic, ktery se na tiskovce tesil jak smazne Fedu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, překrucování na sračky by ti šlo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
? Taky nevím, že by něco takovýho řekl.
Reagovat
spaniel
Ale ale, jake prekrucovani. Od studenta VS bych cekal lepsi chapani. A navic jsem nepsal, ze by to bylo spatne, naopak, mne se to libi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako sorry, ale píšeš o něčem, co vůbec řečeno nebylo a bereš to jako nějaký fakt. A student nestudent s tím nemá nic společného. I s 5 tituly může být člověk blbec par exellence.
Reagovat
spaniel
S tituly mas pravdu. Ale ty neberes jako trash talk, kdyz pri otazce na pripadny zapas s Federerem odpovi, ze jsi veri, ale ze pokud si s nim chce Roger vubec zahrat, musi nejdriv postoupit? (Roger mel zapas jeste pred sebou). Psalo se o tom po celem svete ten den. Jestli to neni ukazka sebevedomi, tak uz nevim. Vzdyt ani Ernest nerekl doslova ze Rafu smazne, jen ze na to ma.
Reagovat
smazaný uživatel
Ukázka sebevědomí ano, říkal, že si věří. Kde máš ale napsáno, že ho smete? Nic takového neřekl. Jen si z jistých důvodů věřil.
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš to pěkně zesral :-(
Reagovat
spaniel
Asponze tenis vyhral.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělá úroveň, on totiž Milšo hraje basket s tenisovou raketou a bez koše.
Reagovat
spaniel
Ja beru ze ti muze byt sympaticky, ale me jeste nebavil zadny jeho zapas. Nejlepsi moment zapasu byl, kdyz udelal pri MP dvouchybu a nevedel, ze uz prohral.
Reagovat
gigin
"Některé hráče ani neznám. A sorry, ale někteří ani tenis neumí," řekl natvrdo zaskočeným novinářům v Indian Wells.
Reagovat
gigin
pardon, to mělo být na hatatytlu...
Reagovat
hatatytla
Já už jsem to slyšel jak to říkaj komentátoři při zápase s Blakem a pak jsem našel i článek na netu, spíš se ho na to zeptali znova a on to zopakoval.
Reagovat
hatatytla
Ten nadpis je trochu zavádějící, Gulbis to prohlásil ještě před touto šnůrou v Delrey Beach. Takže to není tak že by porazil pár tenistů a prohlásil tohle, chtěl se spíš motivovat
Reagovat
Mayo
dneska verím v silu pánesa :) dúfam, že o tej polnoci plus mínus bude hrať a pozriem si ho
Reagovat
Mayo
ľudia , máme nového pápeža z Albicelestes :) olé
Reagovat
Heather_Fedex
vamos!!!
mayko, tys verici? to bych do tebe rozhodne nerekla ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň, že je bílý :-)
Reagovat
Mayo
Heather ja nejsom veriaci :) toto sú len nejaké prazvláštne emócie :D
Reagovat
Heather_Fedex
yaaaaay davova psychoza co ;)))
Reagovat
Mayo
také niečo, všade to počujem z každej strany a neviem čo tak reku už som aj ja pohltený tým všetkým...ale je to Argentínčan čo je dobré :D :)
Reagovat
Roger_Federer
Tak vzledem k jeho veku tady mame za par let dalši volbu..a humbuk
Reagovat
smazaný uživatel
Řekla bych že to, co plácnul Jerzy, bylo provokativnější :-P:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl to pěkně, to se mi zase líbí, že se nebojí říct věci na plnou hubu, někdo takový prostě mezi těmi hráči chybí. A jak jsem už psal víckrát chápu i ty, kteří mu přejí, občas mi je taky někdo tak nesympatický až odporný, až je naopak i sympatický. Mě si ale ještě nezískal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to sice drsna nasyraci slova, ale uprimne receno, kolik lidi si mysli to same,ale jen mysli a vi, ze neni zvykem a vhodne to rict nahlas?Ja Ernymu fandim uz dlouho, i kdyz me taky dlouho jeho pristup stval,ale sledovat jsem ho neprestala. Na Rafu mu taky verim, pokud vydrzi byt koncentrovany a zase ho nechytne amok. Rafa stejne jako Nole bude trpelive cekat na chyby, kterych pokud prijdou patricne vyuzije, Jsem zvedava, jak to dopadne? Opravdu ma ted Erny uzasnou snuru, tak neni divu, ze ma sebevedomi az na pudu.
Reagovat
Fandina
Vidím to podobně. To co řekl nahoře v článku, jen navazuje na jeho otevřenost i předtím. Vyhlášení o útoku na dvacítku, informace o drogách v Holandsku, vězení ve Švédsku za užití si se ženami atd. Proti Rafovi mu také držím palce. Uvidíme, jaký tenis bude předvádět.
Reagovat
gigin
super. Jen tak dál. Aj s těma kecama. Val to do plných. Jak sa o tobě nemluví, jsi mrtvý muž....
Reagovat
VlS
Gigine, co ty na to? Budeš ho tlačit dál? Jinak dobrej příklad arogance pro ty, kteří z ní pořád obviňují kde koho.
Reagovat
gigin
Ano, budu. A ještě víc. Ernie říká, co si myslí. RF ne.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim, co na to bracha, ale fakt je, ze si nekdy jen vem, kdyz se po delsi oslave dostenes do stavu kocovina:D))) Ono clovek je takovy neprijemny, no...:D))))

Ja si myslim, ze s timto burzoaznim chlapcem bude jeste dost veselo:D))) Vzdyt on po tom alkoholovem flamu uz ani nevi ktera je to jeho dalsi sance:D)))
Reagovat
gigin
Tak jestli byl ožralý a porazil Seppiho, Tipsu, Lopeza a v Delray Beach Haase, Querryho atd., tak to si může pustit hubu na špacír ještě víc. Toto je málo.
Reagovat
Heather_Fedex
rf ze nerika co si mysli? jsou na to nejake dukazy?
Reagovat
gigin
Heather, já se nechci fakt hádat. Roger je diplomat. Gulbis ne.
Reagovat
Roger_Federer
zpomal chlape :), toto je otevřena valka tady v Moskve..
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale kdyz lezis v lihu dva, tri roky, tak kocovina nebude trvat den:D))))) Ti musi byt jasny:)

S Tommym mel vic stesti nez rozumu, ale to stesti se opilcu dost vetsinou drzi, ja doufam, ze se ho jeste nejaky ten casek stesti pridrzi...:D) Je s nim sranda:D)))
Reagovat
gigin
Vlček - já to tak beru. Je prostě zajímavý :)
Dominik - tobě budu něco vysvětlovat? Moc dobře víš, jak to chodí. Říkat pravdu se prostě někdy nevyplácí.
Reagovat
Fandina
gigin ... úsměv. Ta zkratka RF byl Roger? A také se zeptám, proč myslíš, že RF neříká pravdu a proč to vlastně píšeš. Dotaz byl na Gulbu ... úsměv
Reagovat
gigin
Protože VlS píše o aroganci. S kým je tady spojována nejvíc tato vlastnost...
Reagovat
carolyn
proč ty tu jindy říkáš věci na které se nikdy nikdo neptal??
Reagovat
Fandina
gigin díky za odpověď, to jsem nevěděla.
Reagovat
Fandina
carolyn, co konkrétně máš na mysli?
Reagovat
gigin
Takže ještě jinak. RF je v postavení, kdy musí vážit slova. Jak říká Stan, je to továrna na prachy. Já to chápu. Proto mi Gulbova slova přijdou jako osvěžení a zábavné. Tenis má bejt zábavnej...
Reagovat
Fandina
gigin ... v pohodě. Mě překvapilo, že píšeš v souvislosti s dotazem na Gulbu o RF. A asi to nebude tak hrozné s arogancí o Rogerovi tady, když jsem si aroganci s ním nespojila. Ale já si ji s ním nespojuji vůbec, tak ani tady. Reagovala jsem ze zvědavosti. Díky za odpověď. Jinak já to beru tak, že každý je svéprávný a i vyjádření každého pro tisk a noviny má svoji logiku. Jinak se vyjadřuje Roger, jinak Gulba, ale oba vědí co a proč říkají. Neberu Gulbova vyjádření jako legraci. Je to jeho styl. Mluví o sobě, neuráží. Má to hlavu a patu. Takže super.
Reagovat
Heather_Fedex
mne osobne prijde veta "nekteri hraci predemnou ani neumi hrat tenis" docela solidni urazka
Reagovat
rubens
Hezky,Jiří.
A jak se teda do tý stovky dostali, když nic neumí? Vamoš, Rafal, trhej.
Reagovat
Roger_Federer
Tak jestli na Nadala nekdo umi je to Gulbis, kurz je smešny, melo by to stat 1,8 ku 1,8..Sazkovky stydte se.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je fakt, vždyť ho Gulbis zatím pokaždé s naprostým přehledem porazil, H2H 12:0 pro Gulbise, ten zápas ve finále French Open z roku 2011 byl památnej, Ernests ho zničil 6/1 6/2 6/0...To byl mač, panečku...:-))
Reagovat
Matti
Pokud to tak vidíš, tak přece musíš naložit ranec na Gulbiše, když ti nabízí tak velký kurz na něj, nemám pravdu?
Reagovat
Roger_Federer
No tak ja mam hcp na Gulbu už od rana za nejaky euro..
Reagovat
Roger_Federer
Fakt jo?Gulbis snim ma tak dobrou bilanci?To se mi nejak nezda, se musim podivat.
Reagovat
spaniel
:D ty jsi Jarda
Reagovat
George_Renel
bouchla na Balkáně. Možná má Gulbis i pravdu. Veselý vyřídil Kavčiče :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Jiřik...A jak si na konci zařval!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to floutek, ale jeho hra se mi líbí. Škoda, že hrají tak pozdě. Bych to chtěl vidět. Docela chápu, když mu maminka řekla, ať s tenisem skončí, že se do toho, možná na just, opřel? Přeju mu postup nic proti Nadalovi. Je to ale dost pomalý povrch a tak spíše vyhraje roztáčeč běhavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Takýto čerstvý vánok tenis potrebuje. Nekonečné klišé vyjadrenia popredných tenistov sú dosť často viac na smiech.
Reagovat
smazaný uživatel
To má pravdu, třeba takovej Granollers, to je mimořádný kopyto, a je 33. na světě, to mi rozum nebere, jak může být takovej hroznej tenista tak strašně vysoko na rankingu...O Troickým ani nemluvím:-)
Reagovat
malchar
Erneste znič ho :)
Reagovat
Fandina
Jirka Veselý hraje v Sarajevu na Challengeru proti první nasazenému Kavcicovi. První set prohrál v TB ale ve druhém vede 5:2 viz stream live e-tennis.tv. Jirko pojď!
http://www.e-tennis.tv/home/tv/3
Reagovat
smazaný uživatel
jj. A už ho brejknul i ve 3. setu :) Jiří, jedem!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že už nedotáhl ten 1. set, kdy měl break.. Ale pojd Jirko!!
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku úcty k těm hráčům neuškodí, hrozně namyšlený spratek. Nadale, dej mu pořádnou lekci! Vamos Nadal!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist