Gulbis si po dobrém výkonu poradil s Gasquetem a je ve finále

22. 2. 2014, 15:21
Aktuality 34
ATP MARSEILLE - Ernests Gulbis v semifinále turnaje v Marseille předvedl podle svých slov nejlepší výkon v sezoně. Díky němu porazil hladce ve dvou setech domácí nasazenou jedničku Richarda Gasqueta a postoupil do finále. V něm vyzve dalšího Francouze - obhájce titulu Jo-Wilfrieda Tsongu.
Ernests Gulbis

Ernests Gulbis má na únorových turnajích v evropských halách velmi dorbou formu. Minulý týden v Rotterdamu porazil Dimitrova či Del Potra a prohrál až v semifinále s pozdějším šampionem Tomáš Berdychem. Mezi kvarteto nejlepších se dostal i v Marseille, kde dnes dokonce porazil domácí nasazenou jedničku Richarda Gasqueta a poprvé v sezoně postoupil do finále.

Pětadvacetiletý Lotyš s o dva roky starším Francouzem prohrál oba zápasy, tentokrát však vzájemnému střetnutí vládl od začátku až do konce. Nečelil jedinému brejkbolu, po servisu ztratil jen jedenáct míčků, po prvním podání dokonce jen dva z 32, a utkání ukončil po hodině a 13 minutách svým 15. esem.

"Odehrál jsem nejlepší zápas v sezoně," řekl Gulbis, který ve statistice vítězných úderů vyhrál vysokým rozdílem 37-12. Současně udělal jen 20 nevynucených chyb. "Omlouvám se fanouškům, že jsem tu vyřadil jejich oblíbence," dodal první finalista.

Gulbis postoupil do finále posedmé v kariéře, poslední čtyři starty proměnil vždy ve vítězství. Pokud by Gulbis ve Francii úspěšnou finálovou sérii prodloužil, posunul by se poprvé do Top 20. Teoreticky mu k tomu může stačit už účast ve finále.

O svůj celkově pátý titul a znovu z tvrdého povrchu bude hrát v neděli proti domácímu obhájci titulu Jo-Wilfriedu Tsongovi, Druhý nasazený Francouz, který v Marseille triumfoval také před pěti lety, dnes zastavil překvapení turnaje Jana-Lennarda Struffa.

Tsonga to ale neměl se 117. hráčem světa, který hrál semifinále poprvé v kariéře, vůbec snadné. V prvním setu musel odvracet celkem pět brejkbolů a do vedení se dostal až po úspěšně zvládnutém tie-breaku.

Ve druhé sadě se třiadvacetiletému Němci povedl hned v první hře brejk a náskok dlouho držel. Když však za stavu 5-4 mohl poslat zápas do třetího dějství, poprvé v zápase přišel o servis, ztratil čtyři gamy v řadě a nakonec prohrál 6-7 5-7.

Osmadvacetiletého Tsongu čeká 19. finále, v němž bude bojovat o 11. titul, na který čeká přesně rok. S Gulbisem všechny tři vzájemné zápasy (už v letech 2008 a 2009) vyhrál, loni mu ve čtvrtém měření sil vzdal za stavu 1-2 na sety ve druhém kole Wimbledonu.

- ATP 250 MARSEILLE -
(Francie, tv. povrch / hala, 621.560 eur)
sobotní výsledky (22. 02. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Gulbis (3-Lot.) - Gasquet (1-Fr.) 6-3 6-2
Tsonga (2-Fr.) - Struff (Něm.) 7-6(4) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
Bob
tvole..
Reagovat
gigin
Bobe, tvl!! :))
Reagovat
Frick
Jede jak spolehlivá mašina.
Reagovat
tommr
Klára zatím roli turnajový jedničky zvládá. Dneska to bylo ovšem o dost těžší než by se mohlo zdát podle výsledku. Doufejme, že Kláře ještě zbylo dost sil, aby udolala i tu japonskou motorovou myš ve finále... :)
Reagovat
Frick
tak fakt nic, A to jsem si v 17:50 říkal, že to bude cajk, protože žádná ze SK to nestáhla z nabídky. No ale je vidět, že sázkovky v tomto nejsou moc pohotový a na odhlášení z turnaje nemusí včas reagovat.
Reagovat
nitrotaj
Gulbis bude hodně velkej problém na americkejch betonech, vloni měl streak asi 15 zapasu kdyz sel na skvele hrajiciho nadala a zatopil tak, ze jsem za ten vecer okousal vsechny nehty na tele. Letos ocekavam to same, cekam na jejich zapas s djokovicem jak na smilovani. Oba v top forme.
Reagovat
Sonja
Doufám, že k tomu zápasu nikdy nedojde.
Reagovat
gigin
"Today was very good," said Gulbis. "Today, everything was working: serve, backhand. I was a bit tired from yesterday, so I just tried to keep the points short and I felt so good doing that."

It was very difficult for me, admitted Gasquet, who reached the Montpellier final two weeks ago (l. to Monfils). ?He was just better. On a fast surface like this, it?s very tough to play against somebody like Ernests. He was just more powerful than me and didn?t have any weakness. I didn?t have any chances, not a single break point.?
Reagovat
smazaný uživatel
rec se mluvi, voda tece.. :-) ale nevim, jestli zrovna Tsonga mu ukaze kam - nevidela jsem ani jednoho... :-)
Reagovat
gigin
Já už se tebou nenechám vyprovokovat ;)) Hrál dobře a basta.
Reagovat
VlS
Giginku, to víš, že hrál dobře.
Reagovat
tommr
tak snad mu ta dobrá hra tentokrát vydrží až do finále a nedopadne to jako v Rotterdamu. Tam proti Del Potrovi taky zářil a pak byl proti Tomášovi relativně neškodnej. Proti Tomášovi mi to samozřejmě nevadilo, ale kdyby to podobně odevzdal Tsongovi tak by mě naštval ... :)
Reagovat
Frick
Hrála ITF 25k a vypadla v 1. kole s nějakou Japonkou (300. na WTA) 1:6 a 6:7 to není vůbec pěkný. Že by jí dost psychicky naboural ten rozchod s Andy?
Reagovat
EllNino
Dost možná, ale Lucka hrála loni taky tužku, ikdyž byla s Andy, tkže je spíš jen vše při starým...
Reagovat
Karl
Neříkejte mi, že neznáte Shuko Aoyamaovou! Deblistka, která hrála loni spolu s Chanelle Scheepersovou semifinále Wimbledonu, kde ve čtvrtfinále vyřadily Barču s Julou. Na žebříčku je třicátá sedmá. Možná není žádná excelentní singlistka, ale jako deblistka určitě není k zahození. Ale souhlasím tedy, že Lucka ji určitě porazit měla.
Reagovat
EllNino
Taková ta maličká motorová myš ? :D ...jo tak tu si matně vybavuju, měla takovej divně scvrklej obličej, jako malá stařenka :), ale určitě jedna z těch, které nebudou sedět Lucky palbě :D
Reagovat
VlS
Palbu od Lucky Hradecké jsem naposled viděl v Madridu na modrý antuce.
Reagovat
EllNino
Jo, pak ještě slabej odvar ve Štrasburku :) ...a od tý doby je to bohužel bída
Reagovat
dadaft
2. kolo slalom mužů

tak starý Kostelič definitivně zešílel a postavil slalom, který se nedá sjet. (((((((((((
naprostý magor.
to je jeho konec.
Reagovat
kada.tom
a mně se ten slalom líbí, jen ať maj závodníci co dělat na svahu :-D
Reagovat
dadaft
tak Žampa to projel jako bůh,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
hmm, nesouhlasím.
co je moc, to je moc.
Reagovat
kada.tom
alespoň to bude zajímavý a může klidně vyhrát kdokoliv z té 30. závodníků :-)
Reagovat
dadaft
brutal slalom - Pinturault vystřelil z trati katapultem,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
Žampa pořád nejrychlejší kolo.
Neureuther out.
to jsou věci,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
Ligety out.
Reagovat
dadaft
Grange out.
Myhrer out.
masakr.
Reagovat
dadaft
tohle druhé kolo olympijského slalomu vejde do dějin jako "Kosteličův masakr". ))

1/ Matt
2/ Hirscher
3/ Kristoffersen (smekám, paráda, zajímavý jezdec)
(gratulace rovněž Žampovi, fantastické 2. kolo, na Slovensku možná roste nová hvězda alpského lyžování):))
celkově sice velmi dramatický závod, ale podle mého názoru do výsledku závodu příliš zasáhla náročnost tratě, která byla přehnaná.
navíc i ty neuvěřitelně NErytmické pasáže, ze kterých byl složen skoro celý slalom nevypadaly při průjezdu zajímavě - prostě takové tápání,,, ,,,,,,,, ,,,,,
Reagovat
Frick
Jak to vypadá s našima hráčkama? Petra C. hraje kvaldu a jak to bude s Frau Melzer?
Reagovat
EllNino
No a Petra C. se asi odhlásila, protože se místo ní dostala jako 9.nasazená Johanna Konta na místo Petry, tkže hraje se Zanevskou a místo Konty se dostala jakási Hesse ...tak to vypadá, že Petra zase laboruje :/
Reagovat
kada.tom
dobře Jo :-))
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to, ale škoda Ríšo.
Reagovat
gigin
Děláš mi radost, chlapče.. fakt ale :) Paldies!
Reagovat
Roger_Federer
Dobre... bad boy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist