Gulbis je poprvé ve finále, v Delray Beach ho čeká Karlovič

28. 2. 2010, 10:11
Aktuality 2
ATP DELRAY BEACH - O titul na betonu v americkém Delray Beach si zahrají Evropané. Poprvé do finále postoupil Ernests Gulbis z Lotyšska, proti kterému si o pátý titul zahraje chorvatský obr Ivo Karlovič.
Ernests Gulbis

Lotyšský tenista Ernests Gulbis se v americkém Delray Beach poprvé v kariéře probojoval do finále turnaje ATP. V utkání dvou nenasazených porazil 72. hráče světového žebříčku Fina Jarkka Nieminena dvakrát 6-4.

"Konečně jsem ve finále. Je to prima pocit. Je to spousta bodů, žádné neobhajuju, takže se můžu posunout v žebříčku hodně nahoru," uvedl jednadvacetiletý Gulbis. Jeho zápas s Nieminenem byl za stavu 6-4 5-4 přerušen kvůli dešti na více než tři hodiny. Dohrávku, na kterou si počkalo jen 61 diváků, ukončil mladý Lotyš za dvě minuty.

Pro aktuálně 72. hráče světa Gulbise bylo dlouho nepřekonatelným čtvrtfinále, které si předloni zahrál i na French Open. Semifinále si zahrál poprvé až před týdnem v Memphisu, kde vyřadil Štěpánka i Berdycha.

O životní úspěch bude na floridském betonu, kde ještě neztratil set, usilovat proti druhému nasazenému Ivu Karlovičovi z Chorvatska. Ten v semifinále vyřadil obhájce titulu Američana Mardyho Fishe po setech 6-2 6-3, když po svém servisu prohrál jen šet výměn. Ve čtyřech zápasech nasázel dohromady 75 es.

"Hrál jse opravdu dobře. Nepamatuji si, kdy jsem naposledy takhle hrál," chválil se Chorvat, který letos hrál už čtyřikrát ve čtvrtfinále a na Australian Open v osmifinále. 

S Gulbisem se Karlovič utká poprvé v životě. Chorvatský dlouhán bude bojovat o pátý titul v kariéře v den svých 31. narozenin. Na betonu dosud ještě netriumfoval.

Američtí bratři Bob a Mike Bryanové si jako první deblový pár v takzvané Open éře připsali 600. vítězství. V semifinále vyhrály světové jedničky nad krajany Taylorem Dentem a Ryanem Harrisonem 6-7 7-5 10-4.

- ATP 250 DELRAY BEACH (USA - Florida, tv. povrch, 442.500 dolarů) -
sobotní výsledky (27. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Karlovič (2-Chorv.) - Fish (USA) 6-2 6-3
Gulbis (Lot.) - Nieminen (Fin.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc mu to přeju. Určitě je velký talent, ale nyní dlouho stagnuje a šíleně se propadl. Je ale také dosti zbrklý. Tak uvidíme, jak unese tíhu prvního finále. Moc mu to přeju. I tak poskočí dopředu, kam určitě patří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist