Gulbis i s bolestmi otočil zápas s Berdychem

19. 2. 2010, 23:46
Aktuality 8
Tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji v Memphisu ve čtvrtfinále. Stejně jako jeho daviscupový kolega Radek Štěpánek podlehl Lotyši Ernestsu Gulbisovi 6-3 3-6 6-7. V rozhodujícím setu Gulbise trápilo bolavé koleno, přesto dokázal otočit nepříznivý stav 2-5.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych zahájil utkání lépe, a přestože lotyšský hráč dal v prvním setu devět es, své podání jednou neudržel. Stejným výsledkem 6-3 získal druhý set Gulbis, v rozhodujícím dějství jej ale začalo trápit koleno. Za stavu 1-4 se s bolestivou grimasou nechal ošetřit a lékařskou přestávku využil pak ještě jednou. Berdych se delší přestávkou nechal rozhodit a od stavu 5-2 tahal za kratší konec. 

"Hrál jsem uvolněně, už jsem neměl co ztratit," vysvětloval Gulbis.

Lotyšský tenista vyhrál nakonec v tie-breaku 7-3 a oplatil Berdychovi porážku z prvního vzájemného duelu z loňského roku. Ve druhém kole v Memphisu navíc získal skalp i dalšího nasazeného Čecha Radka Štěpánka.

Lukáš Lacko měl po 14 dnech další šanci dostat se do svého prvního semifinále, znovu však nestačil na Němce Petzschnera. Jednadvacetiletý slovenský tenista také v Memphisu prohrál ve třech setech, tentokrát po divokém průběhu 1-6 6-1 1-6.

Německý tenista si o finále zahraje s Ivem Karlovičem, který dnes zůstal s počtem nastřílených es hluboko pod svým turnajovým průměrem a domácímu bombarďákovi Johnu Isnerovi podlehl 1-6 6-7. Američan už letos slavil titul v Aucklandu a životní formu potvrdil i v Melbourne.

Ve čtvrtfinále s turnajem rozloučil obhájce titulu Američan Andy Roddick. Nejvýše nasazený hráč prohrál s krajanem Samem Querreym 5-7 6-3 1-6, který mu oplatil týden staré vyřazení v semifinále v San Jose.

"Určitě jsem zklamaný. Dnes jsem odehrál jeden nepovedený game ve třetím setu a bylo hotovo," posteskl si Roddick. 

Naopak Querrey byl pochopitelně dobře naladěný. "Bylo to emotivní vítězství. Výhry nad hráči Top 10 dodají sebevědomí, obzvlášť, když porazíte Andyho."

- ATP 500 MEMPHIS (USA, tv. povrch - hala, 1.100.000 dolarů) -
páteční výsledky (19. 02. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Gulbis (Lot.) - Berdych (5-ČR) 3-6 6-3 7-6 (3)
Querrey (8-USA) - Roddick (1-USA) 7-5 3-6 6-1
Isner (6-USA) - Karlovič (Chorv.) 6-1 7-6(7)
Petzschner (Něm.) - Lacko (SR) 6-1 1-6 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ještě že nemáme lotyško v Davis cupu.
Reagovat
smazaný uživatel
Som nikdy nechapal preco sa pise o nom ze je neoblubeny a neviem co este. ALe posledne dva zapasy Berdych som videl a pochopil som proste tak ako on sa furt hada aprotestuje pri loptickach to som este nevidel. A potom samozrejme ked ho poslu do ri.i ze nema pravdu a nedaju novu lopticku tak je rozhodeny sam si za to mooze. Je sice dobry hrac ale psych. labilny ked bude tak nikdy neurobi dobry vysledok na GS a hlavne som sa pobavil ako proti Russelovi ked hral tak komentator americky jak povedal ze Berdych a Gulbis tu pre neha top 2 najmenej jcitatelny hraci na okruhu. Obaja ked maju den hraju super a inokedy fasnu aj so skolkarom
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli jste si nevšimli, tak hlavní problém byla zase psychika. Nemělo to s výkonem Gulbise zase moc společného, Berdych ho nechal posadit na koně. Klíčový byl jeden míček, kdy Bredych vedl 5:3 za stavu 15:30 se šel kvůli spornému míčku hádat s rozhodčím.Od té doby to flákal, jak naštvaný malý kluk, než se vzpamatoval bylo pozdě.Prostě u nás už se mu říka labil a opět to potvrdil.
Reagovat
weak
ono se ale neni moc co divit - to by slozilo kazdeho... tezko rict, mozna to aut byl, mozna ne, ale 53 *30/30 nebo 53 *15/40 je mega rozdil... a navic gulnis mu dalsi mic hned zabil... tady se moc tomovi neni co divit, mel v tomto momentu dost smolika...
Reagovat
VerdascoForever
Berdych je podle me nejprecenovanejsi hrac na okruhu. Zadny potencial na Top 10 u nej rozhodne nevidim...
Reagovat
weak
myslim, ze je to naopak...
BERDYCH ma tenisovou "vybavu" od pana boha na to v extratride hrat, coz take splnuje a mezi nejlepsimi se dlouhodobe drzi a drzet bude... Nikdo od dob Petra Kordy v Cesku nema takove udery jako ma Tomas....
Berdychuv problem je jeho pohodlnost a lenost - on vi, ze jemu tohle staci, vydelalva miliony, jezdi v bavoraku, zivot ma zajisteny, on neni typ HEWITTA ci NADALA, ktery se po kazdem mici hecuje a pro to byt jednicka na svete by umrel - to je proste vec povahy, Berdychovi chybi drive, ktery by ho hnal dopredu... Treba Kraus se ho ptal "a co je vase nejvetsi motivace" - devet z deseti hracu by rekla neco jako "stat se svetovou jednickou nebo vyhrat grandslam", Tomas ale vubec nevedel co rict, jen se usmival...
A v tom to vsechno je.
Cili byt jsem fandou Toma uz od jeho 15ti let a uz tehdy jsem tvrdil, ze je to nejvetsi talent poslednich let a hrac s potencialem svetove jednicky, TOMAS se diky vyse zminenym duvodum do te nejvyssi spicky proste dostat nemuze...

BTW - Gulbis hral vcera fantasticky - casto riskuje (a s uspechem) druhy servis, na ktery dava esa - Berdych byl porad pod tlakem, z forehandu vsechno Ernests zabijel... Berdych vcera paradoxne toho moc spatne neudelal... za stavu 53 ve tretim odehral Lotys super game a pak uz servisem Toma zpatky nepustil...
Reagovat
VerdascoForever
Nerikam, ze je to spatny hrac. Ale proste nema na to, hrat kvalitne celou sezonu. Staci mu jednou dobre zahrat a uz je spokojeny....Nemam ho rad, protoze snad kazdy, kdo by byl v jeho pozici by makal, aby se do te desitky dostal.Ale on ne!
Mel by se co nejdrive vzpamatovat.Ma nejvyssi cas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tome,Tome, opět prokleté čtvrtfinále.Je to smutné, dívat se na taková utkání. Podání Tě v důležité momenty nepodrželo. Je trestuhodné za stavu 5:2, tak zkolabovat, zvlášť,když Erny vypadal spíše na skreč.Opakovaná věta, tak nehrají hráči z top lo. Prostě pověstné konce utkání. Tak s tím proboha něco udělej!!!!!A to vybouch i Andy?Ted přeji Ernymu na celkové vítězství.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist