Grothová mění občanství, bude hrát za Austrálii

23. 11. 2009, 18:37
Aktuality 3
Jarmila Grothová se konečně dočkala australského občanství. Tenistka, která se narodila na Slovensku a která už několik let žije v Austrálii, dnes v Canbeře složila přísahu a může tak od nynějška reprezentovat svou novou vlast. To se chystá už v příštím kole Fed Cupu.
Profily hráčů
Jarmila Grothová

Dvaadvacetileté Grothové, za svobodna Gajdošové, schválili australské občanství už minulý týden a dnes podstoupila v australském hlavním městě slavnostní ceremoniál.

"Sen se stává skutečností a já jsem neuvěřitelně nadšená a hrdá z toho, že se stávám občankou tohoto skvělého národa, jehož lidé mě přijali tak vřele a díky kterým jsem se tu cítila jako doma hned poprvé, co jsem sem přijela," uvedla Grothová, jež v Austrálii trvale bydlí od roku 2004.

Podle šéfa tamního tenisu Craiga Tileyho bude moci Grothová reprezentovat svou novou zemi okamžitě poté, co bude formálně prohlášena za Australanku.

"Tenisový svaz a australská tenisová komunita mě hodně podporovala během celého toho procesu a moc se těším, že budu moci Austrálii reprezentovat a že v tom budu úspěšná," uvedla Grothová.

Tenistka, která se letos v únoru provdala za australského tenistu Sama Grotha, nehraje od US Open, kde si poranila kotník. Na okruh WTA se chce vrátit na turnaji v Brisbane.

"Hojí se to dobře, i když pár týdnů ještě potrvá, než budu moci hrát," řekla Grothová. "Ale na Brisbane International bych už měla být připravená hrát. A když se to nepodaří, v Sydney a na Australian Open budu hrát na sto procent," dodala.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ach Gajdošová ! Lepšia hráčka z Teba nebude, aj keby si bola občiankou Jacepadónska. Len aby si Grotha neomrzela a neprišla domov s visiacími ušami.
Reagovat
smazaný uživatel
a jako co by tu robila v krajine uplatkarstva atd.Ked ta vonku po case prijmu ako ona pysala vrelo,tak mas na haku nejake Slovensko.Toto je stat,len pre hornych 10000 a tí si sami upravuju zakony ako sa im chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Más pravdu, korupcia u nás len rastie. Ale podľa mňa, na hráčske kvality, to vplyv nemá. Ona extra hráčka nebola a nikdy nebude. Tak som to myslel. Toho Grotha nepoznam, ale asi ma z nej slušnú ryžu, prihliadnuc na jej vek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist