Görgesová si v Linci zahraje s Azarenkovou o první letošní titul

13. 10. 2012, 20:01
Aktuality 4
WTA LINEC - Finále v Linci si zahraje suverénní světová jednička Viktoria Azarenková a Němka Julia Görgesová, jež bude proti favoritce usilovat o první letošní titul.
Julia Görgesová

Julia Görgesová se do dnešního semifinále dostala bez ztráty setu, proti Kirsten Flipkensové se však z nuly dlouho neradovala. První set prohrála za 29 minut snadno 1-6 a musela se rychle vzpamatovat. To se jí nicméně povedlo, v dalším průběhu si už bezpečně hlídala své servisy a po vydařeném obratu zvítězila 1-6 6-2 6-3.

"Dobře podávala, takže pro mě bylo těžké se dostat do zápasu. Jsem ráda, že jsem ve druhém setu dokázala najít svou hru a nakonec jsem zápas vyhrála," komentovala 19. hráčka světa Görgesová. 

Belgičanka Flipkensová utrpěla první porážku po 11 výhrách v řadě a nenavázala na včerejší skalp dvojnásobné vítězky místního turnaje Any Ivanovičové.

Třiadvacetiletá Görgesová postoupila do svého celkově pátého finále, v němž bude usilovat o 3. titul. Obě získané trofeje zatím ulovila na antuce - loni ve Stuttgartu a předloni v Bad Gasteinu.

V Linci se ale ve finále utká s rozjetou Viktorií Azarenkovou. Světová jednička dnes vyhrála už 12. utkání bez ztráty setu, když smetla 6-2 6-1 Rumunku Irinu-Camelii Beguovou, jež v Rakousku startovala jako lucky loser.

"Boužel, čeká mě světová jednička. Ale budu se snažit hrát svou hru, soustředit se sama na sebe a ukázat, jak nebezpečná moje hra může být," plánuje Görgesová.

Třiadvacetiletá Běloruska, jež od French Open prohrála pouze tři z 31 dohraných duelů - pokaždé se Serenou Williamsovou, je letos už podeváté ve finále. S Görgesovou, s níž vyhrála všech sedm setů (po jednom z nich vzdala), si zahraje o šestý letošní a celkově 13. titul.


Turnaj ve čtyřhře bude mít v německo-české vítězky. Nejvýše nasazené duo Grönefeldová/Peschkeová ve finále vyzvou Julie Görgesová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou, které dnes zdolaly 6-7 6-3 10-3 Chorvatku Martičovou se Slovenkou Hantuchovou.

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (13. 10. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Azarenková (1-Běl.) - Beguová (Rum.) 6-2 6-1
Görgesová (5-Něm.) - Flipkensová (Belg.) 1-6 6-2 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Görgesová/Záhlavová-Strýcová (2-Něm./ČR) - Hantuchová/Martičová (SR/Chorv.) 6-7(3) 6-3 10-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Abych se přiznal, dneska jsem se díval na zápas Viky tak trochu jedním okem, protože jsem sledoval víc věcí najednou... Myslím, že její výkon byl asi podobný jako v předchozích zápasech a ten výsledek vypadá taky podobně. Asi jediná slabší chvilka Viky bylo to nepotvrzení brejku na začátku zápasu, ale hned to napravila... Její výsledky v Linci vypadají opravdu skvěle. Zatím ve všech zápasech ztratila jenom 2-4 gemy. Finále s Julií bude určitě zajímavé a očekávám nejtěžší zkoušku pro Viku na tomto turnaji. Přál jsem si, aby Julia postoupila, protože mi je sympatická a bude se aspoň na co koukat. :) Ale samozřejmě budu zítra tisknout palce pro Viku a už se moc těším! :)

Mimochodem, Vika je nejen skvělá tenistka... :)
http://www.facebook.com/photo.php?v=3909157532053
Reagovat
gigin
Zítra jdu proti tobě. Nedá se!! Budu tlačit Julii ze všech sil :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že máš rád obě, ale Julii asi víc než Viku... Takže v pohodě. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist