Görgesová dnes poprvé postoupila do finále a už slaví titul

25. 7. 2010, 17:24
Aktuality 1
WTA BAD GASTEIN - Jednadvacetiletá německá tenistka Julia Görgesová dnes v Bad Gasteinu vyhrála semifinálové i finálové zápasy získala svůj první titul na okruhu WTA. Pětašedesátá hráčka světa až dosud ve finále nehrála.
Julia Görgesová

Sobotní program semifinálových zápasů narušilo počasí. Kvůli dešti se stihlo odehrát jen utkání Timei Bacsinszké s domácí Yvonnou Meusburgerovou, které jednadvacetiletá Švýcarka dokázala otočit a nepustila tak Rakušanku po třech letech znovu do finále.

Za nepřízeň počasí mohla děkovat Julia Görgesová, jež v pátek odehrála už osmnácté utkání během osmnácti dní a kvůli únavě se odhlásila ze čtyřhry. Den volna zřejmě účelně využila a dnes vyhrála dva zápasy.

Nejprve ve svém pátém semifinále porazila 6-1 6-4 Alize Cornetovou z Francie a poprvé postoupila do finále. O pár hodin později si pak jednadvacetiletá Němka stejným poměrem poradila i s Bacsinszkou a mohla se radovat z premiérového triumfu na okruhu WTA.

"Hrála jsem výborně po celý týden. A v mém prvním finále jsem na sebe necítila žádný tlak," řekla šampionka, jež za triumf vyinkasuje 37.000 dolarů.

Görgesová z posledních 14 zápasů jen jednou prohrála. Po Wimbledonu totiž ovládla antukový podnik ITF v Biarritzu a před týdnem v Palermu prohrála až v semifinále s Pennettaovou. 

Vítězstvím v Rakousku navázala na svou krajanku Andreu Petkovicovou, jež na tomto antukovém turnaji triumfovala loni.

- WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní a nedělní výsledky (25. 07. 2010)

Dvouhra - finále:
Görgesová - Bacsinszká (2-Švýc.) 6-1 6-4

Dvouhra - semifinále:
Bacsinszká (2-Švýc.) - Meusburgerová (Rak.) 1-6 6-4 6-3
Görgesová (Něm.) - Cornetová (Fr.) 6-1 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Bacsinszká/Garbinová (4-Švýc./It.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) 7-5 2-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Priznam se, ze je to pro me uplne neznama hracka.Ale je sympaticka a zvladla dve utkani v ječdnom dni, to je uspech. Alize hraje letos prd,bohuzel, je mi sympaticka. Tak jsem utkani sledovala, kdyz se vyjimecne dostala tak daleko, tak jsem byla zvedava,jak to zvladne. Chyb delala opet strasne moc. V druhem setu vyhrala sve prvni podani a pak si 3xprohraly obe podani. Alize vzdy mela sanci potvrdit break, ale neuspesne. Prvni kdo potvrdil break byla souperka a za stavu 5!4 pro Gorgesovou Alize neporusila tradici a opet sve podani prohrala. Finale jsem jiz nevidela, ale hrala asi za hodinu a zvladla to brilantne. Vitezstvi si plne zaslouzi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist