Gauffová zahájila obhajobu na US Open drtivou výhrou, nezaváhala ani rozjetá Sabalenková

26. 8., 22:12
Aktuality 6
US OPEN - Coco Gauffová (20) suverénním způsobem zahájila obhajobu loňského triumfu na US Open. Světová trojka odstartovala letošní ročník domácího podniku velké čtyřky drtivým vítězstvím 6:2, 6:0 nad Varvarou Gračovovou (24). Skvělou formu potvrdila loňská finalistka Aryna Sabalenková (26), jež si poradila s kvalifikantkou Priscillou Honovou (26) a svou neporazitelnost prodloužila na šest utkání.
Coco Gauffová začala na domácím US Open suverénně (© AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Gračovová – Gauffová 2:6, 0:6

Coco Gauffová loni prožila pohádkovou US Open Series, když poprvé v kariéře triumfovala na akcích WTA 500 (Washington), tisícovkách (Cincinnati) a na grandslamech (US Open). Letos se jí naopak v tomto období sezony zatím vůbec nedaří, což se pokusí změnit ve Flushing Meadows.

Světová trojka a jedna z největších favoritek je určitě v New Yorku pod velkým tlakem, nicméně úvodní zápas s ruskou rodačkou reprezentující Francii Varvarou Gračovovou zvládla naprosto s přehledem.

 

 

 

V prvním gamu na returnu neuhrála ani bod a v následující hře čelila třem brejkbolovým hrozbám. Po jejich odvrácení nadále v klíčových momentech dominovala a soupeřce nakonec povolila dohromady jen dva gamy. V utkání nastřílela 10 es a zlikvidovala všech devět brejkbolů. Na kurtu se zdržela jen hodinu a pár minut.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Úřadující šampionka US Open, která čeká na další triumf od úspěšné lednové obhajoby v Aucklandu, ještě před pár týdny pravidelně postupovala do závěrečných kol. V poslední době se jí ale nedaří, po nezdarech v osmifinále Wimbledonu a olympijského turnaje vyhrála jen jeden ze tří přípravných zápasů na tisícovkách v Torontu a Cincinnati.

Hlavní soutěž US Open hraje pošesté. Zatímco úvodní tři starty zakončila v prvním týdnu, předloni vypadla až ve čtvrtfinále a loni to dotáhla i díky skalpům Karolíny Muchové a Aryny Sabalenkové až k trofeji pro šampionku.

V obhajobě loňského prvenství na newyorském majoru bude pokračovat soubojem s Tatjanou Mariaovou. S německou veteránkou se dosud střetla pouze loni v oblíbeném Aucklandu a povolila jí jen pět her.

Honová – Sabalenková 3:6, 3:6

Aryna Sabalenková i posedmé v kariéře zvládla své úvodní vystoupení na US Open. Za obhajobou loňského finále světová dvojka vykročila vítězstvím 6:3, 6:3 nad Australankou Priscillou Honovou a po triumfu na tisícovce v Cincinnati protáhla svou neporazitelnost na 6 zápasů a 12 setů.

"Dnes jsem neodehrála nejlepší tenis. Musela jsem o každý bod bojovat a hledat ty správné údery. Ale jsem šťastná, že jsem vyhrála ve dvou setech, i když jsem se na kurtu necítila nejlépe," komentovala šestadvacetiletá Běloruska sebekriticky svůj výkon, i když zahrála 27 winnerů a jen 16 nevynucených chyb.

Ve druhém kole na Sabalenkovou čeká Lucia Bronzettiová (H2H 1:0). Italku porazila letos v Brisbane 2:0 na sety.

PREVIEW

Výsledky ženské dvouhry na US Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
diskuse
Nesnáším ji, měla vypadnout ona a ne Stephens.

"Lil girl from the hood" - LOL
Reagovat
Blondie
Reagovat
gugu
Bohužel jsme po těsné prohře Xiyu přišli o souboj dvou Wang
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Škoda. Doufám, že propagátorka teroristické BLM co nejdřív vyletí. To samé Osaka.
Reagovat
diskuse
Reagovat
alcaraz.dva
Osaka má moc hezké šatičky.. ve večerním vysílání se na těším
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist