Gaudio, Andrejev, Federer. Co mají společného?

5. 5. 2008, 17:19
Stalo se... 1
Odpověď na otázku v titulku je jednoduchá. Je to úplný seznam všech hráčů, kteří od začátku roku 2005 dokázali na antuce porazit Rafaela Nadala. Po minulém týdnu k nim nepřibylo žádné další jméno.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Velkou událostí už je, že Španěl v Barceloně ztratil set. To se na antuce proti světové dvojce povedlo naposledy Federerovi, který loni ve finále French Open zazlobil a alespoň čestnou sadu uhrál. Po jedenácti měsících Švýcara napodobil David Ferrer, který v Katalánsku - rovněž ve finále - zápas zdramatizoval ziskem druhého setu. Velké drama se ale nakonec nekonalo. Třetí set vyhrál Nadal 6-1.

Španěl má, a v příštích týdnech nejspíš také bude mít, napilno. Díky svým úspěchům na antuce se prakticky nezastaví: zatímco ostatní mohou odpočívat, Nadal se o nedělích příliš nenudí. Není divu, že právě on kritizuje ATP za nabitý kalendář, v němž si přední hráči letos navíc kroužkují datum olympijských her v Pekingu.

Kvůli únavě kritizovala tenisovou organizaci také Maria Šarapovová. Zatímco ale Nadala vysilují dlouhé antukové výměny, ruské krasavici vadí, že musí místo přípravy na turnaj absolvovat náročné mnohahodinové pózování před fotografy. "Po mně chtějí, abych na focení byla v neděli, v pondělí před turnajem nebo v úterý během turnaje. Jako by nestačilo, že za sebou budu mít dvanáctihodinový let. Sama jsem si stanovila přísná pravidla kvůli focení, protože je hodně vysilující. Proto nikdy nefotím reklamy před turnaji," tvrdí Šarapovová.

Jestliže Barcelona má svého Rafaela Nadala, který tam uspěl už počtvrté, pak pražský challenger má svého Jana Hernycha. Už v roce 2001 tu došel do finále a v letech 2004 a 2005 si došel až pro titul. Třetí získal letos po finálové výhře nad Lukášem Dlouhým. "Doufám, že to bude takový odpichový bod, abych se vrátil do první stovky," řekl po svém triumfu Hernych. Snad se mu nyní povede lépe než v letech 2004 a 2005, kdy po úspěchu v Praze na dalším turnaji vypadl pokaždé v prvním kole.

Stranou světel ramp si svůj comeback prožívá Kimiko Dateová. Sedmatřicetiletá Japonka zažila svá nejlepší tenisová léta na začátku 90. let, kdy si třikrát zahrála semifinále grandslamového turnaje a ve světovém žebříčku se vyšplhala na čtvrté místo. Po více než 11 letech se rozhodla vrátit a přestože varovala, že po tak dlouhé době na vrcholný tenis možná nebude mít, comeback se jí zatím daří. Na domácím turnaji v Gifu došla až do finále, v němž nestačila na Thajku Tanasugarnovou, a ve čtyřhře dokonce zvítězila. Její partnerkou byla krajanka Naraová, která se narodila 30. prosince 1991. Čtyři měsíce předtím, než Dateová získala svůj první titul WTA.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
- jedním z důvodů proč má Rafael tak "nařacháno" bude právě jeho vytížení během evropské antukové sezony vrcholící na French Open, kde i letos těžko najde přemožitele a pokud půjde takhle všechno dál, bude pro hráče úspěchem získat i jeden set, ale ve včerejším barcelonském finále se zase ukázalo, že jakmile Nadal pustí iniciativu je v zápase chvilková šance, ale Rafael je okamžitě zase zpátky v zápase a jede znova svoje tempo a není v současnosti lepšího hráče na antuce ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist