French Open: Nadal s Thiemem nezaváhal, ve 3. kole jsou i Ferrer a Murray

29. 5. 2014, 15:38
Aktuality 15
Do třetího kola v soutěži mužů postoupili bez problémů obhájce titulu Španěl Rafael Nadal i jeho krajan a loňský finalista David Ferrer. Světová jednička si dnes poradila s mladým Rakušanem Dominikem Thiemem, Ferrer ve druhém kole porazil už popáté v kariéře Itala Simona Bolelliho, s nímž znovu neztratil ani set.
Rafael Nadal

Nejvýše nasazený hráč letošního ročníku French Open Rafael Nadal vstoupil do utkání s mladým Rakušanem Dominikem Thiemem nervózně, když hned v první hře musel na podání odvracet brejkbol. Španěl podání udržel, zatímco Thiem v následné hře o servis přišel a světová jednička se tak ujala vedení 3-0. V průběhu první sady pak Nadal zaváhal na podání jen jednou, zatímco jeho soupeř hned třikrát. Španěl získal první set poměrem 6-2 za 43 minut hry.

V druhém dějství už byl Nadal na podání jistější a jeho hra působila mnohem lépe, hrál přesněji a jeho údery měly větší razanci. Největší drama nabídl třetí set, v němž osminásobný šampion prohrával už 1-3, poté se ale zvedl a vyhrál pět her v řadě, čímž vyhrál i celý zápas.

"Soupeř hrál velmi dobře, hraje velmi tvrdě z obou stran a má dobrý pohyb. Myslím, že má úplně všechno k tomu, aby se v budoucnu stal velkým šampionem," řekl Nadal po zápase na andresu mladého Rakušana.

"Jsem rád za další kolo a jsem spokojený, hrál jsem především vyrovnaně," pochvaloval si Nadal.

"Byl to krásný pocit hrát na centrálním kurtu," popisoval své pocity poražený dvacetiletý tenista z Rakouska. "Hrál jsem proti nejlepšímu hráči tohoto turnaje, takže jsem už před zápasem věděl, že to bude největší výzva v kariéře."

"Nehrál jsem špatně, udělal jsem sice nějaké zbytečné chyby, ale to nemá cenu řešit. Rafa hrál skvěle. Z tohohle zápasu budu hodně dlouho čerpat."

Nadal do třetího kola antukového grandslamu v Pařiži postoupil už podeváté v kariéře. V boji o osmifinále se utká s Argentincem Leonadro Mayerem.

Loňský finalista Roland Garros David Ferrer dnes v zápase druhého kola popáté v kariéře porazil Itala Simona Bolelliho, s nímž znovu neztratil ani set. Pátý nasazený hráč přehrál kvalifikanta hladce za hodinu a 51 minut hry 6-2 6-3 6-2 a postoupil do třetího kola.

Ve druhém zápase na letošním French Open uspěl i loňský wimbledonský šampion Andy Murray, který porazil Australana Marinka Matosevice 6-3 6-1 6-3. "Dnes jsem podal dobrý výkon především na podání, hlavně v gamech, ve kterých jsem prohrával," řekl Murray. Australana, který se v Paříži až na svém 13. grandslamu dostal poprvé do 2. kola, porazil i v sedmém vzájemném střetnutí.

Ve třetím kole se sedmý nasazený Brit utká s Němcem Philippem Kohlschreiberem, se kterým jediný souboj prohrál. Před čtyřmi lety na antuce v Monte Carlu podlehl hladce 1-6 2-6.

"Čeká mě velmi těžký zápas. Jednou už jsem s ním na antuce hrál a myslím, že jsem získal snad jen tři hry," dobře si Murray vzpomíná na drtivou porážku. "On minulý týden vyhrál turnaj v Düsseldorfu, tady ještě neztratil set. Je to velmi dobrý hráč," dodal Brit, který na antuce ještě nikdy nebyl ve finále.

Do třetího kola se na French Open poprvé v kariéře probojoval i pětatřicetiletý Ivo Karlovič. Chorvat, jenž hrál minulý týden finále antukového turnaje v německém Düsseldorfu, porazil Rakušana Andrease Haidera-Maurera 7-5 6-3 6-4.

Bývalý čtrnáctý hráč světa v boji o postup do osmifinále vyzve 19. nasazeného Kevina Andersona, který ve svém druhém zápase na pařížské antuce přehrál domácího Axela Michona, jenž si na grandslamu zahrál poprvé v kariéře díky divoké kartě.

Své druhé utkání na francouzké antuce zvládl i přemožitel úřadujícího šampiona Australian Open Stanislase Wawrinky - Guillermo García-López. Španěl si dnes poradil s domácím Adrianem Mannarinem, kterého porazil 6-4 6-3 4-6 6-0 a podruhé v kariéře tak překročil bránu druhého kola French Open. Poprvé si ve třetím kole zahrál v roce 2011.

Pětizápasovou sérii pětisetových porážek dnes ukončil Fernando Verdasco. Zkušený Španěl sice prohrával s Pablem Cuevasem už 0-2 na sety, nakonec však soupeře z Uruguaye zdolal 4-6 6-7 7-5 6-4 6-3 a zajistil si souboj s domácím Richardem Gasquetem, nad kterým ve vzájemné bilanci vede 7-6.

Gasquet kvůli problémům se zády dva měsíce nehrál a před Roland Garros neodehrál jediný přípravný turnaj na antuce, do 3. kola se však dostal bez ztráty setu. Dnes v duelu s Argentincem Carlosem Berlocqem po divoké první sadě už nepřišel ani jednou o podání a zvítězil 7-6 6-4 6-4.

"Na antuce jsem toho moc nenatrénoval, musím se spoléhat hlavně na psychickou odolnost," přiznal Gasquet, který na domácím grandslamu startuje už pojedenácté, ale ještě nikdy se nedostal dál než do 4. kola.  "Dnes to nemohlo dopadnout lépe, než vítězstvím ve třech setech," dodal.

Výsledky - French Open - muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Thiem (Rak.) 6:2, 6:2, 6:3
Ferrer (5-Šp.) - Bolelli (It.) 6:2, 6:3, 6:2
Murray (7-Brit.) - Matosevic (Austr.) 6:3, 6:1, 6:3,
Gasquet (12-Fr.) - Berlocq (Arg.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:4
Fognini (14-It.) - Bellucci (Braz.) 6:3, 6:4, 7:6 (7:2)
Anderson (19-JAR) - Michon (Fr.) 6:2, 6:3, 6:2
Monfils (23-Fr.) - Struff (Něm.) 7:6 (7:4), 6:4, 6:1
Verdasco (24-Šp.) - Cuevas (Urug.) 4:6, 6:7 (6:8), 7:5, 6:4, 6:3
Kohlschreiber (28-Něm.) - Istomin (Uzbek.) 6:3, 7:6 (7:5), 6:2
Seppi (32-It.) - Mónaco (Arg.) 6:2, 6:4, 6:4
Young (USA) - López (Šp.) 6:3, 7:6 (7:1), 6:3
Karlovič (Chorv.) - Haider-Maurer (Rak.) 7:5, 6:3, 6:4
Lajovič (Srb.) - Zopp (Est.) 6:2, 6:4, 6:4
García-López (Šp.) - Mannamarino (Fr.) 6:4, 6:3, 4:6, 6:0
Mayer (Arg.) - Gabašvili (Rus.) 6:2, 4:6, 6:4, 6:4
Sock - Johnson (oba USA) 7:5, 6:4, 6:2
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
steve79
Zatím podle výkonů to vidím na jasné finále Nadal-Djokovič. Novak hraje fakt úžásně. S Chardym si dělal doslova co chtěl. Federer zatím střídavě. První zápas hrál skvěle, ale včera o dost slabší výkon. Zítra ho čeká Tursunov a to bude těžší zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
no ta ka sy myslym,ze tedlenc hral dobre,to zase jo. akorad by to mnel trohu zlepsyt,ale vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
nepřemýšlíš o hospitalizaci v patřičném ústavu ?
Reagovat
smazaný uživatel
Chlap jde na to.... jak se rika... od lesa;)

Dava souperi fora a naskok 2:0, tim chce zmast nejen divaka a bookmejkry, ale i samotneho soupere, ktery se uchlacholi vidinou postupu, a tim se jak se rika herne zavre a nastane tzv. paralyza.... a Nando potom spolehlive propluje prez tri sety...
...no jinak si neumim tuto situaci vysvetlit;D)))
Reagovat
Roger_Federer
:)....dobra straregie.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hrál dobre, potrebuje zlepšiť forhend po čiare, trošku bekhend a trošku i servis :D ak toto zvládne finále bude iste dramatické proti Novakovi. Dnes Thiem hral na vysokej úrovni, hlavne v druhom sete a v prvej polovici 3.setu, ale Rafa je proste Rafa, v dôležitých momentoch ukázal kto je pánom central kurtu vo Francúzskej metropole :-) . V sobotu s L.Mayerom to bude hračka, vpondelok pravdepodobne s Lajovičom taktiež a v stredu konečne poriadny zápas na French open. 2najlepsí antukári na svete... Rafa vs. David :-). Takto by to bolo pekné, ale nepriedbiehjme a Vamoooos Rafa na Mayera !!!!! Vamsoooos el matador !!
Reagovat
Stan_Borowitz
Dva nejlepší antukáři na světě? To si děláš srandu? Rafa je bez debat, ale David při nejlepší vůli může být nejvýš čtvrtý nejlepší antukář.

Thiem měl hvězdné chvilky, ale jinak hrál hrozně nekonzistentně, Rafu nemohl ohrozit. Ale to jsem avizoval už před zápasem. Za rok dva to bude ale úplně jinak...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak Novak má dost smůlu na los, v semifinále má Federera, který jej jako jediný dokázal zastavit v jeho hvězdné sezóně, kdy by jinak býval získal čistý Grand Slam.
Reagovat
J.M.
Tak jestli veškerá Novakova smůla spočívá v tom, že má v semifinále Rogera, tak to ještě nevyfásl tak zle. Ono není jisté, jestli tam Roger dojde, včera zase hrál docela mizerně. A potom, v posledních dvou letech už Roger velké zápasy proti špičkovým soupeřům na Chatrierovi nezvládá. V tom roce 2011 tam byl ještě rychlejší, tvrdší kurt a hlavně rychlejší míče, což mu proti Novakovi hodně pomohlo (a vlastně i v prohraném finále proti Rafovi, kde ho ze začátku dost proháněl). Ale letos to tam je jak ve zpomaleném filmu, nic moc pro Rogera. I když zase na druhou stranu, Novak taky může selhat.
Reagovat
spaniel
Jestli bude Roger hrat jak vcera, tak od Gulbise vyprask nedostane, protoze vypadne uz s Tursunovem.
Reagovat
J.M.
Tursunov Federera hodně potrápil v Indian Wells. To si tedy říkám, že pokud má někdo těžký los, je to spíš Roger. Tursunov, Gulbis... Ale nedá se nic dělat. Snad se herně zvedne.

Ono tedy to, že v prvních kolech nehraje nic moc, může být paradoxně pozitivní zpráva - kdysi před lety, kdy mu to ještě šlo, tak nehrával v prvních kolech nic moc, a postupně se rozehrál k optimálním výkonům v závěru turnaje. Loni už to bylo u něj většinou tak, že měl perfektní první, druhé kolo, a pak zvadnul a byla to katastrofa. Tak třeba se i v tomto vrací staré časy. Možná mu opravdu chybí jen větší herní praxe z posledních týdnů, kdy toho moc nenahrál.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ani jsem nezaregistroval, že má Federer Gulbise... no tak to trochu mění situaci :-) Tursunova samozřejmě porazí, ale Gulbis, to může být oříšek.

A samozřejmě souhlasím, že by bylo fajn, kdyby se vrátil ten starý známý rytmus postupného stupňování výkonů až po závěrečnou porážku s Nadalem :-) A třeba letos i lépe? I když letos asi ne, je to fakt pomalé. V zápase Nadal-Thiem to bylo vidět paradoxně na obou stranách. Nejenže Thiem musel dávat neskutečné rány, aby to po odrazu trochu letělo, ale i ten Nadalův pověstný forehand po čáře do rohu, za kterým se soupeři většinou jen ohlédnou, Thiem celkem v pohodě vracel.
Reagovat
Stan_Borowitz
To pomalé prostředí by ale mohlo Nadalovi možná paradoxně ublížit v případném zápase v Ferrerem, který je podle mne v poslední době v nekonečném pinkání občas i o něco lepší než Nadal. V takové situaci by musel Nadal útočit a na tom povrchu a s těmito míčky je útočící hráč vždy v nevýhodě, daleko rychleji se unaví a začne chybovat.
Reagovat
J.M.
Ale zase Ferrer v posledních zápasech Nadala porazil vlastní agresivitou. Tak nevím, jestli by byl tentokrát schopen vyhrát tím, že Nadala uběhá. No, uvidíme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist