Francouzští tenisté katy Španělů

19. 2. 2008, 13:42
Aktuality 0
Na turnaji v nizozemském Rotterdamu dnes vypadli už dva Španělé. Oba se stali kořistmi francouzských tenistů - sedmnáctý hráč světa, Tommy Robredo, prohrál s Nicolasem Mahutem a Feliciano López nevyzrál na Gillese Simona.
Nicolas Mahut v Rotterdamu postoupil do druhého kola - Španěla Robreda porazil 7-5 6-4
V zápase španělského tenisty Tommyho Robreda s Francouzem Nicolasem Mahutem si hráči příliš šancí k prolomení soupeřova podání nedávali. První brejkbol nabídl Robredo, a to až v jedenáctém gamu. Mahut se však ihned šance uchopil a vlastním servisem set dotáhl do vítězného konce v poměru 7-5.

Španěl nepůsobil jistým dojmem a ztracený úvodní set ho lehce nalomil. V pátém gamu druhé sady podruhé v zápase ztratil svůj servis a šestadvacetiletý francouzský tenista si už i díky kvalitnímu podání postup pohlídal.

Mahut hraje v Rotterdamu poprvé a uspěl. Stejně tak premiérově vyhrál nad Robredem, se kterým svůj jediný dosavadní zápas prohrál. Už v minulém týdnu se Mahut na domácím turnaji v Marseille dostal překvapivě přes jiného Španěla, pátého nasazeného Juana Carlose Ferrera, do čtvrtfinále. Teď v Rotterdamu ho v 2. kole čeká Rus Gabashvili, na kterého shodou okolností opět nestačil Ferrero.

Feliciano López ztratil nadějné vedení v druhém setu
Francouzský tenista Gilles Simon v minulém týdnu sice titul v Marseille neobhájil, ale dnes už si dokázal na turnaji v Rotterdamu poradit s 37. hráčem světa, Španělem Felicianem Lópezem. Simon dobře podával a v prvním setu nedával při svém servisu soupeři žádnou šanci a vyhrál 6-3. V druhém dějství začal lépe španělský tenista. Vedl 4-2 a podával. Třiadvacetiletý Simon však uhrál 4 gamy v řadě a vývoj druhé sady otočil. Simon vyhrál 6-3 6-4 a v druhém kole ho čeká přemožitel Rusa Južného - Srb Janko Tipsarevič.

ATP Rotterdam - výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Mahut (Fra) - Robredo (Špa) 7-5 6-4
Simon (Fra) - F. López (Špa) 6-4 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist