Francouzi vsadí ve finále Davis Cupu proti Švýcarům na antuku

22. 9. 2014, 19:34
Aktuality 33
Finále Davisova poháru mezi tenisty Francie a Švýcarska se bude hrát na antuce. Francouzi, kteří na stejném povrchu vyřadili v semifinále české obhájce titulu, se rozhodli vybudovat antukový kurt i na fotbalovém stadionu v Lille, na němž budou duel o slavnou "Salátovou mísu" 21. až 23. listopadu hostit.
Antuka

Francouzská tenisová federace chce volbou antuky co nejvíce zkomplikovat situaci soupeřům. Očekává se totiž, že obě švýcarské hvězdy Roger Federer a Stan Wawrinka budou před finálovým týdnem hrát Turnaj mistrů v Londýně a přechod na antuku z tvrdého povrchu pro ně bude složitější.

Jako dějiště finále byl už dříve schválen fotbalový stadion prvoligového Olympique Lille, který má zatahovací střechu. Stade Pierre Mauroy na fotbal pojme 50.000 diváků, kapacita na tenis bude snížena zhruba na 27.000 míst.

Francie, která se opírá o kvality Tsongy, Gasqueta či Monfilse, bude usilovat o desátý triumf v týmové soutěži v historii, Švýcarsko zatím Davisův pohár nikdy nevyhrálo. S Federerem a Wawrinkou v sestavě je ale horkým favoritem na premiérový zisk trofeje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
Denis92
Bol tu z Vas niekto na turnaji majstrov v Londyne? Potreboval by som len par informacii, tak ak sa niekto najde, budem vdacny.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Denis92
vdaka..skusim mu napisat spravu
Reagovat
tommr
myslím si, že tam už byl i "pepin" kterej by ti možná taky moh dobře poradit ... :)
Reagovat
Denis92
Napisem aj jemu. Vdaka
Reagovat
a.magerova
No co vím zcela jistě, tak Roger Federer už byl na TM 12x z toho 5x v Londýně a letos prý taky jede, tak zkus napsat i jemu :-))))
Reagovat
Roger_Federer
letos nejedu.
Reagovat
a.magerova
Píšu o tom, který jede :-P
Reagovat
Denis92
na twitter? :))
Reagovat
a.magerova
Twitter je takový neosobní, zkus toto :-))))
R. Federer
Postfach
4103 Bottmingen
SWITZERLAND
Reagovat
Denis92
Uz som mu raz pisal. Prisla mi pekna karticka s podpisom :)

Nebudem ho s tymto obtazovat, nech sa radsej venuje rodinke a treningom :))
Reagovat
a.magerova
Tak jasně, hele rod_laver už tolik trénovat nemusí, tak ať Ti poradí raději on ;-)
Reagovat
rod_laver
Naposledy jsem trénoval s Rogerem na síti v Austrálii, nesmím to už přehánět :) Letos na TM asi nepojedu, chtěl jsem jet na finále, ale první zkusím sehnat vstupenky na finále DC. Myslím, že na Viagogo půjdou v pohodě sehnat.
Reagovat
a.magerova
No i bych věřila, že na finále do Francie se obyčejný Čech dostane snadněji než na případné finále do Prahy..... doufám, že jsem Tě neurazila tou obyčejností ;-)
Reagovat
rod_laver
To ano, jsem, jak by řekl Jirka Paroubek, obyčejný člověk :) Nicméně si myslím, že by se i na Švýcarsko daly sehnat vstupenky. Vím o pár korporátech, kde se válely sponzorské lístky proti Španělsku a nebyl o ně úplně zájem i ta fronta u terminálu se dala vystát.. Na druhou stranu Roger se Stanem jsou úplně jiná liga, že? :)

Co se týče Francie vs. Švýcarsko - na stránkách DC bývají oficiálně linky na vstupenky + si myslím, že se budou dát sehnat na Viagogo, uvidíme. Přece jen vidět Rogera slavit DC vítězství je velká výzva, jen aby se už neslavilo v sobotu :-)
Reagovat
a.magerova
No.... já mám značné obavy, aby neslavili domácí.... přece jen Roger i Stan na TM a né zrovna na antuce...... bude to těžké :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sa chystam do Londyna
Reagovat
Alois_Mlok
Naprosto logická volba, úvahy o trávě byly zcestné.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Konzervatívne rozhodnutie bez štipky odvahy a hlbšej analýzy..Ako som už niekde písal..Povrchom oslabili Federera, ktorý je však na antuke stále lepší ako najlepší Francúz a posilnili Wawrinku, ktorý je na antuke podľa mňa lepší ako najlepší Francúz..
Reagovat
smazaný uživatel
No určitě to neanalyzovali, proste jen tak od boku vymysleli antuku. A jaká odvaha? Je to finále DC. Povrch je logicky a dobře zvolený.
Reagovat
smazaný uživatel
Si nevybereš, oni jsou lepší i než kdejaký Francouz i na tvrdém povrchu.
Reagovat
Denis92
Vzhladom nato, ze na vyber bola antuka a tvrdy povrch tak antuka je predsalen lepsia pre FRA. Sedi im viacej ako tvrdy povrch a Roger je na nej slabsi ako na tvrdom povrchu. A to ci je antuka najlepsi povrch Wawrinku je diskutabilne..nikdy na RG nic nedosiahol, kdezto z tvrdeho povrchu ma GS a aj dalsie dobre vysledky.
Reagovat
hatatytla
divný rozhodnutí, po prvním dnu může bejt hotovo. Wawrinka je na antuce proti Tsongovi favorit. Měli dát rychlou halu, proti Fedexovi dát první den Simona, do debla Llodra-Tsonga. Tahle bych to udělal já. Jediný plus jejich rozhodnutí je ten švýcarskej TM, což není zanedbatelný, ale tihle Top hráči se za tejden stačí přeorientovat, kor bez cestování.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to naopak vidím jako logický rozhodnutí. Řekla bych, že Švýcaři by byli na tvrdým povrchu ještě silnější.
Reagovat
Fanda67
Třeba poučku vítězná sestava se nemění aplikovali i na povrch :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak nastavili povrch proti Rogerovi. Naopak Wawrinka hraje na antuce svůj nejlepší tenis, avšak tento rok se mu na antuce moc nevedlo. Federer však na antuce letos Tsongu porazil, takže to vidím. 60/40 pro Švýcary. Důležitá bude samozřejmě i čtyřhra. Bylo by vhodné, kdyby si ještě Roger se Stanem někde tu čtyřhru zahráli, aby se sladili a sehráli. Pokud však budou hrát Roger nebo Stan semifinále turnaje mistrů, tak budou více unavení Švýcaři. Pak to vidím 50:50, zvláště pokud by někdo z nich hrál finále. (Tsonga na 90% turnaj mistrů hrát nebude)
Reagovat
Frick
Nj, ještě na starym stadioně se tam hrál poslední zápas Slavie v EL. V prosinci to bude 5 let a můžem jen doufat, že letos nějak krvavě urvem to 5. místo, jenž by snad mohlo znamenat poháry....
Reagovat
smazaný uživatel
tak to si nemyslim uprimne
Reagovat
Frick
Si řikám, zda to bude nějak vytápěný. Může bejt hnusně s teplotama okolo 5°C....
Reagovat
smazaný uživatel
27 000 lidí generuje nějakých 2,7 MW tepelného výkonu (při fandění spíš víc) a to už dokáže i takhle velký prostor docela slušně vytopit. Akorát na začátku tam může být zima.
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
bubak
... překvápko :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist