Francie vede nad obhájci titulu Španěly už 2-0

9. 7. 2010, 23:24
Aktuality 0
DAVIS CUP - Španělsko v Davis Cupu už dva roky neprohrálo a pokud chce pomýšlet na hattrick, musí ve Francii vyhrát čtyřhru i obě nedělní dvouhry. David Ferrer a Fernando Verdasco totiž dnes nedokázali získat jediný bod proti Monfilsovi, respektive Llodrovi a výrazně si zkomplikovali cestu do semifinále.
Kapitán Guy Forget a Michael Llodra

Francouzští tenisté jsou blízko skalpu Španělů v Davisově poháru. Hráči galského kohouta vedou v domácím prostředí nad obhájci titulu po úvodních dvouhrách 2-0 a jeden bod je dělí první výhry nad Španělskem po 87 letech.

Na rychlém kurtu v hale v Clermont-Ferrand nejdříve uspěl Gael Monfils, který pokořil Davida Ferrera v pěti setech 7-6 6-2 4-6 5-7 6-4.

Povzbuzený vedením překvapil Michael Llodra, který v duelu leváků zdolal světovou desítku Fernanda Verdaska 3-1.

"Trochu jsem udělal dojem sám na sebe. Už jsem dlouho nehrál a nevyhrál takhle velký zápas," radoval se Monfils po výhře. Před pátým setem se cítil psychicky vyčerpaný. "Ale kapitán Guy Forget mi pomohl zkrotit emoce a zase jsem hrál klidně," řekl tenista.

Llodra, 36. hráč žebříčku, se opíral v duelu s Verdaskem o svůj servis a po prohrané první sadě zbylé tři získal pro sebe. Francie tak má šanci postoupit do semifinále poprvé od roku 2004.

Španělé hrají ve Francii bez světové jedničky a vítěze Roland Garros a Wimbledonu Rafaela Nadala, který se omluvil kvůli bolavým kolenům a odjel do Jihoafrické republiky na finále mistrovství světa ve fotbalu, v kterém Španělsko vyzve v neděli Nizozemce.

- DAVIS CUP (čtvrtfinále, 09. - 11. 07. 2010) -
výsledky zápasu Francie - Španělsko (Clermont-Ferrand, tv. povrch / hala)

Francie - Španělsko 2-0 ... po druhé dvouhře
páteční výsledky:
Monfils - Ferrer 7-6(3) 6-2 4-6 5-7 6-4
Llodra - Verdasco 6-7(5) 6-4 6-3 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist