Fish vyřadil Roddicka, o pátý titul bude hrát s Isnerem

25. 7. 2010, 15:51
Aktuality 7
ATP ATLANTA - Mardy Fish pokračuje ve skvělých výkonech. Na betonu v Atlantě vyřadil favorizovaného krajana Roddicka a popatnácté postoupil do finále. V něm ho čeká další domácí tenista John Isner.
Andy Roddick

Andy Roddick se letos vrátil na turnaj, kde před devíti lety získal svůj první titul. Od roku 2001 se v Atlantě hraje tento týden turnaj ATP poprvé a sedmadvacetiletý Američan tak do soutěže vstoupil jako obhájce prvenství.

V úvodním kole měl jako nasazená jednička volný los, postupy přes Rama a Malisse do semifinále však musel vybojovat ve třech setech. Po nečekaně neúspěšném Wimbledonu si chtěl spravit chuť na prvním přípravném turnaji na US Open, jenže v boji o finále ho čekal rozjetý Mardy Fish. Dlouholetý kamarád a občasný deblový parťák.

Osmadvacetiletý Fish má od začátku června skvělou formu. Na trávě v Queen`s Clubu padl až ve finále s Querreym, před 14 dny na trávě v Newportu pak zkompletoval sbírku titulů ze všech povrchů a v Atlantě ve třech zápasech neztratil ani set.

Nicméně s Roddickem vyhrál z deseti vzájemných soubojů jen ten první před sedmi lety. Fish ale na statistiky nehleděl a jediný vypracovaný a následně proměněný brejkbol mu stačil k vítězství 7-6 6-3 a postupu do již patnáctého finále. Od French Open tak vyhrál už 15 ze sedmnácti zápasů.

"Je to jedno z mých největších vítěství. Ale není to vůbec snadné porait skvělého přítele," uvedl Fish, který v zápase sice trefil jen dva z každých pěti prvních servisů, odvrátil však všechny tři brejkboly. "Není to nic, čím bych se mohl chlubit. Ale když jsem před třemi lety v Indian Wells dokázal porazit Federera s úspěšností 35 procent..."

Roddick, rodák z Nebrasky letos na rychlém povrchu, včetně turnajů v hale, prohrál v 33. zápase teprve popáté. Na další turnaj se chystá začátkem srpna do Washingtonu. Naopak vítěz je přihlášený do Los Angeles, kde se začíná už zítra.

Fish bude o svůj pátý titul bojovat proti druhému nasazenému krajanovi Johnu Isnerovi. Více než dvoumetrový Američan v souboji s Kevinem Andersonem nasázel 20 es, odvrátil všech sedm brejkbolů a vyhrál 6-3 6-7 6-3.

Čtyřiadvacetiletý Jihoafričan Anderson se v Atlantě teprve podruhé dostal alespoň do čtvrtfinále klání ATP, semifinálovou účastí však své maximum z předloňské sezony nepřekonal. V Las Vegas totiž jako kvalifikant prohrál až ve finále.

"Podmínky byly příšerné," komentoval Isner prudké ochlazení během utkání. Do finále se dostal popáté, titul však získal jen letos v lednu v Aucklandu, kde porazil Clementa. Proti krajanům ve finále ještě euspěl: předloni ve Washingtonu prohrál s Roddickem a letos v Memphisu a Bělhradě s Querreym.

- ATP 250 ATLANTA (USA, antuka, 531.000 dolarů) -
sobotní výsledky (25. 07. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Fish (6-USA) - Roddick (1-USA) 7-6(5) 6-3
Isner (2-USA) - Anderson (JAR) 6-3 6-7(7) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem finále od druhého setu. Nakonec to byla dramatická bitva dvou klasických amerických bombaďáků s výborným servisem, výborným forehandem i hrou na síti. Druhý set byl lepší fish, který si dokázal jednodušeji udržet servis a nepouštěl Isnera k brejkbolům, ani třeba ke shodě nebo tak. Nakonec za stavu 5:4 Isnera brejknul čistou hrou a zaslouženě vyhrál druhý set. V tomhle tempu začal i třetí set, Fish brejknul Isnera a vedl 3:1. Jenže čistou hrou přišel rebreak a od té chvíle byl Isner lepším hráčem na dvorci. Najednou se začal lépe pohybovat a zabíjel své forehandy. Za stavu 4:4 při podání Fishe si vytvořil brejkbol, ale fish odvrátil svkělým servisem. Poté si oba drželi podání až do tie-breaku, jistěji teda Isner. Jenže Isner si nechal utéct úvod zkrácené hry a už prohrával 4:0, navíc Fish měl ještě jedno podání k dobru. Isner zabojoval a snížil na 3:4. Jenže už bylo pozdě, Fish si udržel oba servisy díky chybám Isnera a nakonec vyhrál 7:4. Fish si to za celý turnaj zasloužil no, i když jsem fandil Isnerovi. Fakt dramatický zápas podpřený skvělou kulisou publika, které přálo více Isnerovi. Tyhle turnaje na amerických nic nenahradí, jedním slovem paráda. Možná, že nebylo k vidění moc oku lahodících výměn, ale zápas to byl hodně dobře koukatelný. Už se těším na Farmers Classic v LA a pak Washington.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je burtal. V Atlantě teď vysouší naprosto šíleně zmoklý kurt, takže kdo ví, kdy začnou. Snad co nejdřív, ať se můžu podívat na (doufám) johnův druhý letošní triumf.
Reagovat
smazaný uživatel
Stream zklamal, nebyl to záběr z Atlanty, ale z Portorože. V Atlantě se hraje kvalitní americká bitva, Isner právě rebreakunl Fishe a snížil ve třetím setu na 2:3.
Reagovat
smazaný uživatel
Velka gratulace. Vzhledem k hrozive vzajemne bilanci jsem Fischovi moc neverila,ale vitezstvi bylo zaslouzene. Myslim, ze finale zvladne. John se tradicne po kurtu plizil. Mozna je to poza,ale pusobil dost unavene. Hral jeste vcera i ctyrhru.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem psal včera, bylo hodně reálné, že Mardy Andyho porazí, ten se po Wimbledonu musí rozehrát, šlo ti vidět i v předchozích zápasech, kdy ztrácel sety. Za to Fish je v obrovské formě a v laufu. Přesto bych mírně favorizoval ve finále Isnera, který svou hrou může Fishovi způsobit nemalé potíže.
Reagovat
carolyn
:-((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist