Finálové obsazení v Bad Gasteinu se nečekalo

25. 7. 2009, 18:33
Aktuality 1
WTA BAD GASTEIN - V rakouském Bad Gasteinu se do finále dostaly dvě nenasazené tenistky. Hráčky, které o titul dosud ještě nehrály. Dvacetiletá Rumunka Ioana Raluca Olaruová a o rok a půl starší Němka Petkovicová. Ta dosud hrála maximálně druhé kolo.
Ioana Raluca Olaruová

Nasazeným hráčkám se v Bad Gasteinu nedařilo a jejich čest v semifinále měla zachraňovat jednička Alize Cornetová. Francouzka se však od loňského podzimu trápí, v žebříčku nenápadně klesá a semifinále si v této sezoně zahrála poprvé právě až v Rakousku. Víc jí ale nedovolila Rumunka Ioana Raluca Olaruová, která vyhrála 3-6 7-5 6-3 a na třetí pokus postoupila do finále.

V něm se potká s Němkou Andreou Petkovicovou. Jedenadvacetiletá tenistka sice získala osm titulů z turnajů nižší kategorie ITF, před turnajem v Bad Gasteinu však na okruhu WTA vyhrála pouhé tři zápasy. Hráčka z chvostu první světové stovky však v Rakousku hraje životní turnaj. Vyřadila krajanky Klöselovou s Grönefeldovou a ve druhém kole jí vzdala Češka Benešová.

Dnes se utkala s Jaroslavou Shvedovovou z Kazachstánu. Zápas od stavu 2-2 doslova ovládla, když vyhrála devět gamů v řadě a nakonec soupeřku smetla 6-2 6-1. Obě tenistky na deštěm rozmáčeném kurtu často chybovaly a udělaly dohromady 10 dvojchyb.

Finalistky Olaruová a Petkovicová se spolu letos utkaly dvakrát: v kvalifikaci na rychlém povrchu v Indian Wells jasně dominovala Němka, před měsícem na antuce v Marseille ovšem uspěla Rumunka. Včera Petkovicová porazila Olaruovou ve čtyřhře.

Vítězka si do žebříčku připíše 280 bodů a získá šek na 37.000 dolarů.

Alespoň ve čtyřhře se daří českým tenistkám. Třetí nasazený Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková si totiž zahraje o titul. Češky dnes v semifinále porazily duo Borwellová/Fichmannová 6-2 3-6 10-7 a v nedělním finále narazí na Němky Malekovou a Petkovicovou.

- WTA BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky

Dvouhra - semifinále:
Olaruová (Rum.) - Cornetová (1-Fr.) 3-6 7-5 6-3
Petkovicová (Něm.) - Švedovová (Kaz.) 6-2 6-1

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková/Hradecká (3-ČR) - Fichmanová/ Borwellová (Kan./Brit.) 6-2 4-6 10-7
Maleková/Petkovicová (Něm.) -

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Ralu hrala vyborny tenis od chvile, kdy Cornet podavala na vitezstvi a nemela uz co ztratit.Brejkla ji cistou hrou a od te chvile uz jasne dominovla a nedala Cornet sanci se jeste vratit do utkani.Postup do finale by ji mel zajistit, ze jeste prekona svoje pozice na kterych uz jednu dobu byla, nez si na zacatku lonskeho roku v Australii zranila zapesti a nemela sanci obhajovat svoje vysledky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist