Finále v Pekingu vyhrála Jankovičová

28. 9. 2008, 14:41
Aktuality 19
WTA PEKING - Srbská tenistka Jelena Jankovičová v dnešním finále v Pekingu porazila Rusku Světlanu Kuzněcovovou a získala druhý titul v sezoně. Před následujícím turnajem ve Stuttgartu ztrácí už pouhých 21 bodů na světovou jedničku Serenu Williamsovou.
Jelena Jankovičová

Třiadvacetiletá Jelena Jankovičová hned od začátku zápasu zbourala prognózy odborníků o vyrovnaném finále. Během úvodní sady si podržela své podání, naopak svou soupeřku dvakrát brejkla a vyhrála 6-3.

Srbka už ale letos první set nad Světlanou Kuzněcovovou dvakrát vyhrála, ale nakonec utkání nezvládla. Dnes už si ale dala pozor. I když za stavu 5-1 poprvé v duelu ztratila svůj servis, své zaváhání okamžitě napravila a po setech 6-3 6-2 se raduje z první letošní výhry nad Kuzněcovovou a druhého titulu.

Stejně stará Ruska tak neuspěla ani ve svém pátém letošním finále a zkomplikovala si cestu na Turnaj mistrů do Dauhá.

Jankovičová si z podniku dotovaného částkou 600 tisíc dolarů odveze 95.500 dolarů. Do žebříčku si připíše 275 bodů, ale kvůli pravidlu Best 17 ji bude za letošní olympiádu odečteno 90 bodů. V žebříčku tak bude ztrácet 21 bodů na vedoucí Serenu Williamsovou. Pořadí se však může změnit za týden po halovém turnaji ve Stuttgartu, kde se sejde ženská smetánka včetně první a druhé hráčky světa.

WTA PEKING (Čína) - nedělní výsledky:

Dvouhra - finále:
Jankovičová (1-Srb.) - Kuzněcovová (4-Rus.) 6-3 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
skott
Ano, Ivanovic je jen kratkodoba kometa, jeji soucasne vysledky odpovidaji jejimu umeni.Jeste bych doplnil 'uchvatne' uspechy Jankovic: Rim, Charleston, Beijing, Birmingham, Auckland, Budapest( pricemz POUZE PRVNI DVA nejvyssi kategorie, posledni dva jinym top hrackam nestoji za ucast ).Proto sem rad, ze je stale prvni Serena, jelikoz srbky jsou zkazou tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě tak vědět, co špatného ty srbice tenisu udělaly. Mnozí pánové jsou z nich úplně paf.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji, dovedl jsi svou zaujatost k absolutní dokonalosti ;-) Nic ve zlém, beru, že Srbky nemusíš, ale nechápu, že nejsi schopný ani trochu uznat jejich nespornou kvalitu. Když čtu Tvé komentáře týkající se Ivanovičové a Jankovičové, tak mám pocit, že jsou to hráčky, které patří někam na konec padesátky a když náhodou vyhrajou, tak jen díky tomu, že soupeřky zrovna neměly svůj den. Jejich úspěchy zlehčuješ, nazýváš je haluzemi a samotné Srbky nazveš zkázou tenisu. Občas by to chtělo sundat fandovské brýle a snažit se aspoň o špetku objektivity. Ale jak jsem psal..nic ve zlém, jen mi to nedalo a musel jsem reagovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád mám radši sdělení tohoto typu (plus to fandění, často se shodneme) než přístup mlčící většiny. Web čte denně 3-6 tisíc lidí a 99 % z nich neumí napsat žádný názor. Jakým způsobem se tedy zajímají o tenis?
Reagovat
skott
Omlouvam se, vcera uz sem sel spat a dalsi komentare uz necetl. Jen bych dodal, ze to neni pouze o zaujatosti ( jakkoliv Srby nemam rad ), ale vsechno jsou to fakta, ktera si nevymyslim.
Reagovat
skott
Dukaz toho, ze nezalezi pouze na kvantite, ale na kvalite( Serena ).Jankovic to objizdenim vseho zkousi uz 3roky a dosahla pouze jednoho tydne jako svetova jednicka.Podle me bezesporu netragictejsi no1 v cele historii.Staci porovnat treba vzajemne statistiky s libovolnou hrackou top10( a nejen top10!).Jinak, to jsou tvoje statistiky, nekontroloval sem, jestli vsechno sedi...nejsem si jisty, jestli sem pochopil, co si myslel tou Ivanovic?
Reagovat
smazaný uživatel
"..a dosahla pouze jednoho tydne jako svetova jednicka." :-)) Co by za to některé hráčky daly..
Reagovat
skott
Mas na mysli nekoho konkretniho?jankovic vyuzila situace a na chvili se dostala tam, o cem snila.Pravdepodobne poprve i naposled, Williamsky, Dinara, Lena ( Maria ) ji vic nedovoli.Pokud neprestane s hranim tyden co tyden, sama se driv nebo pozdeji odrovna.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to moje statistiky, jenže je v tom jeden háček. Mám teď záznamy o turnajích za posledních 52 týdnů, do rankingu se jich počítá jen 17. Když tyhle záznamy porovnávám s oficiální pdf tabulkou, kde píšou i celkový počet odehraných turnajů a nezapočtené body za 18. turnaj (poslední sloupec), tak mi zatím všechno sedí. Samozřejmě musí souhlasit i celkový počet bodů, který se jako žebříček uvádí úplně všude.
Vtip je v tom, že Jankovič má nádherně vyrovnanou sestavu a Ivanovič ten součet nahonila na pár turnajích a má tam plno proher ve 2. a 3. kole. Pokud je nasazena přímo do 2. kola a hned prohraje, dostane jen 1 bod jako by prohrála v 1. kole. Kromě toho tam má v 2. kole další dvě prohry (40 a 60 bodů). Nedobrý výsledek pro někoho, kdo byl pár týdnů na špici.
Reagovat
smazaný uživatel
Konkrétně? Třeba Světlana nebo Jelena D. Ale je spousta skvělých hráček, které nikdy nedosáhly na číslo jedna. Proto se mi zdá trochu absurdní, když napíšeš, že dosáhla POUZE jednoho týdne jako světová jednička. Být na úplném vrcholu žebříčku je sen snad všech tenistek (tenistů), ale kolik z nich se tomu alespoň přiblíží? JJ tam byla, poznala ten pocit a je v podstatě jedno, že to byl jen týden.
Reagovat
skott
No tak si to uzila, protoze toto intermezzo snad nikdo nebere vazne...Jde o to, jaky trend nastolila.Hrat rocne 100zapasu a byt prinejlepsim pravidelna semifinalistka?Koho to zajima, dulezita jsou prece vitezstvi.Na to je tady druhy zebricek Race to YEC.
Reagovat
smazaný uživatel
23:07 - S tím nesouhlasím. V tabulce tenistů s počtem týdnů na špici působí ti úplně dole s počtem 1 týden (event. 2, 3 ...) divně. Než mít tuto výsadu, je lépe tam vůbec nefigurovat. 10 roků jejich kariéry (průměr) má celkem 520 týdnů a oni z toho "vládli" 1 týden. Prostě směšné.
Reagovat
smazaný uživatel
23:38 - Bohužel nejde o intermezzo. Při současné vyrovnanosti se jich tam několik může střídat. Jedna z nich je JJ. Bodování je nějak nastaveno, ale pro každého platí stejně. Body s každým kolem přece nestoupají lineárně, kdyby byla tak špatná jak se ti zdá, nikdy by nemohla mít 4 tisíce. Kdyby se žebříčky sestavovaly jen podle výher v turnajích, všichni by zvolili jinou taktiku.
Reagovat
smazaný uživatel
23:42 Reagoval jsem hlavně na tu větu, že dosáhla POUZE jednoho týdne jako světová jednička. Skott to popsal tak, jako by to byl neúspěch, což nechápu. Jinak mně krátkodobé jedničky směšné ani divné nepřipadají.. Není to jen o "vládnutí", ale i pocitu, být aspoň chvíli na tom pomyslném vrcholu. Pokud se třeba nějaký tenista dlouho pohybuje v absolutní špičce, ale nikdy se mu během kariéry nepodaří být č.1, tak ho to určitě pak mrzí.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom má ale trochu pravdu, zatím její úspěšnost dobývání #1 je velmi žalostná. Kolikrát to už měla na dosah. V Paříži v závěru stačilo, aby si udržela svoje podání a byla ve finále. A když už v srpnu konečně byla #1, tak klíčové utkání na OH opět nezvládla. Naštěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Stuttgart - 75 QF
Moskva - 300 F
Zurich - 1 1R
Madrid - 35
Australian Open - 250 QF
Bangalore - 275 W
Miami - 500 W
Charleston - 430 W
Berlín - 110 QF
Řím - 110 QF
Roland Garros - 90 3R
Wimbledon - 700 F
Stanford - 125 SF
OH Peking - 90 QF
US Open - 1000 W
Reagovat
smazaný uživatel
Stuttgart - 140 SF
Madrid - 105
Australian Open - 450 SF
Doha - 115 QF
Dubaj - 140 SF
Indian Wells - 210 SF
Miami - 350 F
Charleston - 110 QF
Berlín - 110 QF
Řím - 430 W
Roland Garros - 450 SF
Wimbledon - 140 4R
Los Angeles - 125 SF
Montreal - 110 QF
US Open - 700 F
Tokio - 110 QF
Peking - 275 W
Reagovat
smazaný uživatel
Stuttgart - 40 2R
Zurich - 1 2R
Madrid - 335 SF
Sydney - 125 SF
Australian Open - 700 F
Doha - 65 3R
Dubaj - 75 QF
Indian Wells - 465 W
Miami - 45 3R
Berlín - 195 SF
Řím - 1 2R
Roland Garros - 1000 W
Wimbledon - 90 3R
Montreal - 60 3R
US Open - 60 2R
Tokio - 1 2R
Peking - 70 QF
Reagovat
smazaný uživatel
šikovná holčička, snad se chytí i Anička!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist